Böyle bir durumda ne yapılır?

Bu bir vicdan mevzusudur cocuklar anne babalari ile ilgilenmek.zorundadirlar ama eşlerinin boyle bir zorunlulugu yok dinimizde de bu sekildedir kisilerin vicdanina birakilmistir diye biliyorum.bu yuzden boyle birseye cocuklar tek basina karar vermek yerine eslerinin de gönülden bakma rizasini alirsa bi anlam bulur.kafasina göre esine sormadan evet demesini biz tuhaf karsiladik bu yuzden.konu saptirilmasin rica ederim. anne babaya bakilmaz diye bir seyi savunmuyorum.mal mulk olacak diye birsey yok sart kosulmasini da hala.itici buluyorum eger vicdanli bir evlat yetistrdiyseniz bunu ogrettyseniz zaten sizinle ilgilenir siz soylemeden bunun sozunu almniza gerek kalmadan.Varsa bir maliniz baksa da bakmasa da zaten hukuken miras kalacaktir .. sizin mirasinizla kendinizi cazip hale getirmek biraz da kisilerin problemidir diye dusunuyorum cocuklarinin boyle olursa kendilerine bakacagini dusunen ebeveynler ayni zihiniyetle kendi anne babalarna bakmislardir yada bakmamislardir bile....umarim bu konuya bakis acimin neden sizden farkli oldguni anlatabilmisimdir.

Son düzenleme:
Merhaba.....
Kizlar size iki soru soracagim:
Esinizin ailesine ait bir mulk oldugunu dusunun ve ogluna bu ev sizin ancak yaslandigimizda bize bakmaniz sarti ile diyorlar.(yani ayni evde beraber yasamak sarti , illaki kendi evlerinde olmak zorunda degil)
Sizce ebeveynlerin cocuklarina miras olarak birakmayi dusundukleri bu tur mulkleri bize bakarsaniz sarti ile birakiyor olmasi sizce normal mi?
İkinci sorum ise diyelim ki böyle bir durum var ve esiniz bu şartı size sormadan kabul ediyor,bu durumu öğrendiğinizde ne yapardiniz?
Benim basima gelmedi ama gelen kisileri duyuyorum böyle yapan cok aile var .sizlerin fikirlerini ogrenmek istedim.
Yaşlandıklarında zaten bakarım sokağa atacak halim yok ya
Çalışıyorum ama bakıcı tutarım yanlarına .
Evi veririm ama bakarsanız diyen insanlara sadece evlatlarına olan güvensizlikleri için üzülürüm ...

Muhtac duruma düşünce tabiki yemek ve kişisel bakimlari icin yardimci tutup bakin.Ancak daha el ayak tutarken helede ayni evde yasama fikri çok yanlis.

Ya oyle insanlar biliyorum ki daha yasarken bunun hesabina dusmus oglunu gectim gelininin yuzune soyluyor size su iyiligi yapiyorum ama.yaslaninca bana bakacaksiniz diye,gencecik insanlara..olacak sey mi ya el ayak tutarken evladina ve esine boyle boyle sart kosmak dogru mu? Nerde kosulsuz sevgi ozaman evlada? Eger elden ayaktan dusen veya baska bir nedenden oturu yalniz birakilmamasi gereken bir anne baba varsa bu esinizin de annesi babasi olsa ne yapilacagina ozaman karar verilir .Saglikli olan ebeveyn in hesapla kitapla bakim.islerinin konusulmasi, evladindan soz almaya calismasi, birtek bana mi tuhaf geliyor burada? Ailece cok sevdgimiz bir aile dostumuzun kizinin basina geldi bu durum ve cok tuhaf karsiladik biz ailemle

Son düzenleme:
Ben anne babaya bakilmaz demiyorum,illaki evine yanina almak degildir bakmak..Ayrica ben burada size danisilmadan is yapilsa ne düşünürsünüz diyorum.ilk sorum icin fikrinizi belirtmissiniz zaten.

dedim ya eşime kızarım neden her şey karşılıklı mı diye keşke evsiz kabul etseydin derdim...bana sormasına bence gerek yok ailesine bakması için

Saçma değil. Bugün bu konuyu biz de arkadaşlarla konuştuk. Öyle şeyler görüyoruz ki. Bende ölene kadar hiç bir malımı çocuklarımın üstüne yapmam. Hatta mümkün olduğunca satıp savıp yiyeceğim. (Tabi Allah izin verirse) Zaten evladın eline düşmekte istemem. Maaşım var gidip huzurevinde kalırım. Çalış çabala bir şeyler yap sonra çocuk malı üstüme yap desin. Yemezler artık. Zaten malı üstüme yap diyen evlat hesap kitap peşindedir. Ben asla ve asla yapmam çatır çatır yerim.

Maalesef bu durumlara geldik. Arkadaşımın eşi bile kayınvalidesine üstüne mal verirse bakacağını söyledi. Arkadaşım da eşini haklı buldu. Şimdi mal paylaşımı yapamıyorlar. İki kardeşler ikisi de anneleri hakkını onlara versin istiyor. Ama kadına bakmaya gelince gelinler istemiyorlar.
Yazık vallahi. Nereye gidiyoruz bilmiyorum.
Rabbim kimseye düşürmesin. En iyisi huzurevi.

Aynen bir de hem kadının evinde kalıyorlar hem kadından tapuyu istiyorlar bir de vermeyince saçma diyorlar.
Böyle değişik insanlar var.Amaaaan her şey gelip geçici

Tabi ev şartı ile baktırmak normal değil ama onlarda napsin onların açısından bakınca kendilerini garanti altına almak istemiş olabilirler. Bakıma muhtaç olursa bakardım ileri de kimin ne olacağı belli olmaz.

Belki benim ailemde o durumda olabilir mantığını düşünerek kabul ederdim.

Herkes kendi anne babasına bakacak elbette buna karşılık biçilmesi yanlış. Fakat ben eşimin ailesine bakmak zorunda değilim. Eşimde benim aileme bakmak zorunda değil.
Rızası olan zaten bakar.
Benim annem başka şehirde ben ilerisi için mal mülk düşünmeksizin annem muhtaç olsa her şeyi yaparım ama eşime yap demem. Nitekim demedim de babam için. Eşimde bana diyemez. O da kendi ailesine baksın.
Bu bakım işi eşim ve benim evimde olamaz. Eşimin ailesinden gelen malda mülkte gözüm yok. İsterse oğluna vermesin başka kişi ve kurumlara hibe etsin banane beni ilgilendirmez.
Tek duam Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Yarın kendime bakamayacak hale gelirsem çocuklarıma bana bakın demeyeceğim. Güzel bir huzur evini tercih ederim. Bu yüzden gençken çalışıp geleceğim için plan yapmayı tercih ediyorum.

Ben anne babaya bakilmaz demiyorum,illaki evine yanina almak degildir bakmak..Ayrica ben burada size danisilmadan is yapilsa ne düşünürsünüz diyorum.ilk sorum icin fikrinizi belirtmissiniz zaten.
O mülk su an kiraya verilebilecek durumdaysa kiraya verir parasını bir hesapta toptardim.İlerde de yakınimda bir göz olsun bir ev tutar gün içinde yanlarına ugrardim.Esim de bu şekilde yanlarına sabah akşam gitse sorun olacak ne var ki? Ben aynı ev içinde kendi annemlerle de yaşayamam.Muhtemelen herkesi aynı mahalleye toplayıp bir bayan tutup idare etmeye calisicaz.

İlla ev mal mülk olmasına gerek yok. İster kendi ailemiz olsun ister eşimizin ailesi yardıma muhtaçsa bakılacak tabiki de. Ev şartı koymak çok saçma.

Back
X