Boşaymış

Cok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim
Çok ayıp etmiş arkadaşınız sadece para kazanmak için mi okuyoruz ilim öğreniyoruz kendimizi geliştiriyoruz yeni insanlar tanıyoruz yeni deneyimler elde ediyoruz okumanın nesi kötü olmuşki boşuna olsun üzülmeyin atanmayı da kafaya takmayın benim abim 3 yıl sonra atandı hiç belli olmaz hayatın ne getireceği direk boşa okudun diyip kestirip atmakta saçma

Üzülme bunları yaşayan tek sen değilsin. Ben de Üniversite mezunuyum ve makina muhendisi olarak iyi bir işim var. Geçen gün lise arkadaslariyla buluştuk. Bir arkadaş liseden sonra evlendi çok zengin bir eşi var ve Mercedes iyle geldi. Benim de eşimle bazı sorunlarım var son zamanlarda ve boşa okumussun yazık bi de kocana para mı yediyorsun dedi
Off aman Allahım ne saçma insanlar var. Kocası ona tekmeyi atarsa mercedes'i rüyasında görür mesleksiz diplomasiz kalir ortada. Ne olursa olsun hayatta bize kalacak tek şey diploma. Dün çok üzülmüştüm ama yorumları okuyunca rahatladımm. Allah razı olsun kk kadınlarından:KK200:

Müdürlük meslek mi?

Mağazadan atıldı diyelim, şehir değiştirdi, bir müddet bırakmak zorunda kaldı. Tekrar müdürlükten mi başlayacak? Sadece kısmeti iyi olmuş denk gelmiş, tek statüsü bu işte hayatta ve bunu eksiklerini kapatmak için "iyi ki" ye dönüştürüyor. "İyi ki okumadım" sahte bir avuntu.

Sen çalışsan da, çalışmasan da öğretmensin.

konu sahibi insanların size fayda sağlamayan fikirlerini önemsememeyi zamanla öğreneceksiniz.ben de biri örgün hazırlıkla 5 sene biri a.ö 4 yıllık 2 unıversite mezunuyum 9 yıldır çalışmıyorum.bana da çok dıyorlar boşa okumuşsun diye hiçççç aldırmıyorum .ben kendimden eminim aklım çalışıyor eğitimliyim bilgiliyim bir çok konu da çocuğuma çevreme örneğim .Hala eksik bilgilere açım öğrenme heveslisiyim ülkeme faydalıyım ee daha ne olsun.siz de aynı benim gibi düşünün boşverin onu bunu

Bu kadar vizyonsuz bir sozu soylememek icin keske sen de okusaydin deseydin.

Okumak ilimle hasir nesir olmaktir, insan iliskilerinde deneyim kazanmaktir, sorumluluktur, disiplindir, hayati tanima, kendini tanima ve kendin olarak var olabilmektir. Yasadigin yerde x'in kizi, y'nin kuzeni, z' nin torunuyken Universitede sen sadece sensin. Yansitabildiklerin kadarsin.

Baba ocagindan, ana kucagindan kopup bagimsiz bir birey olabilmenin en temel zeminidir okumak.

Okudugun bolum her ne olursa olsun o alanla ilgili profesyonel yetkinlik ve kimlik kazanirsin. Mubasebeci, veteriner, muhendis, arkeolog, ogretmen, sosyolog, biyolog vs.
Mudurluk sadece bir rutbedir, makamdir.

Hayata baktigimiz noktalar cok farkli canim bu yuzden sozlerinin nazarimda bir hukmu yok da diyeydin.

Müdürlük meslek mi?

Mağazadan atıldı diyelim, şehir değiştirdi, bir müddet bırakmak zorunda kaldı. Tekrar müdürlükten mi başlayacak? Sadece kısmeti iyi olmuş denk gelmiş, tek statüsü bu işte hayatta ve bunu eksiklerini kapatmak için "iyi ki" ye dönüştürüyor. "İyi ki okumadım" sahte bir avuntu.

Sen çalışsan da, çalışmasan da öğretmensin.
Özel sektör sonuçta ''ben de buraya emek verdim ve müdürüm'' diyor. Haklıdır ama boşa okumak demeseydi keşke ben yine olsa yine okumayı tercih ederdim sanırım. Bir de bebeğin doğdu galiba Allah analı babalı büyütsün:anne::KK200:

He deseydiniz boşa okudum.boyları uzar bir yerlerinde bişey artar belki insanların.ben açıklama yapmıyorum artık insanlara ama cabalamaktan vazgecmiyorum siz de öyle yapın.emek veren herkes karşılığını bulur umarım,tabi bende.

''Boşa okudun''

Ne kadar irrite edici, gereksiz bir laf... Okumanın sana, bana, tüm insanlığa faydası vardır. Bir şeyler katıyor sana, bilgi birikimin donanımın; hepsi boşa mı?

Bir deyim vardır ya, ağzı olan konuşuyor, diye. Aynen öyle bir durum sizinkisi de. Özellikle belli bir kesimin çok sık kullandığı laflar bunlar, arkadaşınıza lber Ortaylı'nın meşhur sözünü yolluyorum:oha:

Kendinize inancınızı kaybetmeyin. Hele herhangi birinin, arkadaşınız bile olsa dahi umut kırıcı laflarına aldırmayın. Şunu unutmayın, kimse size sizin kadar iyi cesaret veremez.

Özel sektör sonuçta ''ben de buraya emek verdim ve müdürüm'' diyor. Haklıdır ama boşa okumak demeseydi keşke ben yine olsa yine okumayı tercih ederdim sanırım. Bir de bebeğin doğdu galiba Allah analı babalı büyütsün:anne::KK200:
Amin canım. :KK200:
Sen de ver cevabını. Trk yerde yükseldi ve garantisi yok. Okumak ufkunu genişlettiyse o bil yeter. Dar beyinle yaşamak zor olsa gerek.

bu yorum pek olmadı sanki.O zaman doktorlar öğretmenlerin en az 3 katı kazanıyor diye öğretmenler daha mı değersiz diyelim.kıyaslama yapmak doğru değil
Onun bakış açısına göre öyle, benim bakış açıma göre ise o doktorları yetiştiren öğretmenler elbette ki daha az değerli olamaz.

Bir ekleme daha yapayim. Kimliklerini, sereflerini makamlardan alanlar makamlardan sonra gucsuz kalir. Sen hep ogretmensin o orada calistigi surece mudur.
Kizi da cok gomduk ama "Ben mudur oldum, ben mudur oldum, sen bir sey olamadin" tavriyla konustugu icin de cok cig duruyor buradan.
Pabucumun muduru :cool:

Cok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim

Bana bu işler boş dediler..3 aşamalı kızım uğraşma o kitaplar bitmez dediler...sen yine mi kütüphaneye gidiyorsun diye dalga geçtiler...babaannem olmayacak işte belli git avmye çalış dedi...yakın bir ablanın annesi sen hala ders mi çalışıyorsun dedi...arkadaşıma ders anlatırken eniştem sana mı ders anlatıyor kelin ilacı olsa kendine sürer dedi...ama ben kazandım.Hiçbirini de unutmadım ama onlar hatırlayıp da böyle dediydim demezler sadece 'affferrrrrinnn kızıma' dediler.

'Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz.Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar.'

kendini öyle avutuyor heralde. asla boşa okumadın senin kutsal bir mesleğin var canım. herkes kazanıpta okuyamıyor

Back
X