• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyle bir durumda ne yapmali

son mecnun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
1.265
1.616
133
37
Merhabalar

Hemen konuya giriyorum. Esimin aile buyukleri aralarinda tatsizlik yasandi. Yani kv ve esimin dayisi arasinda..

Ben nekadar lafa soze karismak istemiyorsam taraf tutmak istemiyorsam maalesef icine cekilmek isteniyorum:KK12:

Soyle ki gecenlerde oglumun sunnet merasimini yaptik. Esimin yengesi hediyesini gondermis beni arayip kv mle karsilasmamak icin gelmeyecegini soyledi. Ben de keske boyle olmasaydi gelenin de gelmeyenin de cani sagolsun dedim. Ayni sekilde esimin dayisinin kizi da gelmedi halasina yani kv me kirgin oldugunu biara evime gelmek istedigini soyledi. Ben de buyrun gelin dedim.

Gel gelelim dayinin oglu kizi gelinini de tembihlemisler hic biri kv mle konusmuyor. Hal boyle olunca bugun kv beni aradi ee onlardan biri sana gelmek isterse sakin eve alma soyle de boyle de bana laf ogretiyo:işsiz: onun tarafini tutacakmisim yani. Dayinin oglu karisina halamla gorusursen seni bosarim demis. Bu cok zoruna gitti demekki beni de kendi tarafina cekmek istiyor.

Isin acigi iki taraf birbirinden beter ben hic karismak istemiyorum. Simdi dayilarla gidip gelsem kv bozulacak gitmesem karsi taraf..

Asagi tukursen sakali yukari biyik meselesi.. Simdi bu durum da ne yapmaliyim?

Bence açık açık söyleyin sanki sizinle ilgili bir konu olmuş da küsmüsler gibi sizi neden olayın içine çekmeye çalışıyor ki, evime gelene kapım açıktır ben kimseye gelmeyin diyemem sizin aranızdaki mesele sizi ilgilendirir beni değil diye de belirtin.

Bence sana zararı olmayan her iki taraflada mesafeli olarak görüş. Her iki tarafından senin yaninda birbirleri hakkında dedikodu yapmasına izin verme bi şekilde kıvır. Kv onlarla ya da onlar kv ile konuşmuyor diye sende konuşmamak zorunda değilsin.

Sonucta bu kisilerin hepsi kocanizin akrabasi ,sizin herhangi biriyle akrabalik haric arkadasliginiz dostlugunuz varsa buyrun gorusun ,
Yoksa esinize devredin konuyu ,
Ben taraf olmaytacam eve senin ailenden kim gelecek sen karar ver dersiniz

Kayinvalideniz bozulursa bozulsun.Sizin o insanlarla probleminiz yokmus.Aranizdaki problem sizi ilgilendirir benim onlarla bir sorunum yok bosuna neden kuseyim derim kayinvalideme.
Boyle durumlarda taraf tutmak cok sacma geliyor bana.Onlar barisir sonra siz kotu olursunuz.

kayınvalide aşmış kendini artık. düğüne gelemediler onu görmemek için evine gelmelerine de karışamaz artık.

sanki kötü bir şeye gelecekler kutlamaya gelecekler.

bence suratına bişey söylemeyin ama eşinize söyleyin o annesiyle konuşsun.

Taraf olmak istemediğinizi açıkça söyleyin bence, herkese.

Davet edene giderim, istediğimi davet ederim, kimse de bana ne yapacağımı söyleyemez, o kadar.

İlerde barışırlarsa, küslük zamanında gelin diğer tarafla daha çok görüştü kim bilir ne konuşuldu diye ikisi de düşünüp, kurup size bilenir görüştüklerinde

Eşinin tutumu nedir? Objektif bakabiliyor mu? Çünkü annesinin tarafındaysa ve sen de kv nin tam tersini yaparsan kocanlada aran bozulabilir. Bence sessiz kal.

Merhabalar

Hemen konuya giriyorum. Esimin aile buyukleri aralarinda tatsizlik yasandi. Yani kv ve esimin dayisi arasinda..

Ben nekadar lafa soze karismak istemiyorsam taraf tutmak istemiyorsam maalesef icine cekilmek isteniyorum:KK12:

Soyle ki gecenlerde oglumun sunnet merasimini yaptik. Esimin yengesi hediyesini gondermis beni arayip kv mle karsilasmamak icin gelmeyecegini soyledi. Ben de keske boyle olmasaydi gelenin de gelmeyenin de cani sagolsun dedim. Ayni sekilde esimin dayisinin kizi da gelmedi halasina yani kv me kirgin oldugunu biara evime gelmek istedigini soyledi. Ben de buyrun gelin dedim.

Gel gelelim dayinin oglu kizi gelinini de tembihlemisler hic biri kv mle konusmuyor. Hal boyle olunca bugun kv beni aradi ee onlardan biri sana gelmek isterse sakin eve alma soyle de boyle de bana laf ogretiyo:işsiz: onun tarafini tutacakmisim yani. Dayinin oglu karisina halamla gorusursen seni bosarim demis. Bu cok zoruna gitti demekki beni de kendi tarafina cekmek istiyor.

Isin acigi iki taraf birbirinden beter ben hic karismak istemiyorum. Simdi dayilarla gidip gelsem kv bozulacak gitmesem karsi taraf..

Eve gelen misafir geri çevrilmez. Hele de hayırlı bir olayda. Kayinvaliden bunu dusunemeyecek durumdaysa uygun bir dille anlat. Onların arasındaki ilişki seni ilgilendirmez. Senin evine gelene de kimse karışamaz.

Coklu alim yapamadigim icin boyle yaziyorum.

Esim yengesini kuzenini dedikoducu buldugu icin pek gorusmeme sicak bakmiyor.

Ben de gayet mesafeliyim bilirler zaten.

Ama sirf boyle bir durum var diye gorusmemek cok sacma geliyor. Yarin birgun onlar barisinca e bende konusayim bari mi olsun yani. Kv ye bunu anlatmak zorr. Osimdi onlarin gelinleri onlarin tarafini tutuyor benimki de benden olsun istiyor.

Ha bi de soyle bir mesele varki konu kapanmasin diye yazmak istemedim. Onlardan hersey beklenir haci hoca isleri yapar yuvan dagilir diyor kv..

Cnm kaynanan küs olabilir o onun sorunu sizi taraf tutmaya zorlamaması gerekir siz küçük bir çocuk değilsiniz yetişkin birisiniz sonuçta senin düşüncen önemli burda

KV kardeşi ile barisinca sizi eve almasin gorusmesin diye ben söyledim demeyecek ama.. gelin ayıp yaptı bize diyecekler muhtemelen..
Eşiniz in ailesi kararı o vermeli derim..
Ortak bir karar en azından..
Aile içi kuslukler çok fena konu dışı kalmak en iyisi..

Cnm kaynanan küs olabilir o onun sorunu sizi taraf tutmaya zorlamaması gerekir siz küçük bir çocuk değilsiniz yetişkin birisiniz sonuçta senin düşüncen önemli burda

Ben de gorusmek icin can atmiyorum. Cok muhatap olmak isteyebilecegim insanlar degil ama kv kus diye almamak sacma geliyor.

Merhabalar

Eşiniz ne diyor bu duruma? İkinizin alacağı bir karar bu.

Eşinize söyleyin o ne derse o şekilde davranın ben olsam öyle yapardım ne kv ne dayı dinlemezdim eşimin ailesi sonuçta kimi isterse onlar ile görüşürdüm

Back
X