boyu ile barışık olamayanlar bi baksın derim :)

Annem de babam da uzun boylu fakat ben küçücük minicik içi dolu turşucuk misali geziniyorum ortalıkta=)
Hatta bi zamanlar bi arkadaşım şey demişti ya annen de uzun baban da sen niye böle çıktın diye=)

190-13+170/2=173,5 cm baya iyi olur:) Kız olursa iyide oğlan için kısa olur!

bugün gazete okuduğum yazıyı sizinle paylaşmak istedim.

ergenlik döneminde kız çocukları 16-20 cm, erkekler 25-28 cm uzuyorlarmış. yani kızlarda adet döneminden sonra uzama durmuyormuş.erken adet görenler 10 cm normal zamanda adet gören kızlarda yaklaşık 5 cm uzama olabiliyormuş.bir de en olası hedef boyunu ölçmeyi göstermişler. aynen şu şekilde ölçülüyormuş:
çocuk kız ise baba boyundan 13 cm çıkarılır, anne boyu bu rakama eklenir ve çıkan rakam ikiye bölünür.bu çekilde çıkan rakam kız çocuğunun en olası hedef boyuymuş.
erkek içinde tersi yapılıyormuş. yani anne boyuna 13 cm eklenip, baba boyuyla toplanıp çıkan sonuç ikiye bölünüyormuş.
bide şöyle not düşülmüş: bu en olası erişkin boy değeri olarak bilinse de erişkin boyunun bu değerin 10 cm altı veya 10 cm olabileceğine dikkat çekiliyor.

Son düzenleme:
başlığı görünce atladım ama hayal kırıklığına uğradım :14:sandım ki boy kısatmaya çare bulundu :27:
ben 1,70 boyundayım.1,65 olmak istiyorum iyi mi :31:
çünkü eşim 1,73 ve onun yanında topuklu giyemiyorum.Ondan uzun duruyorum ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor.
annemde babamda pek uzun değiller hatta kardeşlerimde ama ben 170 im.Annem hep der ben sana yoğurdu fazla yedirdim ondan boyun uzun der.
yoğurt görünce dayanamazmışım.şimdi oğlumda çok seviyor vermezsem kıyameti kopartıyor bana çekmiş sıpa :emir_bebek:

Back
X