Öncelikle "görücü usulü" görüşmene takılan arkadaşlara buradan bir cevap vereyim: Bunun görücü usulü ile alakası yok. Severek evlenenlerin de halini görüyoruz. Tamamen karakter,zihniyet ya da günümüzün ekonomik şartlarına göre yapılmış bir teklif bu.
Eşimle tanıştığımda aldığı eve tüm eşyaları dizmişti. Düşünün ama her şey. Evin sadece bulaşık makinesi yoktu. Onu da ben aldım. Buna rağmen bana " eğer beğenmezsen değiştiririm" teklifinde bulunmuştu. Ben ise hepsini çok beğendiğim ve gerek görmediğim icin kabul etmedim.
Öncelikle sana nezakaten böyle bir teklifte bulunmalı idi. Diretmemeli idi. Ama önceden kalmış esyalarin kullanılmasını ben de istemem. Çünkü zaman kısa olsa da orada yaşanmişliklar var.
Ama şu da var. Kişi sevdiğini tanır. Gözünden anlar. Sana bu samimiyeti vermemiş gibi.Ya da gerçekten birbirninizi sevseydiniz mutlaka orta yolu samimiyetle bulurdunuz. Zamanla peyderpey değiştirmeyi de kabul edebilirdi.
bence olay tam olarak "görücü usulü" ile alakalı
siz birbirini sevip evlenmişsiniz. amacınız "evlenmek istiyoruz, şartlarımızı dökelim, uyuşuyor mu bakalım" değilmiş.
konudaki 2 kişi ise zaten evlenmiş boşanmış ve tekrar evlenmek için match olmaya çalışıyor. adam da baştan şartını koyuyor.
"nezakaten böyle bir teklifte bulunmalı idi" gibi bir durumu yok adamın, bunların bi ilişkileri yok ki...
"Kişi sevdiğini tanır. Gözünden anlar." mı? sevdik seviyoruz gibi bişey yok h.efendi.
bizim X'in arkadaşı/oğlu var o da boşandı, yaşlarınız da yakın bi görüşün, diyen birileri var. ne sevgisi ne gözü? hele durun bakalım şartlar konuşulacak benzer şeylerde mutabık kalırlarsa aha o zaman bakacaklar elektrik melektrik var mı.
ha ama konu sahibi diyor ki "ben benim eski eşya kullanmayacağımı anlamasını beklerim bi adamın", adam da demiş ki "yoooo ne münasebet".
konu sahibi artık bunu öğrenmiş oldu en azından.