- 2 Kasım 2013
- 456
- 50
- 43
- 35
- Konu Sahibi cillibombom
-
Telefon faturasını ödeyemeyip, işçilerini soğukta çalıştıran bir işveren maaşı nasıl öder bilemem
Bir aydir is ariyordum. Cok sukur cuma gunu gorusmeye geldigim yer bugun oglen bir de baslamam icin cagirdi. Normalde gorusmede haber ve soylesi icin diye gorusmustuk. Ayni zamanda telefonda secim anketi de yapiyorlar. Geldigimde mudurleri disardaydi. Ben gelene kadar anket yapsin geldigimde haber ile ilgili bir seyler vericem demis. Yalniz telefon faturalari yatirilmadigi icin ittire ittire arama yapmaya calisiyorlar. Icerde hic bir isitici yok donuyorum ve birden bu yana telefonda anket yapmaya calisiyorum. Simdi mudur geldi. Bana secime kadar anket yapmaya devam et sonra haber dedi gitti. Dumur oldumm. Kaldim boyle ne yapmaliyim?
ben daha önce anaokulunda çalışıyordum.. orda müdür kaloriferleri yaktırmazdı açamazdık çocuklar donardı elleri ayakları buz gibi olurdu hohlayarak ısıtıyorduk ellerini... çocuklar hep hasta olurdu zavallı velilerde bimezdi içerde neler olduğunu...
ben bile donardım... hasta olmştum hatta ateşlendim falan çok zor günlerdi.... öğle yemeği olurdu çocuklar yemek isterdi 1 tabak yediler dielim 2.sinide isterdi müdür yeter bu kadar derdi...
beyse 1 buçuk ay oldu para weren yok en sonunda para istedim maaşımı ne zamn werceksiniz dedim ben paramı basıyorum veririm bi ara dedi...
bekledim 2 ay oldu maaş veren yok tekrar istedim vercem tamam dedi baktım veren yok haram ettim çıktım...
inş seninde böyle olmaz canım adam cimriye benziyor ama sen biraz dur bakalım olmadı çalışanlara kulak as ne konuşuyorlar dinle bakalım belki bişey yakalarsın....
oooffff gerçekten şaka gibiydi. kendimi nasıl dışarı attım bilemedim. çaycı bi abla vardı, o da bugün başlamış. kimse kimseyle konuşmuyor ofiste. herkes harala gürele uğraşıyor telefonlar çalıssın diye. bende o ablanın yanına gittim abla burası nasıl bi yer ya doğal gaz yok, telefon faturası yatmamış dedim. kadın valla ben akşamla kocamla konuşup yeni bi yer bakıyım bende anlamadım. burda çalışanlar havlu kağıdından yemeğine tuvalet kağıdına kadar kendi getiriyormuş dedi. bi de sadece mutfak tarafı kısıkta yanıyodu kadında sağolsun gel ısın şurda iki dakika dedi. ısınırken bi kadın var ofiste o geldi. arama yapıp yapmadığın görünüyo sistemde boş durma dedi bende ısınıyorum hem de telefon faturası yatmamış bu nasıl iş dedim. burun büktü benden söylemesi kovar dedi. çok da umrumdaydı maaşı gününde alabiliyor musunuz yani alabiliyor musunuz dedim sonra konuşuruz deyip koşar adım çıktı. baka kaldık. çaycı abla da maaş deyince kaçtı gördün mü dedi, kaçalım biz burdan yol yakınken dedi bende ben dayanamıcam zaten dedi. ayağa kalkmak yasakmış başka bi kızda onu söyledi beni ilgilendirmez çok üşüdüm ayaklarım uyuştu soğuktan burası hep böyle mi dedim. sen şanslısın yaz geliyor burası bu kadar ısınır dedi ne demek yaz geliyo şaka mı bu doğal gaz yanmıyo burda farkında mısınız dedim tek bu petek yanıyo dedim burası böyle dedi umarsızca çekti gitti. tam müdürün yanına gidecekken o geldi. niye ordasın dedi üşüyorum dedim. ne demek üşüyorum dedi bas baya çok soğuk içeri üşüyorum gayet insanca bi olay bu soğukta üşünür dedim. o da burası sıcak hem bizde üşüyenler oraya gitmez işine devam eder dedi. bende ben edemem kusura bakmayın madem sıcak neden herkes hırkasının üstüne montunu giyip oturuyor burada dedim. böyle çalışamayız sizle dedi. benim de sizle çalışmaya niyetim yok zaten dedim bastım çıktım.
oooffff gerçekten şaka gibiydi. kendimi nasıl dışarı attım bilemedim. çaycı bi abla vardı, o da bugün başlamış. kimse kimseyle konuşmuyor ofiste. herkes harala gürele uğraşıyor telefonlar çalıssın diye. bende o ablanın yanına gittim abla burası nasıl bi yer ya doğal gaz yok, telefon faturası yatmamış dedim. kadın valla ben akşamla kocamla konuşup yeni bi yer bakıyım bende anlamadım. burda çalışanlar havlu kağıdından yemeğine tuvalet kağıdına kadar kendi getiriyormuş dedi. bi de sadece mutfak tarafı kısıkta yanıyodu kadında sağolsun gel ısın şurda iki dakika dedi. ısınırken bi kadın var ofiste o geldi. arama yapıp yapmadığın görünüyo sistemde boş durma dedi bende ısınıyorum hem de telefon faturası yatmamış bu nasıl iş dedim. burun büktü benden söylemesi kovar dedi. çok da umrumdaydı maaşı gününde alabiliyor musunuz yani alabiliyor musunuz dedim sonra konuşuruz deyip koşar adım çıktı. baka kaldık. çaycı abla da maaş deyince kaçtı gördün mü dedi, kaçalım biz burdan yol yakınken dedi bende ben dayanamıcam zaten dedi. ayağa kalkmak yasakmış başka bi kızda onu söyledi beni ilgilendirmez çok üşüdüm ayaklarım uyuştu soğuktan burası hep böyle mi dedim. sen şanslısın yaz geliyor burası bu kadar ısınır dedi ne demek yaz geliyo şaka mı bu doğal gaz yanmıyo burda farkında mısınız dedim tek bu petek yanıyo dedim burası böyle dedi umarsızca çekti gitti. tam müdürün yanına gidecekken o geldi. niye ordasın dedi üşüyorum dedim. ne demek üşüyorum dedi bas baya çok soğuk içeri üşüyorum gayet insanca bi olay bu soğukta üşünür dedim. o da burası sıcak hem bizde üşüyenler oraya gitmez işine devam eder dedi. bende ben edemem kusura bakmayın madem sıcak neden herkes hırkasının üstüne montunu giyip oturuyor burada dedim. böyle çalışamayız sizle dedi. benim de sizle çalışmaya niyetim yok zaten dedim bastım çıktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?