Bisküvi - Kurabiye Tarifi Browni Kurabiye

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
nefisyemektarifleri.com
Alıntıdır...

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker125 gr. (yarım paket) margarin
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Şerbeti için;

2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Önce su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakalım. 1 adet yumurtayı mikser ile çırpalım. Yağı ve şekeri ilave edip 5 dk. tekrar çırpalım. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizelim ve fırında pişirelim. Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp fırını kapatalım. Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 sn. sonra tekrar servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

brownikurabiye.jpg

ayy üfff tam da canım istiyordu yaaaa karşıma çıktııı :25:
ellerine sağlık bende aynen bu tarifle yapıyorum bunu ama şerbet yapmıyorum yani kaynatmıyorum biraz ağır oluyo öyle
sadece şekerli su yapıyorum daha hafif oluyo :56:

tarifi görür görmez yaptım

süper oldu kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim..

bi tane tadına baktım hemen yazıyorum görüşlerimi çay koydum demlensin çayla yicem kardeşim 3er 3er götürüyor valla :1:

tarif için teşekkürler çok beğendim..

Son düzenleme:
hindistan cevizine bulayıp deneyin bide.
yani şerbetten sonra bulayın.
süper oluyoooooooooooo

ayyyyyyyyyy çok güzel görünüyolar böyle güzel seyleri yapıp koyuyosunuz ne diyet kalıyo ne kalori hesabı:52:

küçük parçalar derken mesela ne kadar olmalı boyutu canım.cewiz büyüklüğü iyi mi?canım çekti hemen denicem...

küçük parçalar derken mesela ne kadar olmalı boyutu canım.cewiz büyüklüğü iyi mi?canım çekti hemen denicem...

Ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyo.üzerine pudra şekeri yada hindistan cevizi ile daha şık olmazmı ???:44:

hımm çok lezzetli gözüküyor
hemen denemek lazım ellerinize sağlık
hindistan cevizi iyi fikir aslında

ben de yaptım ve çok güzel oldu yalnız şunu önerebilirm nacizane: Şekerli su ile şerbet yapmaktansa soğuk süt şeker karışımına batırıp çıkartıp hindistan cevizi ile süsledim ben ;) daha hafif oldu ..
tarif için tşkler ;)

bende denedim cnm hindistan cevizine bulayıp gayet guzell oldu herkes begendı eline sagllıkkk:56:

Back
X