Böyle bir durumda ne yapılır

Kaynı ne oluyor onu da ben anlamıyorum..."bu benim kaynım, bu da kaynatam" böylesi gıcık bir söz yumağı olamaz. Şimdi "kayın" denilen zat eşin erkek kardeşi oluyorsa kayinbaba da onun babası oluyor, eşin babasi olmuyor mu? Kaynana da aynı hesap...kayınana.
Kayın önemli.
 
Düzgün cevap yazacağım, önemli bir konu gırgır yapılacak bir mesele değil vefat sonrası bir hukukçuya danışın lütfen.

Bildiğim kadarıyla (bilgim kısıtlıdır ve uzman değilin, uyarayım) reddi miras yapabilirsiniz ama süresi var vefattan sonra 3 ay içinde başvurulması lazım, süre kaçırılmamalı. Mirastaki haklarınızdan vazgeçiyorsunuz, borçlar da tamamen düşüyor.
Buna eşinizin yaptırdığı ama tapusu kendisinde olmayan ev de dahil tabi.

Şimdi diyelim ki borçlar var ama mirastaki malların değeri biraz daha yüksek. Burada malın üstündeki hukuki kararın niteliği önemli.

Sadece haciz var ise malı satabilirsiniz, haczi sonraki alıcı üstlenir. Tabi ki sizden malı öldüm fiyatına almaya çalışacaktır, bir de hisseli olup olmadığı önemli, diğer hissedarların da satmaya gönlü olması lazım ya da siz
onlara satacaksınız. Haczi ödeyerek kaldırıp malı borçsuz da satabilirsiniz karar size kalmış.

Üzerinde tedbir kararı varsa yalnız satamazsınız. Bu tip kararlar kaldırılabiliyor ama nasıl olur, detayı nedir hiç bilemiyorum tabi.

Borç ile mal değeri arasında ciddi bir fark yoksa veya borç fazlaysa reddi miras, mirasın değeri fazlaysa da borcu mal satışıyla kapatmak mantıklı geldi.
Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim
 
Adamimi öldürücen napican kız bu nasıl soru tövbe yarabbim ..sen ölürsen mirasin eşine ve çocuklarına düşer bak onu biliyorum ama
 
Back
X