Böyle terbiye edilir.

Karanfil_kokuyor

B.k 71 G.k 69.5 H.k 65
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
1.570
1.352
333
Bu gün biri 4 biride 2 yaşında çocuklarımla sağlık.ocağına gittik oğlumun okulda bir formu doktorun doldurması gerekiyordu.

Gittik.oturduk oğlumun okuldan bi arkadaşıda ordaydı ortada koştular. Ama bağırma çağırma yok çocuklar dolanıyorlar daha 1 dk olmadı

Ordan kadının biri sessiz otursunlar burası hastane dedi.
Bende söyleriz ama anlamazlar küçükler
Bu kadın durdu.BÖYLE TERBİYE VERİLİR. Dedi benim nevrim döndü. Biz terbiyesiz büyütüyoruz çocuklarımızı dedim sustu.

Şimdi kadına verdiğim cevap hos değil ama tavrına çok sinir oldum.
Napalım çocugumuz var diye işlerimizi yapmıyalımmı. Ben orda illa telefonmu verim otursun diye. O zamanda hemen telefon veriyorlar diyecekti

Çok sinirlendim gerçekten.

Ya bu çocuklar anlamıyor olayı bana pek mantıklı gelmıyor.. illa ki oyalayabilirsiniz birseyle,telefon tek çözümünüz mü? Lütfen sosyal ortamlarda baska insanlarında düşünün

Başka oratamlarda tabiki düşüyoruz çocuk ortada dolanıyor ayak sesinden rahatsız oluyorlar. Umarım sizin.çocuklarınız sessiz sakin yerinden kalkmayan.çocuklar olurlar

çocuğu olmayanlar zaten anlayamaz zaten bence. 2 -4 yaşında çocuğa ne desende sabit yerinde duramaz ki. Zaten duruyorsa sorun vardır o çocukta. Tabi ki uyarırsın yapma dersin ama anlamıyorlar ki. Eski çocuklar gibi mi şimdikiler. Hem sakince sessiz oturan çocuk terbiyeli - diğeri terbiyesiz mi oluyor.

Yani bende çok isterim ama olmuyor malesef
Onlar eskide kaldı artık.
Şu an ciddi anlamda birbirinin zıttı iki ebeveyn tipi var. Biri çocuğu müthiş serbest bırakıp dünya onun etrafında dönüyor zanneden ve çocuk olduğu için her yaptığını mübah gören; diğeri de gerçekten araştırıp doğrusunu uygulamaya çalışan.

Çocukların yaramazlıkları mazur görülebilir, her yerde de put gibi duramazlar elbette ancak rahatsız edici gürültüleri varsa sosyal ortamlarda ebeveynleri tarafından kurallar hatırlatılmalı. Rahatsız olan taraf da abartı bir durum yoksa çocuk olduklarını unutmamalı.

Çocuk bu koşacak tabıkı ama dur demeyı de bılmelıyız ogretmelıyız. Orası bı hastane yaşlı kadının gerçekten kafası o gürültüyü kaldıramayacak kadar hasta olabılır.
Çocukları anlamaya çalışıyorsunuz ama o yaşlıları da anlamak lazım.
Çocuğunuza oranın bır hastane daha sessız olmasını ve mümkünse oturmasını anlatmanız lazım. Dışarıya çıkınca ıstedıgı kadar koşsun. Sımdıden bu egıtımı vermelıyız çocuklarımıza.
Çocuk bu diyip işin içinden sıyrılmak bana mantıklı gelmıyor. Ordakı de yaşlı. Bazen genç bırı bıle o koşturma sesını kaldıramaya bılır orası hastane çünkü.

Parkta çocuklara koşturuyor dıye cekısen var mı yok çünkü orası onların oyun alanı.

Nerde o eski çocuklar biyere oturmaya gidecegimiz zaman kapıdan çıkmadan daha uyarı verilirdi
Keşke biraz rahat biraksalardi müstakil evlerdi kossak gürültü yapsak alt katta kimse yokki rahatsız oldum diye zile bassin

Şimdiki çocukların enerji atacağı yer yok ne yapsın çocuk evde ziplasa alt komşu rahatsız dışarda kossa bu nasıl çocuk diyorlar
Zaten okul ders çocukluklarını çalıyor üzülüyorum şimdiki çocuklara

Çocuk bu koşacak tabıkı ama dur demeyı de bılmelıyız ogretmelıyız. Orası bı hastane yaşlı kadının gerçekten kafası o gürültüyü kaldıramayacak kadar hasta olabılır.
Çocukları anlamaya çalışıyorsunuz ama o yaşlıları da anlamak lazım.
Çocuğunuza oranın bır hastane daha sessız olmasını ve mümkünse oturmasını anlatmanız lazım. Dışarıya çıkınca ıstedıgı kadar koşsun. Sımdıden bu egıtımı vermelıyız çocuklarımıza.
Çocuk bu diyip işin içinden sıyrılmak bana mantıklı gelmıyor. Ordakı de yaşlı. Bazen genç bırı bıle o koşturma sesını kaldıramaya bılır orası hastane çünkü.

Parkta çocuklara koşturuyor dıye cekısen var mı yok çünkü orası onların oyun alanı.

Zaten durdedim kadında yaşlı bir kadın degildi ha yaşi fark etmez. Ben orda izloyorum çocuğumu tehlikeli bişey vs olir diye. Ben orda başka biseyler yapsam çocuklar bagırsa cağırsa tabiki haklı. Ama şu böyle terbiye edilir lafına kızdim Ben neden sürekli müdahale edeyim bişey yapmayan çocuga

Back
X