Boy uzatma ameliyatları

syn kılıçbalığı öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler,,
değindiğiniz herşeyin farkındayım..
siz menisküs ameliyatı olmuşsunuz ve onun acısıyla kıyaslanmayacak bir ameliyatı bile bırakın yaptırmayı insan nasıl düşünür bile diyebilirsiniz..
sadece siz değil annem bile ne var boyunda "delimisin kendini sakatlamayı düşünüyorsun?" dedi..
ii bir eğitimim, güzel bir işim var..
dışardan bakıldığında özgüveni oldukça yüksek bir insan olduğum söylenir. şimdiye kadar isteyipte başarmadığım birşey olmadı desem yalan olmaz..
bu yüzden kimse boy takıntım olduğunu düşünemez bile..
kişinin bazı şeyleri kalbinin derinliklerinde gizlidir.. benim boy takıntım böyle bişey..
daha önce uzama ihtimalim olmadığı için bunu hiç kurcalamadım..
nette motorize çivilerle ilgili haberleri okuduğumda araştırmaya karar verdim. sonrada en ii dr lardan biriyle görüştüm. diğer dr ların da bütün söyleşilerini okudum. bazı hastalarıyla görüştüm..
ona rağmen dr umla karar vereceğimiz son görüşmeyi habire erteliyorum çünkü henüz net değilim..

siz menisküs ameliyatı olmuşsunuz ve onun acısıyla kıyaslanmayacak bir ameliyatı bile bırakın yaptırmayı insan nasıl düşünür bile diyebilirsiniz..
sadece siz değil annem bile ne var boyunda "delimisin kendini sakatlamayı düşünüyorsun?" dedi..
dışardan bakıldığında özgüveni oldukça yüksek bir insan olduğum söylenir. şimdiye kadar isteyipte başarmadığım birşey olmadı desem yalan olmaz..
kişinin bazı şeyleri kalbinin derinliklerinde gizlidir.. benim boy takıntım böyle bişey..
nette motorize çivilerle ilgili haberleri okuduğumda araştırmaya karar verdim. sonrada en ii dr lardan biriyle görüştüm. diğer dr ların da bütün söyleşilerini okudum. bazı hastalarıyla görüştüm..
ona rağmen dr umla karar vereceğimiz son görüşmeyi habire erteliyorum çünkü henüz net değilim..

Ne söyleyebilirim ki, öyleyse hakkınızda hayırlısı olsun umarım en doğru kararı verirsin Denizciğim...Kararını bizimle paylaş olur mu?

dr la tekrar görüştüm ve daha öncede belirttiğim gibi 8 cm için 8 ay yürüyemeyeceğimi söyledi. dışarı çıkabilirsin ama koltuk değneği ile.. üstüne basmak kesinlikle yasak,
bu ameliyatı olacaksan riskleri göze alman gerekir çünkü öncelikle en kötüyü düşünmelisin dedi.
şuan için ameliyat sırasına alındım ama önümde yaklaşık bir yıl var.
bu da düşünmek ve karar vermek için ii bir zaman.
adımı sadece net olmadığım için yazdırdım. vazgeçme hakkımı saklı tutuyorum...

walla bende şaşırmıştım ilk duyduğumda rusya da halamın kızı kullanmıştı geçen sene.. 12-13cm uzattı boyunu.. sonra ben duyunca geri kalırmıyım:) zıpladım hemen.. ayda bir ölçüyorum. 1.64 ten 1.68 e yaklaştım.. 1.75 falan olsam daha ne istiim.. yüzmeyede başlıycam bakalım.. iyi diyorlar yüzmede..

gercekmi süphelendim bende simdi??

benimde boyum kisa hatta 1,55 :64: bide burda benim yasadigim yerde bi gorsen valla etrafimda deve gibi herkes :64: , uzamak isterdim bende ama ameliyat olmayi hic dusunmedim gercekten cok riskli..
Hayatta insanin istedigi hersey gerceklesmiyor maalesef Allah böyle nasip ettiyse bizede bunu yasamak dusuyor.. :24: :51:

bu ameliyatı olan arkadaslar varmı acaba
Benim amcamın kızı bu ameliyatı oldu kendisinin boyu çok çok çok kısaydı yani cüce gibiydi yada öyleydi kompleks yaptı bir kaç sene önce istinye devlet hastanesinde ameliyat oldu ameliyat sonun çok çok çok zordu çünkü yaklaşık bir senelşk yatalak gibiydi .Eklemlerine ayrıcı vidalar kondu günde bir kaç kez o vidaları canı çok acıyarak sıkarak ayırıyordu .Galiba bir sene sonra vidalar çıktı boyu galiba 8-10 ya da 12 cm uzamış babasının dediğine göre hala kısa ama eskisi gibi değil tabi ki.Ben kendisinin o günden sonra görmedim.Bence çok çok zor bir ameliyat .

jmexy tabanlık falan filan hiçbirine inanmayın ben hepsini denedim br cm bile uzama olmadı ergenlikte değilseniz hiç uzamaz ergenlikte olanlar için belki ihtimaler var. İnsaların duygularıyla oynuyorlar sadece

bende ameliyat olamyı düşünüyorum sıra mı almak gerekiyor fiyatları nedir acaba olan birileri varmı gerçekten?

arkadaşlar bu konuda çok fazla araştırma ve denemem oldu. Herhangi bir ürün veya ameliyat düşünmeden önce yapılması gereken bi test var bu test film cekilerek yapılıyor ancak adını hatırlamıyorum kemik uçlarının açık olup olmadığını öğrenmeniz lazım.
Ben gerçekten kısa boylu bir insanım ilizarov ameliyatını yapan bir doktorla görüştüm. Doktor ölçümleri yaptı felan. Bu olayın 2 yöntemi var biri motorlu çivi biri normal klasik ilizarov. Motorlu çivi herkese uygulanmıyor. Kemiğinizin belli bir kalınlıkta olmas gerekiyor kemigin içine bir çivi koyuluyor ve uzama sağlanıyor ancak o aparat orda kalıyor ömrünüz boyunca. Diğeri kemiği kırıp içine çakılan çivi yani ilizarov.
Bu ameliyatı olduktan sonra 3 aylık bir süreçte koltuk degnegi yardımıyla yürüyebiliyorsunuz. 3 ay sonunda 4 aylık bir iyileşme süresi var. Bu arada çivi ayagınızdan cıkıyor ancak yine koltuk degnegiyle yürüyorsunuz iyileşmesi birazda vücudunuza bağlı. Bu süreç uzayadabiliyor kısaladabiliyor.
Ameliyatın yanı sıra piyasada kimi diye bir ürün var. Taban gibi bir şey. Ayakkabının içine koyup onla yürüyorsunuz bir süre. Ancak bir faydası yok canınız yansa bile. Uzamax diye bir toz karısım var oda yaşınız ne olursa olsun uzamayı garanti ediyor ancak hiçbir faydası yok. Kemik uçlarınız kapalıysa uzama sağlanamıyor. Bir çok spor merkezinde programlar düzenleniyor ancak onlarda sadece dik durmayı sağlıyor.
Ben ameliyat için gün bile almıştım. Hatta istanbulda ev bile kiralamıştım bu iş için. Ancak ameliyat olan bir kaç kişiyle görüştüm evet boylarının uzamasından dolayı mutlular ancak yaşanan süreç ciddi sosyal çöküntülere sebep olmuş. Sonrasında bir doktorla daha görüştüm oda bana şöyle bir riskten söz etti. Bacakta kalan bir aparatif sözkonusu ve bu esnek birşey değil bilgiğiniz demir gibi bir şey. Dolayısıyla en ufak darbede kırık oluşumuna sebep olacak bir olayda kemik kırılıyor ve o aparatta tabiki sabit kalmadığından geri dönüşü olmayan bir kayba neden oluyor. Sağlam bacağınızdan boy uzatmak ugruna vazgeciyorsunuz. Başlarda inanmadım ameliyatımı yapacak doktorumla görüştüm oda yalanladı sonra yengem hemşire onla görüştüm böyle böyle diye oda bunun doğru olabileceğini söyledi bir araştırayım dedi ve sonuç gerçekten bacagımı kaybetmem olabilirdi. Vazgeçtim. Allah başka dert vermesin boyumda birazcık kısa olsun dedim. Öyle insanlar varki yürüyemiyor, hiç yürüyememiş azıcık estetik bir görüntü için değmez dedim ve vazgeçtim düşünen arkadaşlar br kez daha düşünün derim.
canım ben daha çok bunu eğriliği düzeltmek için düşünüyorum ama bu zorluklarından kararsız kalıyorum. tabiyki birkaç cm de uzamak iyi olur.. eğrilik için 3-4 ay kadar kalıyormuş bacakta çok kararsız kaldım .birde kafamı karıştıran demirlerin izleri bunlar ömür boyu kalıcı izler mi çok rahatsız edici mi rusya da yaygın sanırım bu ameliyat onlar da yaptırmazlardı heralde bu kadar kötü olsa ama benim izlediğim video daha çok teşvik ediciydi zorluklarını videoyu izlerken anlamıyorsun.

Boy uzatma ameliyatını cazip göstermek için doktor sitelerinde yazilan metinler hiç etik değil. Bu ameliyat çok çok riskli ve tarifsiz acılar veren ciddi travmalara sebep olan etik dışı bir ameliyattir. Ablam fiztoterapi okuyor ve bu ameliyattan gelen vakanın yaşadıkları acılara şahit olup bana anlattığına beri kendime gelemedim ve bir daha asla eskisi gibi olamayacak olması ihtimali ve bir çok tehlikeli ile ilgili çok şey öğrendim . İnsanlar mecbur kalmadiklari sürece sadece estetik görüntü için asla böyle bir ameliyata ozendirilmemelidir. Bir doktor web sitesinde Hazal Kaya'nin oyunculukta uzun boylu insanlarla oynarken ayağının altına takoz koyduklarını bile örnekleme yapmış. Ben de Hazal Kaya boyundayim ve cok güzel bir kadınım. Kendimi boyumu olduğum gibi cok seviyorum ve cok begeniyorum. Öncelikle kendinizi sevin. Tıpkı Hazal Kaya gibi kendimi harika buluyorum. İnsanlara bu tarz metinler yazarak yok ayağının altına takoz koyuyormus vb örneklemelerle özellikle gençlerin kendilerini çok sevmedikleri o tehlikeli yaşlarda bir anlık duygularla bu ameliyatlara basvurmalarini özendirmelerini hiç ama hiç doğru bulmuyorum. Ben bir doktor olsaydım para için asla böyle birşey yapmazdim. Karşınızdaki İnsan yasayacaklarini öngorecek farkındalığa sahip olmayabilir. Keşke böyle bir ameliyat sağlık sorunları vb gereklilikler dışında hiç yapilmasa.

Son düzenleme:
Back
X