Boşaymış

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Cok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim

Tatlım işte o arkadaşın okumadığı için bu yorumu yapmış, bariz cehalet kokuyor bu yorum. Bana da demişti bi akrabam, aman okuyup ne yapacaksın erken evlen diye. Kimseyi takma, okuduğu mesleği icra etmeyen bir sürü insan var, kimi mecburi, kimi kendi öyle istediği için. Sen bu arkadaşın gibi olmadığın icin şükret, ileride çocuklarını yetiştirirken daha kaliteli ve verimli bi anne olacağını bilseydi bu saçma yorumu yapmazdı.

Tatlım işte o arkadaşın okumadığı için bu yorumu yapmış, bariz cehalet kokuyor bu yorum. Bana da demişti bi akrabam, aman okuyup ne yapacaksın erken evlen diye. Kimseyi takma, okuduğu mesleği icra etmeyen bir sürü insan var, kimi mecburi, kimi kendi öyle istediği için. Sen bu arkadaşın gibi olmadığın icin şükret, ileride çocuklarını yetiştirirken daha kaliteli ve verimli bi anne olacağını bilseydi bu saçma yorumu yapmazdı.
Ben de anneligim açısından düşündüm hiçbir şey olmazsa bilinçli anne olurum dedim. Ama insanın 4 5 yıllık emeğine "boşa" demek neye sığar bilmiyorum

Ne demek boşa okudun ya okumak sadece çalışmak içinmi ki insan önce kendini geliştirmek için okur tabiki meslekte önemli ama güzelliğinle övünme bir sivilce yeter malınla övünme bir kıvılcım yeter 2 gün sonra o sizin müdür arkadaşınızın işyeri falan kapanır yada işten çıkarılırsa o zaman görür okumanın boşluğunu o

Biraz isin icinde kiskanclik da var...sen okudun diye imreniyor...ama yanitini vermeliydin...bu tarz laflara yanit vermezsen devami gelir...hazir cevap olmak lazim insanlara karsi
Hep kırmamaktan yana oldum o an ne diyeceğimi de bilemedim. Sonradan dank etti bana kpssden önce öğretmenler boşta demişti. Ilk demesi olmadığını sonradan anladım

Herkesin bir yolu var ve hiçbir şey boşa değil. Onun hayat akışı o yönde olmuş, sizinki de bu yönde. Belki o da üniversite mezunu olmadığından dolayı yaşadığı kompleksi bu şekilde kapatmaya çalışıyordur. O yüzden hiç böyle şeylere takılmayın ve kendi yolunuza güvenin.

Herkes seçimini hayattan beklentisine göre yapıyor.
Sizin için eğitim önemli, onun için para.
İkisi de yanlış degil.
Her üniversite okuyan adam olmuyor, her okumayan da cahil kalmıyor
Siz mutlu olduğunuz seyi yaptıysanız yolunuza bakın. Herkes bir şeyler söyler.

Liseden arkadaş grubumuzda, en kötü üniversiteye yerleşen arkadaş şu an yılda bir ev parası kazandığı işini çekip çeviriyor...
kız zar zor Anadolu da bir üniversitede işletmeye yerleşti ama ticari zekası ile en çok o kazandı...
Öte yandan siyasal bilimler mezunu doktoralı arkadaş işsiz.
Yıldız mühendislik mezunu bu ay işten çıkarıldı.
Gibi...
Ne kadar çok akademik başarı, o kadar çok hayat başarısı demek degil.
Peki boşa mı okuduk?
Bence hayır, ben eğitim hayatımdan tatmin oldum. Biri bana bunu söylese kafama takılmaz bile. Sizin de takılmasın

Ne demek boşa okudun ya okumak sadece çalışmak içinmi ki insan önce kendini geliştirmek için okur tabiki meslekte önemli ama güzelliğinle övünme bir sivilce yeter malınla övünme bir kıvılcım yeter 2 gün sonra o sizin müdür arkadaşınızın işyeri falan kapanır yada işten çıkarılırsa o zaman görür okumanın boşluğunu o
Mağaza dediğim tek bir mağaza zincir falan değil. Keske deseydim okumak çalışmak için mi diye

Ben de anneligim açısından düşündüm hiçbir şey olmazsa bilinçli anne olurum dedim. Ama insanın 4 5 yıllık emeğine "boşa" demek neye sığar
Onlar üniversite okumanın zorluğunu bilmediği için, 4-5 sene git gel yapıp eline diplomayı tutuşturuyorlar sanıyorlar. Açıkcası Master yapan birimin bunlara takılmaması lazım tatlım. Sana doktor 1 aylık ömrün kaldı dese yıkılırsın ama aynı şeyi doktorun hademesi söyleyince takmazsın, çünkü o bu işin piri değil. Demem o ki okumamış, uni görmemiş birinden olumlu yorum beklemek abes. İlla ki oda kendini biyerde ispat etmeli, bak çalışıyorum kazanıyorum diye. Sende bundan sonra öylelerine, sizin çocuklarınızı yetiştirmek icin okuyorum, çocuk bari cahil kalmasın de gec

Üzülme bunları yaşayan tek sen değilsin. Ben de Üniversite mezunuyum ve makina muhendisi olarak iyi bir işim var. Geçen gün lise arkadaslariyla buluştuk. Bir arkadaş liseden sonra evlendi çok zengin bir eşi var ve Mercedes iyle geldi. Benim de eşimle bazı sorunlarım var son zamanlarda ve boşa okumussun yazık bi de kocana para mı yediyorsun dedi

Iki masterla alaninda is bulamayan ben simdi farkli bir alanda calisiyorum. Arkadasin bir bakima hakli ama...

Arkadasin magaza disinda baska bir yerde calisamaz ama sen baska islere de ayak uydurabilirsin. + Ogretmenlikte ozel ders vermek gibi bir avantajin da var.

Gunumuzde artik master yapanlarin bile bir farki kalmadi. Sadece doktora yapanlar bir derece , o da akademisyen olma yolunda ilerlemeyi dusunurlerse.

Cok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim

Bir daha bu tarz bir şey derse “Herkesin hayali farklı. Hayalim mağaza yöneticiliği olsaydı ben de okumazdım. Sen hayallerine ulaştığın için senin için seviniyorum. Sen de hayallerime ulaşma yolunda bana destek olursan sevinirim” deyin.

Son düzenleme:
Üzülme bunları yaşayan tek sen değilsin. Ben de Üniversite mezunuyum ve makina muhendisi olarak iyi bir işim var. Geçen gün lise arkadaslariyla buluştuk. Bir arkadaş liseden sonra evlendi çok zengin bir eşi var ve Mercedes iyle geldi. Benim de eşimle bazı sorunlarım var son zamanlarda ve boşa okumussun yazık bi de kocana para mı yediyorsun dedi

Ayaklarinin uzerinde duran kapiyi istedigi zaman kapatip gidebilecek guce sahipsiniz ve kendinizi gelistirmissiniz.
Adiniz sadece zengin esi degil.
Bu arada maddi durumu iyi olan ve evlilik dusunen birileri olmustu gorucu usulu tarzinda fakat ben ilk once ayaklarimin ustunde durayim diyerek ve hayat gorusumuz farkli oldugundan kabul etmedim.

Arkadaşınızın içinde üniversite okumak ukde kalmış olabilir. Kendi okuyamadığı için de üniversite okuyanlar da işsiz kalıyor, okusam zaten açıkta kalacaktım diyerek kendini rahatlatıyor büyük ihtimalle.:KK39:
Takılmayın.:KK200:

Boşa okumak mı olur. Saçma sapan konuşmalara takılmayın. Okumak öğrenmekten güzel olan tek şey öğretmek :KK66: okuyun, okutun...

:mad::kızgın: o ne yapıyor. Koca parası yiyor. Tebrikler harikasın deseydiniz.

Back
X