Böyle olan var mı acaba, ne tavsiye edersiniz?

Evelyn_____

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2018
848
496
23
Merhaba herkese
Benim sıkıntım aşırı derecede unutkan ve dalgın olmam
Hem evde hem iş yerinde herşeyi unutuyorum yapmam gerekenleri, eşyaları...
Mesela geçen gün işe giderken çantamı evde unuttum ve bunu öğleden sonra farkettim
Sık sık anahtarlarımı kaybediyorum, elimdeki bir eşyayı götürüp biryere bırakıyorum ve unutuyorum bıraktığımın farkında bile olmuyorum
Bunun gibi bir çok örnek var
Kan tahlili yaptırıcam bu hafta belki bitamin eksikliğinden olabilir tabi doktora da görünmem lazım ama çok merak ettim bu durumda olan var mı diye
Benim son bir yıldır çok arttı
Bu arada yaşım 30

Aynı ben
Herşeyi unuturum, kapıyı açar anahtarı üzerinde unutur sonra ararım fellik fellik.
Ayakkabımı çıkarırken çantamı kapı önünde unuturum.
İşe giderken kapıyı açık unutmuşum bi keresinde eve bi geldim kapı ardına kadar açık

Bende de var ayni durum. İşte kesinlikle not aliyorum yapacaklarimi, evde ise oraya buraya post it yapistiriyorum. Hem hayatim kolaylasiyor hem de ne yapacaktim diye dusunup durmami engelliyor, tavsiye ederim :)

Henüz yeni doğum yaptığım bir gün, kulağımdaki telefonla konuşurken telefonumu aramıştım. Uyku uyumaya başladıkça, dalgınlığım ve unutkanlığım azalarak geçti. Dönemsel yaşıyorsanız bu sorunu geçer, ama sürekliyse kan değerlerinize baktırmanız yarar sağlar.

b12, demir ve d vitamini eksikliği olabilir kan testi yaptırın. bunun dışında sinirlilik, çarpıntı, çabuk üşüme falan da semptomları arasında. Bu ara bende de aynı şeyler mevcut oradan biliyorum

Kan degerlerinize baktirdiniz mi ?
B 12 eksikliği cok unutkanlik yapiyor mesela.

Bilmeden yaptığım zihnime en yararlı şey bir Türk kahvesi şekersiz birde yanında çıkolata mümkünse tadelle☺️. Meğer hafızayı güçlendiriyor ezberi kuvvetlendiriyormuş.

D ve B12 vitamini bunlar hep :halay:Bende aşırı eksik her hafta damla ve gün aşırı iğne oluyorum bu aralar. Bazen balkona güneş vuran küçücük bir alana oturup kerkentele gibi hareketsiz bekliyorum biraz enerji toplayayım diye 🆒 hala yorgunluktan patates çuvalı gibiyim o ayrı.

Not: ben de 30’dan bildiriyorum
Not 2: alakasız olacak ama yeni site tasarımı nedeniyle adaptasyon sorunu yaşayan tek ben miyim?

Kan degerlerinize baktirdiniz mi ?
B 12 eksikliği cok unutkanlik yapiyor mesela.
Yok hafta içi baktırmayı planlıyorum
D ve B12 vitamini bunlar hep :halay:Bende aşırı eksik her hafta damla ve gün aşırı iğne oluyorum bu aralar. Bazen balkona güneş vuran küçücük bir alana oturup kerkentele gibi hareketsiz bekliyorum biraz enerji toplayayım diye 🆒 hala yorgunluktan patates çuvalı gibiyim o ayrı.

Not: ben de 30’dan bildiriyorum
Not 2: alakasız olacak ama yeni site tasarımı nedeniyle adaptasyon sorunu yaşayan tek ben miyim?

Bende alışamadım eski hali daha iyiydi

Bende dönem dönem oldu. Mesela emzirme döneminde kan değerlerim düşük olduğu için unutuyordum. Onun dışında çok sıkıntı yaşadığım ve psikolojik olarak bitik bir dönemde olmuştu. Hepsini gözden geçirip doktora görünün. Geçmiş olsun

b12 eksikligi vardır muhtemelen
bi de aynı anda birden çok şey mi düşünüyorsunuz? bu da bazı şeyleri unutmanıza sebep olabilir

Back
X