Boyle bir evlilik yurur mu tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum

zzeynepp23

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
83
17
18
Bir tarafta sizi herseyinizle tüm kusurlarinizla deli gibi seven bir adam var. Ama aile olarak eğitim olarak ve yasanti olarak uygun değilsiniz. Ve bazende huy olarak farklisiniz ben cok sakinim o biraz cabuk sinirlenen bir tiptir gibi.Evlilik yürür mu yoksa bunlar sorun olur mu. Yoksa sevgi olduktan sonra hepsi asilabilecek şeyler mi.

Evlenmeden önce sevgi olduktan sonra hersey asilir diye düşünür insan ama maalesef evlenince durumlar değişir
Yakinimda bir suru örneği var bu durumda olanların ki en yakinida ablam

Bir tarafta sizi herseyinizle tüm kusurlarinizla deli gibi seven bir adam var. Ama aile olarak eğitim olarak ve yasanti olarak uygun değilsiniz. Ve bazende huy olarak farklisiniz ben cok sakinim o biraz cabuk sinirlenen bir tiptir gibi.Evlilik yürür mu yoksa bunlar sorun olur mu. Yoksa sevgi olduktan sonra hepsi asilabilecek şeyler mi.
aile olarak yaşantı olarak eş adayınla sen mi uygun değilsin yoksa aileleriniz mi uygun değil:KK64:

Kultur farkini asabilirseniz yurur bi sekilde. Ama karakter olarak uyumlu olmak da onemli, kulturu astiniz diyelim, onemli olan birbirinize tolerans gosterebilmeniz, anlayabilmeniz...

Evli değilim ve belki hayati toz pembe görüyorum ama fikrime göre yürüyebilir gibi ama aile işi olunca biraz karisik gibi canim. Huylariniz farkli bence bu iyi bir sey ikinizde sakin olsani olmaz sinirli olsani o da olmaz.

Yurutmek isteyen yürütür. Ayrica sinirli falan demişsiniz. Zaten bütün evliliklerde oyledir. Bi taraf sinirliyken diger taraf sakindir ve ortami yumusatmaya çalışır.
Ama eğer kafana takarsan, cabalamazsan hiçbir sey olmaz. Ha bi de "el alemin" sözünü de kafana cok takacaksan olmaz bu iş.

Her ikiside :KK1: ailesinden nasil gorduyse oda oyle yetismis hakli olarak. Mesela cok cok basit bir ornek verirsek biz cok sosyal bir aileyiz aile dostu olarak cok cevremi vardir. Ama onlara gore eve yabanci erkek almak aile dostu bile olsa uygun degildir. Yani ben bu sekilde buyudum. Onun fikirelrine karsi ciktigimda hemen savunmaya kalkiyo zaten kabullenme diye birsey yokdedigim gibi cok basit bi ornek bu

ilerde sana ilgisi azaldığında bu saydıklarının hepsi sorun olucak evlilik hem sevgi hem mantık işi eğer ikisinide dengelersen iyi bi evlilik olur sırf sevgi yada sırf mantıkla olmuyo maalesef:KK43::KK43:

eğitime takılma canım, ben üniv mezunuyum eşim lise mezunu, mutluyuz Allaha şükür..

Karsilikli fedakarlik sonucu yurur. Ama yok sabrin son damlasiysa ve aranizdaki saygiyi da yitirmisseniz zor.

Her ikiside :KK1: ailesinden nasil gorduyse oda oyle yetismis hakli olarak. Mesela cok cok basit bir ornek verirsek biz cok sosyal bir aileyiz aile dostu olarak cok cevremi vardir. Ama onlara gore eve yabanci erkek almak aile dostu bile olsa uygun degildir. Yani ben bu sekilde buyudum. Onun fikirelrine karsi ciktigimda hemen savunmaya kalkiyo zaten kabullenme diye birsey yokdedigim gibi cok basit bi ornek bu
bu basitse zor olan örnekleri düşünemiyorum....Sevgi bir yere kadar devam ettiriyor sevgiden önce saygı ve güven geliyor senin verdiğin örnekte sana saygı ve güven yok farkettiysen bizim kurallar geçerli diyor buna bikac yıl katlanirsin ama yıllar geçtikçe sana dayanılmaz gelir bence evlilik dört ayaklı bir masa ayaklardan biri sevgi ....tek ayakla masa saglam durmaz en ufak darbede düşer mantiginada yatacak kalbinde isinacak....hakkında hayırlısı olsun ins

İlk yazdıklarına göre, isterseniz yürütürsünüz diyecektim ama şu yazdıklarından sonra asla ve asla yürümez böyle bir evlilik.

Sirf sevgiye guvenip uyumsuz evlilik hic saglikli degil evlilik 5 sene 10senelik is degil omurluk iyiki bunlari objektif bakip fark etmissiniz bazilari ask kotu olup dusunemiyor hemen evleneyimde kafasinda ama ilerde problem olustutabilcek seyler bunlsr bu problemlerde sevgiyi zamanla torpuler dikkat et

Zamanla sizi kendi kalibina sokmaya çalışır. Kendi değerlerine göre yaşamanızı ister.karsi cikarsaniz sinirlenir.eger koşulsuz kabul ederim derseniz olur ama o zamanda siz siz olmaktan çıkarsınız. ..

kv nin sözünü söyleyim bunla ilgili:
"biri ceviz öteki taş olursa yürür, ikisi de ceviz, ya da ikisi de taş olursa yürümez..."
(bana sen ceviz ol demeye getiriyo:KK53:)
yani karakterinden taviz verecek kadar fedakar olabiliyosan yürür....

Back
X