Boşanmayla ilgili bir soru

atell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
46
0
86
Balıkesir
Kuzenim 7 yıllık evliliğini bitiriyor.Kendisi bayan ve çalışıyor.Bir de çocuk var.Kocasının eve para getirdiği yok üstelik alkolik.Henüz avukata danışmadık.Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Kuzenim evlendikten sonra bir ev aldı.Tabi evin parasını kendisi verdi.Kocasına da 85 bin lira verdi iş açması için.Ama kocası o parayı batırdı.Eşinin ailesinin maddi durumu çok iyi.Şimdi kuzenim yıllarca maddi olarak kullanıldım boşanırken evi ve verdiğim 85 bin lirayı istiyorum diyor.Sizce ne yapmalıyız.Anlaşmalı olmazsa durum ne olur.Bilgisi olan varsa paylaşır mısınız?

arkadaşınız bu paraları evlilik öncesinde mi birikim yapmıştı?yani mesela ev aldı ,kredisini mi ödedi yoksa nakit mi aldı,keza eşine verdiği parayı da?bence bu önemli.sonuçta bu işler delil ister tanık ister,meblağlar yüksek.bunlar evlilik öncesi birikimse banka dökümleri falan işe yarar mı bilmek lazım.aslında mümkünatı varsa aklını kullanıp ikna edip protokolle anlaşmalıya gitmek ama aralarında ne gibi sorunlar var,eşi nasıl insan,bilmek lazım.Allah kolaylık versin

Back