böyle insanlar görmedim ömrümde

yasenya0638

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2012
44
45
88
Merhaba.Özel bi şirkette muhasebeciyim.Hatta birbirinden bağımsız iki şirketin muhasebesini tutuyorum.Haliyle çok yorucu ve yoğun geçiyor.Çalışma saatlerimde diğer çalışanlara göre çok fazla.
Bebek bekliyorum.Doğum iznine ayrıldığımda evliliğim bi sene dolmamış olacak. ama işverenler evlilik nedeniyle işten çıkarsam evlilik tazminatlarımı vermek istemiyor.Çıkışımı vermiyor tazminat hakkım doğmasın diye.Ve daha kötüsü doğum iznimi vermeyecekler.Doğumdan 1,5 ay sonra işe dönmemi istiyorlar.
ve ben işçisinden tedarikçisine herkesin hakkını savunup alması gereken ne hakkı varsa aldıran ben kendim için hiçbişey yapamıyorum.
Ayrıca çalışma koşullarım hamileyim diye düzeltileceği yerde yapılan hiçbirşey yok.
Patronlar eşimin yakın arkadaşı.Beni yakın gördüklerinden böyle davranıyor biliyorum ama ben yasal bütün haklarımı aramak istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?YASAL HAKLARIM neler? Bu sorun için ne yollar izlemeliyim.
NOT: Çalışma işten çık diyebilecekler olacaktır ama atama bekliyorum ve şu an işten çıkıp başka iş bulmak için doğru zaman değil maalesef.

Bence evliliğin 1 yılı doldurmadan çık ve tazminata hak kazan.

Ayrıca kolay mı öyle 1,5 ay sonra gel demek, işten çıkmakla kalma SGK'ya şikayet et. Hatta işten çıktığın gibi avukata ver ve tazminatla birlikte eski haklarını da al. Muhtemelen tatil gaspı, resmi tatilde çalıştırma, fazla mesai falan da vardır.

Valla herkes böyle susarsa, eee her yerde var bu, muhasebeciliğin fıtratında bu var derse işverende tepene biner.

Böyle kıymet bilmez insanların yanında asla ama asla calısmazdım ben olsam. Verir dilekcemi cıkar, pazartesi de noterden ihtarımı cekerdim.

Merhaba.Özel bi şirkette muhasebeciyim.Hatta birbirinden bağımsız iki şirketin muhasebesini tutuyorum.Haliyle çok yorucu ve yoğun geçiyor.Çalışma saatlerimde diğer çalışanlara göre çok fazla.
Bebek bekliyorum.Doğum iznine ayrıldığımda evliliğim bi sene dolmamış olacak. ama işverenler evlilik nedeniyle işten çıkarsam evlilik tazminatlarımı vermek istemiyor.Çıkışımı vermiyor tazminat hakkım doğmasın diye.Ve daha kötüsü doğum iznimi vermeyecekler.Doğumdan 1,5 ay sonra işe dönmemi istiyorlar.
ve ben işçisinden tedarikçisine herkesin hakkını savunup alması gereken ne hakkı varsa aldıran ben kendim için hiçbişey yapamıyorum.
Ayrıca çalışma koşullarım hamileyim diye düzeltileceği yerde yapılan hiçbirşey yok.
Patronlar eşimin yakın arkadaşı.Beni yakın gördüklerinden böyle davranıyor biliyorum ama ben yasal bütün haklarımı aramak istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?YASAL HAKLARIM neler? Bu sorun için ne yollar izlemeliyim.
NOT: Çalışma işten çık diyebilecekler olacaktır ama atama bekliyorum ve şu an işten çıkıp başka iş bulmak için doğru zaman değil maalesef.
Patronlar eşinin yakın arkadaşıysa eşin konuşabilir.Yakın gördüklerinden böyle davranıyorlar demende çok ilginç.Yakın görmek bu mudur.

Bence evliliğin 1 yılı doldurmadan çık ve tazminata hak kazan.

Ayrıca kolay mı öyle 1,5 ay sonra gel demek, işten çıkmakla kalma SGK'ya şikayet et. Hatta işten çıktığın gibi avukata ver ve tazminatla birlikte eski haklarını da al. Muhtemelen tatil gaspı, resmi tatilde çalıştırma, fazla mesai falan da vardır.

Valla herkes böyle susarsa, eee her yerde var bu, muhasebeciliğin fıtratında bu var derse işverende tepene biner.

Valla insanların hakkına gelince herkese kök söktüren ben kendime bisey yapamıyorum.En çok bu zoruma gidiyo.
sanırım dediğin gibi yapıcam. peki o zaman doğumdan sonra rapor parası ve işsizlik maaşı haklarım yanar mı

Allah böyle işverenlerin topunun müstehaklarını versin diyecem ama,yok ya,iyi bu dünyada hakkını alamıyor.
Nefret ediyorum bu sistemden,düzenden,düzensizlikten.
Her şey mi işverenin tarafında olur.
İşçinin lehine bir tane elle tutulur madde yok,hepsi göz boyama.
İşçi mecbur imza atıyor her evrağa,sonrası onun aleyhine...
Yarama bastın yev.

Kadın işçiler doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık süre için çalıştırılamazlar ancak sağlık durumu elverdiği sürece, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir.

Çalışılarak geçirilen süreler doğum sonrası sürelere eklenir. Kadın sigortalının “16” haftalık doğum izninde çalışamaması nedeni ile, bu süre için SGK tarafından yasa ile belirlenen esaslar çerçevesinde geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir. Bu süreye ait geçici iş göremezlik ödeneği istirahatin tamamlanmasından sonra SGK ‘dan alınmaktadır. Bu ödeneğin verilebilmesi için doğumdan önceki bir yılda en az “90” gün kısa vadeli sigorta kolları primi ödenmiş olması gerekmektedir.

Patronlar eşinin yakın arkadaşıysa eşin konuşabilir.Yakın gördüklerinden böyle davranıyorlar demende çok ilginç.Yakın görmek bu mudur.

Eşimde konuşmayı denedi ama hemen " ya aramızda lafı mı olur" deyip sıyrıldılar.eşimde o size kök söktürür yakınım falan demez hakkını arar vs diyince o kadarını yapamaz dediler.onların dünyasında yakın görmek bu heralde çünkü yanımızda yeğenleri çalışıyor ona bile ne maas ne hak hiçbişey yapmıyorlar

çocuğun olunca 1.5 ay sonra gelemeyeceksin. belki kanaman bile devam edecek. o halde işe gitmek bebeği sütünden mahrum bırakmak hiç insancıl değil. sana böyle dayatma yapanlardan kesinlikle hakkını al. şahsen evlilik tazminatın varsa yılın dolmadan çık ondan faydalan bari.

Eşimde konuşmayı denedi ama hemen " ya aramızda lafı mı olur" deyip sıyrıldılar.eşimde o size kök söktürür yakınım falan demez hakkını arar vs diyince o kadarını yapamaz dediler.onların dünyasında yakın görmek bu heralde çünkü yanımızda yeğenleri çalışıyor ona bile ne maas ne hak hiçbişey yapmıyorlar
İş başka aşk başka.Hakkın neyse ciddi anlamda konuşup alacaksın.

Allah böyle işverenlerin topunun müstehaklarını versin diyecem ama,yok ya,iyi bu dünyada hakkını alamıyor.
Nefret ediyorum bu sistemden,düzenden,düzensizlikten.
Her şey mi işverenin tarafında olur.
İşçinin lehine bir tane elle tutulur madde yok,hepsi göz boyama.
İşçi mecbur imza atıyor her evrağa,sonrası onun aleyhine...
Yarama bastın yev.

Kusuruma bakma yarana bakmak istemezdim. Onların gözünde de emin ol herşey işçi den yana. Her hakkını alıyo.İsterse şikayet ediyo.İşçiye göre ne var diye düşünüyolar.bizzat şahidim..

Valla insanların hakkına gelince herkese kök söktüren ben kendime bisey yapamıyorum.En çok bu zoruma gidiyo.
sanırım dediğin gibi yapıcam. peki o zaman doğumdan sonra rapor parası ve işsizlik maaşı haklarım yanar mı

Yanar maalesef, devlet veriyor o parayı. O yüzden iyi karar ver, alacağın tazminat o izindeki 4 aydan az mı fazla mı? Eğer ki beklersen ve seni erken çağırırlarsa o zaman da dava eder, mobing ve hak gaspı var dersin ve yine tazminat alabilirsin ama 1 yıl dolmadan direk çıkarsan kesin tazminata hak kazanırsın, davayı da beklemene gerek kalmaz.

Kaç yıldır buradasın? Ve geçmişe dönük mobing, hak gaspı, fazla mesai, bayram seyran çalıştırma var mı? Eğer bunlar varsa doğumu bekleme çık git derim, boşuna strese girme hamile hamile. Al paranı otur, sonra yine işi bulursun. Paranı aldıktan sonra yine dava et.

Bizim burda da işvereni eşinin arkadaşı olan bir kadın vardı gerçekten kadın hiçkimsenin yaşamadığı kadar haksızlığa uğradı.. aman eşimin arkadaşı aman sorun çıkmasın aman idare edelim diye kadın 40ında işe başladı 1 ay para almadan çalıştı ve bebeği sütten kesildi...

Ne zaman sıkıntı çıksa kadın hep eşi yüzünden sessiz kaldı ya... eşine kin doldum ben resmen!

çocuğun olunca 1.5 ay sonra gelemeyeceksin. belki kanaman bile devam edecek. o halde işe gitmek bebeği sütünden mahrum bırakmak hiç insancıl değil. sana böyle dayatma yapanlardan kesinlikle hakkını al. şahsen evlilik tazminatın varsa yılın dolmadan çık ondan faydalan bari.

Zaten Allah izin verirse doğumdan sonra buraya dönmek istemiyorum. İnşallah önce herkese içinde de bana hayırlı kapılar açılır da. ama gitmeden de ne hakkım varsa alıp öyle gitmek istiyorum.

Yanar maalesef, devlet veriyor o parayı. O yüzden iyi karar ver, alacağın tazminat o izindeki 4 aydan az mı fazla mı? Eğer ki beklersen ve seni erken çağırırlarsa o zaman da dava eder, mobing ve hak gaspı var dersin ve yine tazminat alabilirsin ama 1 yıl dolmadan direk çıkarsan kesin tazminata hak kazanırsın, davayı da beklemene gerek kalmaz.

Kaç yıldır buradasın? Ve geçmişe dönük mobing, hak gaspı, fazla mesai, bayram seyran çalıştırma var mı? Eğer bunlar varsa doğumu bekleme çık git derim, boşuna strese girme hamile hamile. Al paranı otur, sonra yine işi bulursun. Paranı aldıktan sonra yine dava et.

2 yıldır burdayım tahminimce rapor param ve tazminatım birbirine yakın gibi.
Fazla mesaim yok sadece 2 senedir çoğu zaman 18,00 da çıkmam gerekirken 18,50-19,00 gibi çıkışlarım oluyo. zaten resmi tatillerde öldürseler gelmem.Mobing konusuna gelince hiç ezdirmedim kendimi ama hatta patronlara benim mobing lerim olmuştur :KK49: ama hamilelikten mi nedir bu konuya gelnce bişey yapamıyorum.kendimi savunamıyorum yani.
yanlış anlamayın paragöz bi insan değilim ama devletin kadın çalışanlara verdiği imkanlarımı yakmamak istiyorum doğumdan sonra süt parası vs.

Bizim burda da işvereni eşinin arkadaşı olan bir kadın vardı gerçekten kadın hiçkimsenin yaşamadığı kadar haksızlığa uğradı.. aman eşimin arkadaşı aman sorun çıkmasın aman idare edelim diye kadın 40ında işe başladı 1 ay para almadan çalıştı ve bebeği sütten kesildi...

Ne zaman sıkıntı çıksa kadın hep eşi yüzünden sessiz kaldı ya... eşine kin doldum ben resmen!

Yok benim öyle sıkıntılarım yok zaten eşimde hakkımı savunmamı istiyor.yeri geliyor kendi de savunuyor ama hamilelikten mi ne ben bi tuhaflaştım. eskiden olsa bağırıp kızcam şeylere şimdi gözlerim doluyo.hiçbişey diyemiyorum sesim titriyo hemen :işsiz::işsiz:

işverenler evlilik nedeniyle işten çıkarsam evlilik tazminatlarımı vermek istemiyor.Çıkışımı vermiyor tazminat hakkım doğmasın diye.Ve daha kötüsü doğum iznimi vermeyecekler.

Buna karar verme luksleri yok.

Ayrica iyi ki arkadasmis yani olmasa dusunemiyorum bile. Arkadaslarinin size boyle yapmasi esinizin zoruna gitmiyor mu?

Devletten doğum paranı alabilmen için 32 haftalık hamile olman ve fiili olarak çalışıyo olman gerek o nedenle 32 hafta iken çıkabilirsin işten ayrıca 1,5 ay sonra gel falan yok öyle bi dünya yasal hakkın 16 hafta bu dönemki maaşını da devlet iznin bittikten sonra ödüyo. İznin bittiğinde evlilik sebebiyle de istifa edebilirsin ihbar süresi aranmaksızın mecburen ödeyecek tazminatını ödemezse faiziyle ve avukat masrafıyla öder. Hamile olduğun için günde 7,5 saatten fazla çalışmayabilirsin böyle de bi hakkın var ayrıca.

Back
X