Saç Rengi ve Saç Boyama boyasız koyu kestane saçı evde koyu kumrala döndürebilirmiyim ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
5 aydır saçlarımı boyamıyorum...doğal rengim koyu kestane (mavi siyaha benziyor)
saçlarımı 6.0 koyu kumrala çevirmek istiyorum...saçımın boyasız oluşu beni biraz ümitlendiriyor..
sizce 6.0 koyu kumral boya alıp evde mi boyasam tutar mı ? yoksa kuaföre mi gitsem...kuaföre üşeniyorum da ?
lütfen yardım edin...koyu kumrala çevirmek istiyorum saçlarımı :61: evde olamıycak birşeyse kuaföre gidecem ama yine de evde yapabilmenin çaresini arıyorum

Son düzenleme:
eger hic boya yoksa olur bende palettenin.koyu kumralina boyuyodum biara super oluyo cok dogal oluyo

Arkadaşlar,

Amonyaklı boya kullanmayın hem saça zararlı hem de kanserojen etkisi yüksek. Amonyaksız boyalar var onları daha güvenle kullanabilirsiniz, hamilelere de amonyaklı kullandırtmıyorlar. Amonyak çok kanserojen direkt de kafa derinize üstelik. Boyalarınızı amonyaksızla değiştirin, her tonu var üstelik ve kapatması çok güzel Garnier Olia...

5 aydır saçlarımı boyamıyorum...doğal rengim koyu kestane (mavi siyaha benziyor)
saçlarımı 6.0 koyu kumrala çevirmek istiyorum...saçımın boyasız oluşu beni biraz ümitlendiriyor..
sizce 6.0 koyu kumral boya alıp evde mi boyasam tutar mı ? yoksa kuaföre mi gitsem...kuaföre üşeniyorum da ?
lütfen yardım edin...koyu kumrala çevirmek istiyorum saçlarımı :61: evde olamıycak birşeyse kuaföre gidecem ama yine de evde yapabilmenin çaresini arıyorum

Saçın bayaa koyuymuş, boyasız madem bozma derim ben olsam bozmazdım. Ancak illa bozacak her ay da boyayacak dersen önce hafif volümlü bir açıcı al kollestonda var(saçınızı 2-4 tona kadar açar diyenlerden) onu uygula ve çok uzun süre değil baktın açılıyor hafifçe hemen durulayarak kullan, yani yaklaşık 5dk. etkisine göre sen ayarla. Ardından o bahsettiğin 6 numarayı sür. Ancak benim sana önerim sık sık boyanacağından Garnier Olia'nın koyu kumralıdır, olmadı başka koyu kumralla boyarsın ama uzun vadede bakarsan amonyaklı boya kullanma çünkü kanserojen...Amonyaksız boya kullan canım...

Saçın bayaa koyuymuş, boyasız madem bozma derim ben olsam bozmazdım. Ancak illa bozacak her ay da boyayacak dersen önce hafif volümlü bir açıcı al kollestonda var(saçınızı 2-4 tona kadar açar diyenlerden) onu uygula ve çok uzun süre değil baktın açılıyor hafifçe hemen durulayarak kullan, yani yaklaşık 5dk. etkisine göre sen ayarla. Ardından o bahsettiğin 6 numarayı sür. Ancak benim sana önerim sık sık boyanacağından Garnier Olia'nın koyu kumralıdır, olmadı başka koyu kumralla boyarsın ama uzun vadede bakarsan amonyaklı boya kullanma çünkü kanserojen...Amonyaksız boya kullan canım...

Bu arada evde boyama zamanla öğreniliyor ve kuaförden daha avantajlı her açıdan. Kuaförler öncelikle saçı mahvediyorlar, yüksek volümlü, yüksek derece oreal kullanıyorlar istisnasız. Senin şu işlemine bile bayaa oreal kullanırlar. Sonra da o mahvettiklkeri saç için aa şekerim bakım yaptırmadın ki diyerek bakım parası alırlar...Özellikle açıcı konusunda evde yapmak daha avantajlıdır ve saçını yavaş yavaş aç. En önce arkalara açıcı sür ve bak bakalım nasıl açıyor en son üst ve önlere sür çünkü üst önler çok çabuk açılır. Üst önlere önce sürersen önler açık arkalar koyu kalır.

Bir başka yöntem de alacağın o 6 numara boyaya yine o bahsettiğim açıcıdan eklemek ve boyayla açıcıyı bir arada kullanmak bu daha yumuşak bir yöntemdir ama açıcının hepsini kullanma yarım veya 1/4 her boyamada o kadar ekle... Açıcılarda toz pudralar bulunur açıcı pudradır adı onu da bu yöntemde tam ekleme. İstersen arada röfle setleri var onlardan da kullanabilirsin sıkıldığında. Ancak röfle setleri kızıllaştırarak açarlar çünkü dozları güvenlidir, kuaförlerdeki gibi son doz saçı yakaçcak kadar oreal konulmaz müşterinin saçı yanmasın diye. İşte onu da üzerine aynı tonun kızıllığı alan bir boyasıyla cila boyası geçerek, yani o açtığın röfleli yere açılan ton oranında bir boyayla veya en fazla 1-2 ton koyusuyla boyayarak kızıllıktan kurtarırsın. Röfle rengini düzeltirken boyayı diplere sürmemelisin. Röfleyide aynı şekilde kısalı uzunlu kalın bukleler aralıklşar vererek yaparsın ve diplere getirmezsin.

Boya işi böyle orta kumrallarla başlar...Kolay gelsin hep temkinli olarak yap herşeyi...Kuaförlere de dikkat et yıllarca çok çektim kuaförlerden saçımı yaktılar, bol bol bakım adına paralarımı söğüşlediler, kötü boyalar yaptılar. Evde yap hem kötü olursa hemen düzeltme şansın da var. Olmadı başka renk sürersin. Ama koyuya yani siyahlara mavi siyahlara gitmeni önermem. Boyada dönülmesi çok zor, saç yakan bir renktir siyah-mavi siyah yani sıkılınca değiştiremezsin. En koyu 5 numaralarda kalmanı öneririm. Ben mavi siyah çok kullandım sıkılınca dönmesi zor oldu, yandı saçlarım. Saçlarını bir anda 5-6 ton 4-5 ton açma bu 6 numara koyu kumral ara bir renktir çok kullanışlıdır üzerine kendin balyaj da atabilirsin dediğim gibi ve kızıllaşırsa da sırf balyajların üzerine dibe boyadığının 3-4 ton açığını sürerek kızıllığı giderirsin. Boyadan en güzel rengi alabilmek için özellikleorta tonlarda ve üzerlerinde 6 ve üzeri muhakkak açıcı kullanılıyor. Ama kuafördeki yakıcı orealllerden her zaman daha güvenlidir...Firmalar özellikle yüksek volümlü oreali market raflarına koymazlar dava açma riskinden...

Uzun oldu ama saçımla ilgili yıllar içinde erken yaşta mecburen boyamaya başladığımdan deneyimim çok oldu.. Saçlarım ırsi olarak 20'li yaşlarımda beyazlamaya başladığından...Paylaşmak istedim...

sacinin resmini atsan anlarim boya tutarmi tutmazmi diye boyasiz demissin ama boyali saclarin eger cok koyuysa tutmaz cunku boya boyayi acmaz

Back
X