böyle insanlar görmedim ömrümde

senin tazminat hakkın onların vermek isteyip istememesiyle ilgili değil ki.
bu sana tanınmış bi hak ya güzellikle verirler ya da ara sgkyı söke söke al

Buna karar verme luksleri yok.

Ayrica iyi ki arkadasmis yani olmasa dusunemiyorum bile. Arkadaslarinin size boyle yapmasi esinizin zoruna gitmiyor mu?

zaten arkadaş olduğu için bu şekilde söyleyebilme cesaretini buluyorlar.eşimin de tabiki zoruna gidiyor gerekirse arkadaş olarak bile görüşmem sen ne hakkın ne alacağın varsa al diyor. eşimde memur olmadan önce burda çalışıyordu ama aynı şekilde oda hakkını alamadı sırf arkadaş olduğu için.bide paraya değer vermediği için ama ben öyle yapamam maalesef.

Devletten doğum paranı alabilmen için 32 haftalık hamile olman ve fiili olarak çalışıyo olman gerek o nedenle 32 hafta iken çıkabilirsin işten ayrıca 1,5 ay sonra gel falan yok öyle bi dünya yasal hakkın 16 hafta bu dönemki maaşını da devlet iznin bittikten sonra ödüyo. İznin bittiğinde evlilik sebebiyle de istifa edebilirsin ihbar süresi aranmaksızın mecburen ödeyecek tazminatını ödemezse faiziyle ve avukat masrafıyla öder. Hamile olduğun için günde 7,5 saatten fazla çalışmayabilirsin böyle de bi hakkın var ayrıca.

vayy inan muhasebeciyim ama bu hakkımı bilmiyordum. ben hemen günlük çalışma saatim ile ilgili de hakkımı aramaya başlayım.. iyiki varsınız

vayy inan muhasebeciyim ama bu hakkımı bilmiyordum. ben hemen günlük çalışma saatim ile ilgili de hakkımı aramaya başlayım.. iyiki varsınız
Benim yerime dönemsel çalışacak arkadaş çoktan başladı ve hemen her konuda yardımcı oluyo bana fiziksel işim kalmadı denebilir. Ben 7,5 saat olayını kullanmadım işverenime ve yöneticime minnet borcum var zaten kocam alıyo o bırakıyo erken gidip geç çıkıyorum ama başka türlü isterdim herhalde hakkımı. Demin acıktım büfeden bi eşyler alıyım dedim göndermedi müdürüm ya işçilere aldırttı sağolsun. Yani hamileye insanlar yardım eder bunlar nereden çıkmış böyle.

Benim yerime dönemsel çalışacak arkadaş çoktan başladı ve hemen her konuda yardımcı oluyo bana fiziksel işim kalmadı denebilir. Ben 7,5 saat olayını kullanmadım işverenime ve yöneticime minnet borcum var zaten kocam alıyo o bırakıyo erken gidip geç çıkıyorum ama başka türlü isterdim herhalde hakkımı. Demin acıktım büfeden bi eşyler alıyım dedim göndermedi müdürüm ya işçilere aldırttı sağolsun. Yani hamileye insanlar yardım eder bunlar nereden çıkmış böyle.

senin adına çok sevindim öyle iyi insanlarla çalıştığın için.bende artık arkadaş falan dinlemeyip tüm yasal hakkımı arıcam.gerekirse ve böyle devam ederse işten de ayrılabilirim tabi mahkemeye de veririm .

senin adına çok sevindim öyle iyi insanlarla çalıştığın için.bende artık arkadaş falan dinlemeyip tüm yasal hakkımı arıcam.gerekirse ve böyle devam ederse işten de ayrılabilirim tabi mahkemeye de veririm .
Ben işyerimden memnunum evet. İşten ayrılırsan doğum parası gibi hakkından vazgeçmiş olursun akıllıca davranıp en az zararla çıkmak lazım bu gibi durumlarda. Ara ayrıca hakkını o artık evladının hakkı anne olarak onun hakkını aramalısın.

Ben işyerimden memnunum evet. İşten ayrılırsan doğum parası gibi hakkından vazgeçmiş olursun akıllıca davranıp en az zararla çıkmak lazım bu gibi durumlarda. Ara ayrıca hakkını o artık evladının hakkı anne olarak onun hakkını aramalısın.

haklısın.bide böyle insanlar karşısında aramak gerek diye düşünüyorum yoksa daha da tepene çıkarlar.

sen hic akraba kazıgı duymadın mı bu da o cesit istee
Bunun akraba kazığıyla ne alakası var ya.Sap ayrı saman ayrı.Burda akraba olayı da yok ayrıca.İş hayatı.Ben bir işe girdim yasal haklarımı kullanamayacağım söyleniyorsa yasal olarak hakkımı ararım.Yok arkadaşız yakınız deniyorsa gerekeni söylerim olmuyorsa oldurmaya çalışmam.Hangi kazık

Bunun akraba kazığıyla ne alakası var ya.Sap ayrı saman ayrı.Burda akraba olayı da yok ayrıca.İş hayatı.Ben bir işe girdim yasal haklarımı kullanamayacağım söyleniyorsa yasal olarak hakkımı ararım.Yok arkadaşız yakınız deniyorsa gerekeni söylerim olmuyorsa oldurmaya çalışmam.Hangi kazık
hep öyle olmustur cünkü ya yüz bulurlar aman sen yabancı degilsin derler hallet derler vs vs

kız zaten cıkamam suna demis o secenek yok yanii

Ayni tazminattan ben de aldim..ve her isveren gibi vermek istemediker..Ama oyle bsy yok söke söke vermek zorunda..dava acip iki mislini kazanabilirsin

çok sağolun biraz daha zaman var ama sanırım iş davaya kalcak.çünkü kesinlikle kabul etmiyorlar. resmi muhasebeci de dedi hakkı neyse vermek zorundasınız yoksa bende şikayet ederim diye ama anlamıyorlar.

Back
X