Boşanmış arkadaşlar görüşlerinize ihtiyacım var:(

DreamGirl_

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
170
0
316
İstanbul
Merhabalar herkese,

Ben 5yıllık evliyim ancak çeşitli sebeplerle evliliğim artık bitme noktasına yaklaştı.
Şikayetçi ben olsam da eşim beni hala seviyor ve ayrılmayı kesinlikle istemiyor. Ben onu da üzmek istemesem de ayrılık artık tek seçenek biliyorum.
Ailem bu konuda bana destek değil, kır dizini otur diyor, çalıştıgım için iyi kötü hayatımı devam ettiririm diye umuyorum.
Yine de boşanma süreci nasıl olacak? Beni neler bekliyor?
Bundan önce kesin kararımı eşime nasıl söyliceğim, kendini suçlu hissetsin hayata küssün istemiyorum ama sorun sende değil bende demek de çok klişe olacak. Çat diye bi gün bavulum elimde gidilmez de..

Ay çok kafam karışık çok mutsuzum arkadaşlar, nolur bana destek olun :84::84:

o kadar eksik yazmışsın ki.. yorum yapmak için o kadar yetersiz ki..
mutsuz olman elbette ayrılman için çok geçerli bir neden ama bu noktaya gelmen için nedenlerin de olsa gerek. onları bilmek lazım. ayrılırsan kendi ayakların üstünde durabilecek durumda mısın?

peki aranızdaki problem ne ya da senin gözüne batan bir davranışı falan mı var eşinin...eşin senden muhakkak ki bir açıklama isteyecektir sorun sen de değil bende demek çok saçma....

Yani şöyle özetliyim, bizim çocugumuz olmuyor. Çocukla ilgili yapılabilecek herşeyi yaptık. O konuyla ilgili tavsiye değil benim aradığım. Konu artık bu olmaktan da çıktı, çok yıprattık birbirimizi. Eşim özünde iyi bi insan ama evlilik artık yürümüyor, aslında bunun o da farkında ama cesareti yok sanırım. Benim duygularım zaman içinde, olumsuz yaşantıların da etkisiyle azaldı. İnsan olarak seviyorum ama artık evde 2 ev arkadaşı olduk. İkimizin de böyle bir hayatı hakettiğini düşünmüyorum. O da yeniden evlensin, ben de yoluma bakayım istiyorum. Tartışma esnasında "tamam bitsin" demek her ikimiz içinde kolay oluyor ancak gerçekten bunu yapmak gerektiğinde kimse elini taşın altına koymuyor.
O cesareti gösterecek kişi ben olacağım sanırım ama nasıl yapacağım bilemiyorum.. :((

Ben yuvanın yıkılması tarafı değilim (boşanma aşamasında biri olmama rağmen). Boşanmak çok yıpratıcı. Boşanma işi artık bıçak kemiğe dayandığında yapılmalı. Aile terapistine gitmeyi denediniz mi?

evet onu da denedik, eşimin 1yıl kadar işsizlik dönemi oldu o sebeple kestik, sonra da bi daa başlayamadık.
Ya ben kendimce evliliği kurtarmak adına elimden geleni yaptıgıma inanıyorum, o konuda artık vicdanım rahat. Ama hayat da okadar acımasızdı ki bize karşı
şimdi artık biz evcilik oynuyoruz, kendimizi kandırıyoruz.

Benim başlığı açma sebebim, boşanmayı yaşamadığım için beni ne gibi zorluklar bekliyor. Hazırlıklı olmak istiyorum
nasıl bir süreç olacak?
Alıp çanta mı çıksam mı? O da çok acımasızca geliyor.
öte yandan ben ayrılmak istiyorum desem eşim hastanelik olacak, sensiz yaşayamam diyor?
Napiyim, o mutlu olsun diye ben mi mutsuz olayım??
Walla deliricem yakında :((((((((((((

Taraflardan birisi için evlilik tamamen bittiğinde, üzerine etraf ve karşınızdaki kişiler karşı bile olsa çok zorlu bir süreç sizi bekler. Ailenizi bir yana koyarak gerçekten kararlı iseniz eşinizi karşınıza alıp son bir kere konuşmanızı ve karşılıklı bir protokol hazırlamak istediğinizi net bir şekilde ortaya koymalısınız. Detaylara girmek isteyecektir karşınızdaki izin vermemelisiniz. Bunları çok kere konuştuğunuzu, artık aksiyon almak istediğinizi yarın sabah bunu onunla ya da onsuz yapacağınızı belirtin. Olur derse sabah beraberce gider dilekçe verirsiniz hayır derse avukat bulmanızı ve dilekçenizi hazırlatmanızı tavsiye ederim. Eşler aynı evlerde bulundukları sürece boşanmak çok zordur ya siz evden gideceksiniz ya da eşiniz...

Aileler kır dizini otur diyorsa işiniz daha zor, bu hayatın sizin olduğunu, bu şekilde yaşamayı kabul etmediğinizi her ne şart altında olursa olsun boşanacağınızı kabul etmek ya da etmemenin kendi tercihleri olduğunu söylemelisiniz. Siz ailenizden onay istemiyorsunuz verdiğiniz karara saygı duymalarını bekliyorsunuz sadece.. Bu sebeple görüşmeniz izin niteliğinde değil tebliğ niteliğinde olmalı..

Kolay gelsin şimdiden...

ha bu arada sensiz yaşayamam diye çok ağlayan sızlayan gördüm, pekala da yaşıyorlar ve boşanma sırasında hiç görmediğiniz diğer yüzlerini de göreceksiniz :51: hazırlıklı olun...

ha bu arada sensiz yaşayamam diye çok ağlayan sızlayan gördüm, pekala da yaşıyorlar ve boşanma sırasında hiç görmediğiniz diğer yüzlerini de göreceksiniz :51: hazırlıklı olun...

Çok açıklayıcı oldu 2 mesajınız da gerçekten, sanırım net bir tavır sergilemeden bu süreci çözemeyeceğim. Son dediğiniz de çok doğru, kimse kimseye muhtaç değil, herkes de tek başına yapabilir pekala, benim de biraz kendimi düşünmeyi öğrenmem lazım.

Protokol derken, ayrılık süreciyle ilgili mi yoksa mal paylaşımıyla mı ilgili olacak bu?

Canım anladığım kadarıyla boşanmayı kafana koymuşsun. Boşanmak zor ancak gerekliyse tabiki yapılmalı. Ama değinmeden de edemeyeceğim eğer aşılamayacak sorunlarınız yoksa ve eşinin seni sevdiğinden eminsen mücadele etmek için değer...

boşanmak için geçerli bir sebebiniz olmalı ve bunu ispat etmelisiniz öncelikle
çünkü her ne kadar mutsuzum boşanmak istiyorum deseniz bile geçerli bir sebebiniz yoksa hakim boşanma davanızı reddedebilir.
eşiniz ayrılmak istemediğini söylediği için bu süreç daha da uzayacak ve ispat yükü sizde olacak..

anlaşmalı boşanma olsa sıkıntı yok.. ortak bi protokol hazırlarsınız (mal paylaşımı, nafaka, tazminat vs )
anlaşmalı olduktan sonra geçerli bi sebep olmasa da boşanmaya hükmeder hakim..
ama dediğim gibi çekişmeli davanızda boşanma davasını siz açacağınız için geçerli bi sebebiniz olduğuna hakimi ikna etmeniz gerekli

boşanmak için geçerli bir sebebiniz olmalı ve bunu ispat etmelisiniz öncelikle
çünkü her ne kadar mutsuzum boşanmak istiyorum deseniz bile geçerli bir sebebiniz yoksa hakim boşanma davanızı reddedebilir.
eşiniz ayrılmak istemediğini söylediği için bu süreç daha da uzayacak ve ispat yükü sizde olacak..

anlaşmalı boşanma olsa sıkıntı yok.. ortak bi protokol hazırlarsınız (mal paylaşımı, nafaka, tazminat vs )
anlaşmalı olduktan sonra geçerli bi sebep olmasa da boşanmaya hükmeder hakim..
ama dediğim gibi çekişmeli davanızda boşanma davasını siz açacağınız için geçerli bi sebebiniz olduğuna hakimi ikna etmeniz gerekli

Bu geçerli sebeplerle ilgili bi kanun maddesi var mı okuyayım? Nerden araştırabilirim??

Bu geçerli sebeplerle ilgili bi kanun maddesi var mı okuyayım? Nerden araştırabilirim??

medeni kanun 161 ve 166. maddeler arasında yazılı ben kısaca özet geçeyim
zina
Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış
Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme
Terk
Akıl hastalığı
Evlilik birliğinin sarsılması

bunların da açıklamaları kanunda mevcut her maddenin altında

genelde evlilik birliğinin temelden sarsılması nedenine dayanılarak açılıyo boşanma davaları
bunun içine de şiddet (psikolojik yada fiziki) hakaret, tehdit, vs giriyor
bi de cinsel durumlar da etkili boşanma sebebi olarak.. cinsel uyumsuzluk, yetersizlik, ya da aşırı talep vs.
çocuk mevzusunu tam bilemiyorum ama eşiniz anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyorsa eğer çocuk mevzusu da boşanma sebebi olarak gösterilebilir

Okuyunca baska biri mi var sorusu geliyor akla

Yok canım ya başka biri, öyle bi hikaye değil bu, aslında sabahtan beri buraya yazınca galiba netleşti,
sorunlar/olumsuz yaşantılar/ çaresizlikler sonucu benim sevgim bitti, karı koca ilişkimiz de kalmadı. Ev arkadaşı olduk, gün dolduruyoruz.
Belki böyle çok evlilik var ama ben böyle bir insan değilim, yapamıyorum kısaca :((

medeni kanun 161 ve 166. maddeler arasında yazılı ben kısaca özet geçeyim
zina
Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış
Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme
Terk
Akıl hastalığı
Evlilik birliğinin sarsılması

bunların da açıklamaları kanunda mevcut her maddenin altında

genelde evlilik birliğinin temelden sarsılması nedenine dayanılarak açılıyo boşanma davaları
bunun içine de şiddet (psikolojik yada fiziki) hakaret, tehdit, vs giriyor
bi de cinsel durumlar da etkili boşanma sebebi olarak.. cinsel uyumsuzluk, yetersizlik, ya da aşırı talep vs.
çocuk mevzusunu tam bilemiyorum ama eşiniz anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyorsa eğer çocuk mevzusu da boşanma sebebi olarak gösterilebilir

Çok çok teşekkür ederim, bunları bilmek çok iyi geldi :114:

Duyguların bitmek noktasında olduğu ve artık onun eşi olmayı kati suretle istemediğin için, boşanma sürecini ağır atlatacağını sanmıyorum.

İllaki alışkanlığın getirdiği bir boşluk olacaktır ama belli belirsiz olacaktır bu senin için.

aranızdaki her şey bitmiş olsa eşinizin ne olacağı çokta umurunuzda olmazdı bence, çocuk sahibi olamamanız kimden kaynaklanıyor? bu süreçten yorulup artık herkes kendi yoluna mı baksın diyorsunuz? ayrılınca daha mutlu olacağınızı mı hissediyorsunuz? bence biraz ayrı kalın eşinizi, hayatınızı özlüyor musunuz bir bakın, hakkınızda hayırlısı olsun.

Yok canım ya başka biri, öyle bi hikaye değil bu, aslında sabahtan beri buraya yazınca galiba netleşti,
sorunlar/olumsuz yaşantılar/ çaresizlikler sonucu benim sevgim bitti, karı koca ilişkimiz de kalmadı. Ev arkadaşı olduk, gün dolduruyoruz.
Belki böyle çok evlilik var ama ben böyle bir insan değilim, yapamıyorum kısaca :((

Ne bileyim hic kolay bir surec degil. Hem bosanma hem de turkiyede bosanmis kadin olma. O yuzden sasirdim biraz.

Anlasmali bosanmada gerekce belli siddetli gecimsizlik sebebiyle aile birliginin temelinden sarsilmasi de gec. Onemli degil. Dilekceni protokolunu yap, esin de imzalasin davayi ac. Ornekleri netten bulursun var her yerde. Esine dilekce bildirimi gidince beraber mahkemeye gidip dilekce teati asamasindan feragat ettiginizi beyan edip dava gunu isteyin. Bikac ay icinde tek celsede biter.

Back
X