böyle insanlar da varmis

alacakaranlk

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
27
1
16
Niğde
sorun ablam 2gündür sabit telefondan arayip ablama agir küfur edip kapatiyorlar ablami taniyan bi kisi cunku adiyla hitap etmis adi adam hemen suc duyurusunda bulunduk arastiriyo savcilik benim actigim diger konudan bilirsiniz belki 50bin kadar borcumuz var cok zor durumdayiz ablama tazminat davasi acalim hem pislik insan boyle sapikligi yaptigina pisman olsun hemde parasindan olsun yanlismi düsuncem bilemiyorum acmalimiyiz sizce dava zaten suc duyurusun da bulunduk adice benim burda soylemeyecem kadar igrenc kufur etmis acarsak davayi ne kadar para talep edilir bilmiyoruz bilgilerinize ihtiyacim var

sorun ablam 2gündür sabit telefondan arayip ablama agir küfur edip kapatiyorlar ablami taniyan bi kisi cunku adiyla hitap etmis adi adam hemen suc duyurusunda bulunduk arastiriyo savcilik benim actigim diger konudan bilirsiniz belki 50bin kadar borcumuz var cok zor durumdayiz ablama tazminat davasi acalim hem pislik insan boyle sapikligi yaptigina pisman olsun hemde parasindan olsun yanlismi düsuncem bilemiyorum acmalimiyiz sizce dava zaten suc duyurusun da bulunduk adice benim burda soylemeyecem kadar igrenc kufur etmis acarsak davayi ne kadar para talep edilir bilmiyoruz bilgilerinize ihtiyacim var

tazmınat davası ıle kendı borcunuzumu kapatıcaksınız benmı yanlıs anladım o kısıyı cezalandırmak tabıkı hakkınız ama bu sekılde dıle getırmenız bu amacı hos karsılamadım acıkcası...tabıkı yapılan terbıyesızlıge tepkınız kalmayın ama sankı bu durumda sanslıymıssınız gıbı bunu borcunuzu kapatmak ıstemenız ablanızı sasırtacaktır:( ınsallah hakkınızda hayırlısı olur.. kısının gucu yoksa para odeyemez bıde o kısım var ama cezasını bulsun tabı terbıyesızlıgın

ağır hakaretleri cezasız bırakmamak ok de , daha ne olduğu belli olmadan ne kadar kopartırız tarzı bir yaklaşım biraz itici geliyor kulağa..

bu arada dava sonuçlanana kadar sizin 50 bin tl lik borç iki katına çıkar zaten..ayrıca cana kastetmenin 2-3 yıl hapisle cezalandırıldığı yurdumda tel.sapıklığı için 50 bin tl vermezler..

talep ettiğiniz tazminat tutarının %10 unu da yatırmak zorundasınız zaten. ancak düşüncenizi etik bulmadım, zor zamanlar geçiriyor olabilirsiniz ama aynı sıkıntıları başkasına yaşatmaya hakkınız yok. tamam, hoş değil telefonu açtığında küfürler hakaretler duymak ama sizinki de bu kötü davranışın başka bir boyutu olur sadece.

Tazminat davası acıp yaranızı maddi imkanlarla mı sarmak istiyorsunuz ben mi yanlış anladım?

tazminat davası şu kadarlık açılır diye bi miktar yok sizin borcunuz 50 bin tl herhalde o kadarlık açmayı düşünüyosunuz ya da en az o kadar, ama o kadar vermezler, bu düşünceyi kardeşim bana dese gururuma fiyat mı biçtin derdim heralde şahsi fikrim

Bu nasıl bir düşüncedir.
Tazminat koparıp yediğiniz küfürleri hakaretleri yutmaya hazırsınız yani...:53:

Dusuncenizi hic dogru bulmadim. Tazminattan gelen parayla borcunuzu kapatmak istiyorsunuz da size su kadar soyliyim o paradan hayir gelmez ilerde kat kat alir fazlasini Allah'im.

gayet iyi olur hem para bi işinize yarar hem de pislik cezalandırılmış olur.ha ama bu tür davalardan bu kadar büyük paralar alamazsınız..hatta çok komik rakamlar olur en çok bin tl fln.

Böyle insanlar da varmış derken, böyle bir iğrençliği ticarete dökebilecek insanlar da varmış.. Gösterdiğiniz için teşekkürler.

Böyle insanlar da varmış derken, böyle bir iğrençliği ticarete dökebilecek insanlar da varmış.. Gösterdiğiniz için teşekkürler.

neden iğrençlik olsun ki? kişiye bu tür durumlarda maddi ve manevi tazminat davası açma hakkı kanunlarca verilmiş zaten, siz daha neyin kavgasını yapıyosunuz?ayrıca da tabiriniz biraz ağır olmamış mı?

neden iğrençlik olsun ki? kişiye bu tür durumlarda maddi ve manevi tazminat davası açma hakkı kanunlarca verilmiş zaten, siz daha neyin kavgasını yapıyosunuz?ayrıca da tabiriniz biraz ağır olmamış mı?

Gururu onarılsın diye değil borcu olduğu için dava açma istiyor, yani borcu olmasa arkasına düşüp hakkını aramayacak.

görüslerinize saygi duyuyorum zaten bu benim düsuncem babam boyle seyleri parayla olcecek insan degl ama yasadigm seyleri bilemezsinz bi cok hayalini borc yuzunden yasayamamis 20 yasinda kizim ayrica ablam igrenc kufur edip hepimizi üzen adam ne hale düser die düsünmem
aptallik olur yapmadan once dusunecekti parali veya parasiz cezasini cekmek zorunda

kişi belli mi, yani tahmin ettiğiniz biri var mı, eş dost akraba falan çıkmaz inşallah, tazminat davası mutlaka açın ama 50 bin olmaz be canım, inşallah borçlarınızıda kapatırsınız tez zamanda

Gururu onarılsın diye değil borcu olduğu için dava açma istiyor, yani borcu olmasa arkasına düşüp hakkını aramayacak.

iyi de bunun tek örneği bu arkadaş mı? bu ülkede kan parası denen bişey var, adam ölüyo arkasından yakınları para alıyo halbuki giden gitmiş..onlar o parayı ne için alıyolar? ya da aldatılan bi kadın ya da dayak yiyen bi kadın kocasına neden tazminat davası açıyo?gururunu onarmak için mi?hayır!

cevap basit: intikam!

Son düzenleme:
kişi belli mi, yani tahmin ettiğiniz biri var mı, eş dost akraba falan çıkmaz inşallah, tazminat davası mutlaka açın ama 50 bin olmaz be canım, inşallah borçlarınızıda kapatırsınız tez zamanda

kamera goruntulerinden bakildi ama yüzü net degilmis cepten arama yapmamis sabithat disardan aramis tanidik akraba olur mu bilmem ama bu igrenclik insanca degil kimse cezasini cekmeli derdimz para degil bu insan ablama zarar bile verebilr zaten adalete verdk ben boyle bi miktar para alinabilrmi mumkun mu diye sordum ailem boyle konularda tutucu taviz verilmez ben anlamayanlara soyluyorum sadece merak ettm olabilir mi die insanlar ne zor anliyo

iyi de bunun tek örneği bu arkadaş mı? bu ülkede kan parası denen bişey var, adam ölüyo arkasından yakınları para alıyo halbuki giden gitmiş..onlar o parayı ne için alıyolar? ya da aldatılan bi kadın ya da dayak yiyen bi kadın kocasına neden tazminat davası açıyo?gururunu onarmak için mi?hayır!

tesekkur ederm konuyu tek anlayan sizsiniz sagolun dusunceleriniz ve insanlari bilgilendirdiginiz icin

aslında çok yerinde bi tespit bu, ilk bakışta eğreti eden bi konu ama empati yapınca daha ılımlı oluyo insan

Ceza davası ile hukuk davası birbirinden farklı.
Eğer siz savcılığa hakaret ve tehdit suçundan suç duyurusunda bulunduysanız bu bir ceza davası şeklinde yani kamu davası şeklinde yürür.
Ceza davalarında para talep edilemez. Eğer bir para talebiniz var ise, hakkınızı hukuk mahkemesinde arayacaksınız.
Eğer hukuk mahkemesi manevi bir zarara uğradığınıza kanaat getirirse miktarıda kendisi hükmeder.
Yani sizin izlemeniz gereken yol öncelikle ceza davasının sonuçlanması.
Ceza davasında çıkan karara göre hukuk mahkemesinde elinizdeki delillere dayanaraktan manevi tazminat davası açabilirsiniz.

Back
X