Boyle akrabaları olanlar ne yapıyor?

Kimseyi degistiremezsiniz. Uzgunum ama abartiyorsunuz da. Anlattiginiz kadariyla akrabalariniz kotu veya size zarar verecek tipler degil. Begenmeyebilirsiniz. Yetersiz bulabilirsiniz. Gorgu ve kapasite insanlara zorla edindirilemeyecek seylerdir. Geldiklerinde hos geldin bes gittin 10 dakika durun ders calismaya gecin odaniza.
Bahsettiğim görgü meselesi değil ki
Onlar kimseyi beğenmiyor sürekli eleştiri halindeler bende nasibimi alıyorum bundan :D ve iletişim kuramayip sürekli bir arada olduğumuz için rahatsız oluyorum

Herşeyi eleştiriyorlar
Sürekli onları arayıp dedikodu yapmadığım için soğuk oluyorum mesela :KK70: ama onlar giydiğim kıyafeti bile eleştiriyorlar daha süslü olmaliymis
Ha bu tavırları genel bu arada sadece bana değil
Ve gayet normal buluyorlar bu durumu. Ben birşey söyleyince soğuk oluyorum sacmasapan muhabbetler
Banada süslü giyinmiyorum diye eleştiriyorlar. Hoşunuzamı gidiyor rahatsız yaşamak diyorum. Üstelik ince ince laf bile sokuyorum. Gösteriş meraklısı insan dolu. Ben sevmiyorum diyorum. Ben istbuldan başka şehre taşındım. Genellikle istanbul dışı böyle gösteriş budalası insan oluyor. Çok boş zamanları var diye heralde. Ben eşortman takımı üstüne takı seti takan akraba biliyorum :) bırak gül geç aşağıla. Sana laf söylerlerse laf sok sende. Sana laf söylemeye hak göremezler bir daha

Ya mesela teyzemin kızı yaşından aşırı olgun onlar gibi gösterisi dedikoduyu seven bir tip
Sürekli arkamdan bizi karsilastirdiklarini duyuyorum
Bu seni neden rahatsız ediyor?

Bana da halam yengemin kardeşini örnek gösterdi bak onun maaşı var sen hala okuyorsun diye neden dert oldu ki size harçlığımı sizden almıyorum babam da çalışmamamı sorun etmiyor dedim kalakaldı öyle.

Siz ağızlarının payını verirseniz bir adım geri durmaya başlarlar.

Banada süslü giyinmiyorum diye eleştiriyorlar. Hoşunuzamı gidiyor rahatsız yaşamak diyorum. Üstelik ince ince laf bile sokuyorum. Gösteriş meraklısı insan dolu. Ben sevmiyorum diyorum. Ben istbuldan başka şehre taşındım. Genellikle istanbul dışı böyle gösteriş budalası insan oluyor. Çok boş zamanları var diye heralde. Ben eşortman takımı üstüne takı seti takan akraba biliyorum :) bırak gül geç aşağıla. Sana laf söylerlerse laf sok sende. Sana laf söylemeye hak göremezler bir daha
O kadar haklılar ve o kadar herşeyi biliyorlar ki
Bir de kendilerinde her türlü hakkı görüyorlar
Geçen yengem wp a tıbbi bir yazı atmış faceden almış. Okudum o kadar yanlış bilgi içeriyor ki doğrusunu yazdım ayy bilmiyorum kii bence şöyle bence böyle diyor
Ablam eczacı bir ilaç için dolapta saklamayacaksin dedi buna ay yok yok ben şurada okudum ayoll dolapta saklanacakmis diyor ve istisnasiz her uyarimiza bir kulp buluyor kendini öne atıyor
En son aldığımız karar ne yaparsa yapsın uyarmamak oldu

Bu seni neden rahatsız ediyor?

Bana da halam yengemin kardeşini örnek gösterdi bak onun maaşı var sen hala okuyorsun diye neden dert oldu ki size harçlığımı sizden almıyorum babam da çalışmamamı sorun etmiyor dedim kalakaldı öyle.

Siz ağızlarının payını verirseniz bir adım geri durmaya başlarlar.
Aynen bundan sonra öyle yapcam herhalde
Sonra istedikleri kadar yabani desinler takmamam gerek

Akraba zulmü yaşıyorum resmen. Hayatımdan çıkarmak değil ama uzaklastirmak istiyorum mümkün olmuyor.

2 teyzem ve bir dayım var. Bunlar ve aileleri ile aile olarak çok içli disliyiz. Ama samimiyet eksik ilişkilerde. Teyzelerim ve yengem koca parasıyla hava atmayı çok seven herşeye burun kıvıran, eleştirmeyi yaşam tarzı olarak benimsemiş insanlar. Kocaları da eğitimsiz fakat parayı vurmuş insanlar. Aynı frekanslara gelemiyoruz bir türlü. Bir araya geldiğimizde kendimi ifade edemiyorum onlara ve rahat hissedemiyorum.

Anneme durumu anlatiyorum benim başka kimim var diyor. Bende mezun olup ailemin yanına geldim bir sınava hazırlanıyorum mecburen buradayim.

Okuyan, bilen araştıran insanlara değil parası olan insanlara değer veren tipler. Ve çağımızın hastalığı herşeyi faceden görüp bildiklerini sanıyorlar. Ruhum daralıyor anlatırken bile arkadaş.

Ne yapacağım ben bir yardım? Ailemi uzak tutma ihtimali dışında bir öneriniz var midir?
Ailenz görüşmek istiyorken siz nasıl uzaklaşcaksınız ki? Ya evlenince yada ayrılıp başka eve çıkınca iletişimi kesersiniz. Seninle ilgili şeylerden uzak tutablrsin ki ben öyle yaprdım babam kuzenlerini çok sever mesela ama ben hiç sevmem ve nişanımda istemedm babam da isteğimi kabul etti ama kuzenleriyle arası bozuldu o zman:) yani ben bekrkende sadece selam verir geçerdim. Ailem bu konuda baskı yapmadı rahattım. Sizede baskı yapmıyolarsa boşverin

Bahsettiğim görgü meselesi değil ki
Onlar kimseyi beğenmiyor sürekli eleştiri halindeler bende nasibimi alıyorum bundan :KK70: ve iletişim kuramayip sürekli bir arada olduğumuz için rahatsız oluyorum

Koca parasiyla hava atmak bence gorgusuzluk. Surekli elestirmek, begenmemek de aynen gorgu yoksunlugu.

Akraba zulmü yaşıyorum resmen. Hayatımdan çıkarmak değil ama uzaklastirmak istiyorum mümkün olmuyor.

2 teyzem ve bir dayım var. Bunlar ve aileleri ile aile olarak çok içli disliyiz. Ama samimiyet eksik ilişkilerde. Teyzelerim ve yengem koca parasıyla hava atmayı çok seven herşeye burun kıvıran, eleştirmeyi yaşam tarzı olarak benimsemiş insanlar. Kocaları da eğitimsiz fakat parayı vurmuş insanlar. Aynı frekanslara gelemiyoruz bir türlü. Bir araya geldiğimizde kendimi ifade edemiyorum onlara ve rahat hissedemiyorum.

Anneme durumu anlatiyorum benim başka kimim var diyor. Bende mezun olup ailemin yanına geldim bir sınava hazırlanıyorum mecburen buradayim.

Okuyan, bilen araştıran insanlara değil parası olan insanlara değer veren tipler. Ve çağımızın hastalığı herşeyi faceden görüp bildiklerini sanıyorlar. Ruhum daralıyor anlatırken bile arkadaş.

Ne yapacağım ben bir yardım? Ailemi uzak tutma ihtimali dışında bir öneriniz var midir?
Ya ben de tam konu açmayı düşünüyordum resmen sen bensim canım . Konu açsam ay ı cümleleri kurardım heralde.:bicak: İnan bana yanlarında hiç rahat hissetmiyorum konuşamıyorum bile.Sürekli eleştiri peşindeler

Canım iki seçeneğin var konuşmak zorunda kaldığında. Ya herşey hakkında aynı fikirdeymis gibi yapıp kendi çapında dalga geçeceksin ya da onlar gibi konuşup tam tersi fikrini söyleyeceksin. Sessizlik olur susarlar ya da ay evet canım bidibidi diye devam ederken sen he diyip kaçarsın.

esim issiz kalınca teyzem ne var benim oglumda issiz dedi bir gecmiş olsun demedi kendi oglu henüz okuyor. yani fesat . kavga okdu bitti annem barıstı kardes dedi.

yakınlık ama samimiyetsiz gercekten .dayılarımlada öyle baktım annem ne serden geciyor ne yardan ven mesafe koydum .

Ya ben de tam konu açmayı düşünüyordum resmen sen bensim canım . Konu açsam ay ı cümleleri kurardım heralde.:bicak: İnan bana yanlarında hiç rahat hissetmiyorum konuşamıyorum bile.Sürekli eleştiri peşindeler
Zor insanlar sahiden
Bana kendimi kötü hissettiriyorlar her görüştüğümde. Yani afedersin çıktıkları yer belli ama konuşmalar sanki ıngiliz kraliyet ailesine mensuplar :D
Allah sanada kolaylik versin. En iyisi takmamak sanırım bunu basarmaliyiz

Sizinkilerin yine hava atacak herhangi bir konusu var ya da cahil de olsa ağızlarından tek tük de olsa mantıklı şeyler çıkıyordur, siz bir de benim akrabaları görün.
Benimkilerin ağzından küfür eksik olmuyor (evet yanlış okumadınız). Babannem küfür etmeyi marifet sanıyor, ağzından çıkanları duysanız yok artık bunu nasıl bir kadın söyler dersiniz. Ben yerin dibine giriyorum duydukça. Edepsizlik zaten hat safhada. Üniversiteye gittiğime dahi inanmazlar, baban seni okutmaz yalan söyleme derler. Şuraya olanları döksem var ya kaç sayfa dolar bilmiyorum. KK kadınları 3 gün şoktan çıkamaz heralde.
Yalnız değilsiniz aynı dertten muzdaribiz, ama napalım bazı şeylere mecburiyetten katlanıyoruz. Ağızlarının paylarını veremez misiniz, onlar hava atarken bozamaz mısınız mesela? Belki biraz sesleri kesilir

Bu bayramda iyice anladım ki benim ne derlerse desinler arama mesafe koymam gerekiyor. Yoksa dert sahibi olcam.

Arkadaş kendimi zorladim resmen. Kompleks haline getirmeyeyim diye. Espri yapiyorum samimi olmaya çalışıyorum ama eleştirileri ciddiye almaz tavırları devam ediyor. Ha ben gitmesem gulmesem bu kez de yabani oluyorum.

O yüzden kesin ve son kararım ne kimse hakkında kötü düşünüp günaha gireyim ne de canımı sikayim.

Buraya da niye yazdım bilmiyorum ama bu ara çok radikal kararlar alıyorum Allah hayra cikarsin :D

Ben muhattap olmuyorum. Ne derlerse he diyorum münakaşaya girmiyorum. Minimum aynı ortamda bulunuyorum. Arkamdan yabani falan diyorlarmış umrumda değil insan olanla her türlü anlaşıyorum, olamayanlarla durum böyle.

Sizin yazılarınızı ne zaman okusam cok beğeniyorum. Aklınız cidden takdirlik. Umarım sizin gibi ögretmenler, kadınlar çoğalır.

Sizin yazılarınızı ne zaman okusam cok beğeniyorum. Aklınız cidden takdirlik. Umarım sizin gibi ögretmenler, kadınlar çoğalır.
Cok incesiniz, cok tesekkur ederim. Begeninizin karsilikli oldugunu zaman zaman bildirimlerinizden anlamissinizdir. :KK51:

Back
X