- 23 Temmuz 2015
- 1.339
- 1.678
- 53
- 32
- Konu Sahibi persephone__
-
Hanımlar eve dönerken yol kenarında dilenen bir kız vardı. Tahmini 6-7 yaşlarındadır. Çok da tatlıydı üzüldüm ah seni burda kim dilendiriyor diye söylendim. Ama özellikle çocuk dilencilere/satıcılara para verilmesini doğru bulmadığım için para vermedim. Elimdeki market poşetinden bi tane meyve suyu verdim. Yürürken birden elimdeki cüzdanımı kaptılar baktım bu kz ve yanında ondan 1-2 yaş büyük bir çocuk (muhtemelen kardeşler). Sokak ta tenhaydı diye cesaret ettiler heralde ama ben bunlardab birini cüzdanımı ilk aldıkları an refleks olarak bi anlığına tutabildim yavaşlamış oldular o arada genç bi çocuk direk tuttu cüzdanı bıraktılar tabi. Çocuk bunlara bağırdı falan o ara polis geldi (mahallede sürekli devriye geziyolar). Bişey olacağından değil de çocukların gözünü korkutmak için "şikayetçi misiniz hapse atayım mı bunları" falan dedi. Tabi öylesine dedi ama şikayetçi olmayı düşündüm çünkü cüzdanımda para yoktu ama oladabilirdi ve başka birisinin çok önemli bir parasını çalabilir zor duruma düşürebilirlerdi. Ama o kadar küçüklerdi ki kıyamadım üstlerine varmayın bida yapmazlar heralde dedim. Şimdi geldim düşünüyorum da acaba olsa mıydım. Bi yandan bu çocukların bu işi bırakmasına sebep olamayacağım belli, boşuna o kadar korktuklarıyla kalacaklar. Bir yandan da şikayetçi olmayarak bu çocukları dilendirenlerin ekmeğine yağ sürüyoruz.
Böyle durumlarda ne yapılmalı arkadaşlar fikirleriniz neler ? Evet akşam akşaam içime dert oldu :/
Valla dedikleri gibi devlet kucağı ana kucağı gibi olsa , bu çocukları sokaklardan alsalar ne güzel olur. Ama zaten ıslahevine kolay kolay almıyolar, alsalar o ortamlar daha da kötü okuyoruz haberlerde, sağlıklı bireyler değil daha da bilenmiş travmalar yaşamış suçlular yetiştiriliyor resmen.Polisin bunlari dilendirenlerin peşine düşeceğini bilsem olurdum. Keske polis çocukları bu ailelerin elinden alsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?