• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BU ACI NEZAMAN DİNECEK ALLAHIM

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
98
Antalya
merhaba kızlar daha öncede konu açtım çok çok sıkıntılı dönemler yaşadım halada yaşıyorum ama herşeyden önce bunada şükürler olsun diyorum.daha önceki konumdanda bahsettim ben düğüne bir buçuk ay kala ayrıldım.10 yıllık bir ilişkiydi bizimkisi uzundu benimde hatalarım gelgitlerim oldu.onu kırdım incittim kaç defa ayrılcam dedim.ama o bikere bile ayrılığı almadı ağzına derin bir sevgi vardı onda.ama kıskançtı.şuan ayrıldık ve çevremdekilerin deyişine göre ben insan gibi yaşamaya başladım.o hayatımdayken resmen herşeyden çekilmişim arkadaşım hiç yok sosyal hayatım hiç yokmuş.şimdi anlıyorum.ailemle biryere gidişim bile zaman zamna sorun olurdu o hayatımdayken şimdi bu konuda hafifledim ama şu aralar hem kendimi suçluyorum çok sevdi sevgisi ve ailesinin kurbanı oldu diye üzülüyorum.bir taraftanda mantığım allahım karşıma çıkarma kaderime yazma diyor.karşıma çıkıpta yumuşamamdan taviz vermemden deli gibi korkuyorum.bu insan aileme küfür etti babam özürlü babamın özürünü yüzümüze vurdu ve herkese rezil etti karakolluk olduk ve ilk istediği şeyler altınlarıydı ve ben hala bu adama üzülüp garip duygular hissediyorum.kızlar sizce bu normalmi mantığım sorunları görüyor istemiyor kalbim merhamet gösteriyor.ama şu varki benim için herşeyi göze alan babam o insan girerse ailen yok bunu bil dedi.zaten onun annesinin aileme ettiği lafları duyan olsa bu kadın insan değil der.kızlar ayrılalı daha bir ay oldu bu durum geçermi nefret etmek istiyorum çok korkuyorum kaderime yazılmasından....

fft23mm1851.jpg

Mehmet Coşkundeniz - İlişkiler
https://twitter.com/Askdoktorumehmet.coskundeniz@posta.com.tr
Aşk acısı ve yas tutmak
07 Temmuz 2012
Yazı Boyutu:
Terk edilme ya da ihanet gibi travmatik bir sonla biten ilişkiden sonra çekilen acının, kişinin kendisine en yakın olan birinin ölümünde duyduğu acıyla aynı olduğu kanıtlanmıştır. Öyleyse aşk acısından sonra yaşanarn yas dönemi ile ölüm acısından sonra yaşanan yas dönemi arasında fark yoktur. Yas sürecinin evreleri de şöyle sıralanır:

1- ŞOK: Bu evrede kişi böyle bir ayrılığın kendi başına geldiğine asla inanmaz. Bu nedenle bir süre sanki ayrılık hiç yokmuş gibi davranır.

2- İSYAN: Bu evrede kişi art arda sorular sıralar. “Neden ben?, “Bu hale nasıl geldik?”, “Beni nasıl bırakır?”, “Bana bunu nasıl yapar?”, Ben bunları hak edecek ne yaptım?” gibi... Bu soruların hiçbiri yanıtını bulamaz ama kişinin isyanını dile getirirken kullandığı sorulardır.

3- DİRENÇ: Ayrılığa karşı direnç gösterme zamanı gelmiştir. Bir başka deyişle, kişi ayrılığı kabullenemez. Hatta bu dönemde kendisini “Nasıl olsa hatasını anlayacak ve geri dönecek” diye kandırmaya başlar. Ama dönüş gerçekleşmediği için de hayal kırıklığı daha da artar.

4- İNKAR VE YADSIMA:
Bu evrede kişi yanılsama içine girer. “Hayır beni terk etmedi, kısa bir küslük bu”, “Eminim hatasını anlayacaktır”, “Kimse onu benim kadar sevemez, bunu biliyor” gibi cümleler de bu evrede kurulur. Bu dönemde kişi içinde bulunduğu durumu kısa süreli de olsa yadsır ve sanki hiçbir şey olmamış gibi yaşamına devam etmeye çalışır.

5- PAZARLIK: Kişinin “Keşke”li cümleler kurduğu dönemdir. “Keşke şunu yapmasaydım, o zaman gitmezdi...”, “Keşke gitmesine izin vermeseydim”, “Keşke sorunlarımızı konuşabilseydik bu noktaya varmazdık” gibi... Hatta bu dönemde kişi “Geri dönerse bir daha asla onun istemediği gibi davranmayacağım” demeye de başlar. Hatayı kendinde aradığı için ilişkisini saniye saniye düşünüp nerelerde yanlış yaptığını ortaya çıkarmaya çalışır.

6- HESAPLAŞMA: Pazarlık döneminden hemen sonra suçlama biraz da giden tarafa yönlendirilir. İlişkide onun yaptığı hatalar bulunmaya çalışılır. Genellikle de çok sayıda bulunur. “Zaten beni hak etmiyordu” bu dönemin en çok kullanılan cümlesidir.

7- ÖFKE: Hesaplaşmanın ardından ‘iyi’ düşünceler kaybolur ve öfke noktasına gelinir. Artık tek suçlu olarak terk eden kişi görülür. Öfke, çeşitli cümlelerle dile getirilir. Hatta bazen öfke ona ya da kendine zarar verme şeklinde de ortaya çıkabilir.

8- KABULLENME: Tüm bu aşamalardan sonra artık geri dönüşün olmayacağı ve bu ilişkinin artık yaşanmayacağı görülür. Bu noktada kabullenme evresi başlar. Üzüntü, keder, acı, eksiklik, boşluk, özlem iç içe geçer... Ama bu aşamada kişi daha dingindir, içine kapanmıştır. Geçmişi öfkeyle değil, daha olgunlukla anmaktadır.

9- YÜZLEŞME: Bu dönemde geçmişteki ilişki ile ilgili daha sağlıklı teşhislerde bulunulabilir. Kişi hem kendi hatalarını hem terk edenin hatalarını eşit değerlendirir. Böylece kendini bir sonraki ilişkisi için de hazırlamaya başlar.

10- UYUM: Bir ilişkinin bıraktığı izi tamamen hafızadan silmek mümkün değildir. Kişi bu dönemde anılarıyla yaşamaya alışır. Acı çekerken yaşadığı kötü şeyleri anımsamak istemez. Ama ilişki varken yaşadığı güzel şeyleri gülümsemeyle anar. Yaşamını yeniden düzenler.

sanırım 3 ya da 4. aşamadasınız..
ama geçecek..
bu noktalara vardığınız bir insanı bir daha sokmayın zaten hayatınıza..
size de yazık ailenize de..
sonra pişman olduğunuzda geri dönmek istediğinizde ailenizle aranızdaki tüm köprüleri yakmış olursunuz...

ay ınanmıyorum pisliğin yaptıklarına bak.ne acısı canım arkadasım .ailene bunları yasatan serefsızı hayatından cıkarmışsın bence al kına yak kurtuldugun için.evet 10 yıl az bı sure degıl ama gecen zamana uzulecegıne onune bak. o pisliğin adını bıle anma .sefersız

ASLAAA....kendine saygın yoksa ailene olsun...sevgi de bir yere kadar...dünyanın merkzi aşk değil..aile sevgisi saygısı daha önemli...evlenince hevesiniz geçince sevgi biitince sizden geriye ne kalırki...nefret etmek zorunda değilsinki...sen istemedikten sonra zorla evlendirecek halleri yok ya ,kaderine yazılsın...ailen herşeyden önce gelir...heleki böyle bir adam söz konusuyken başka bir şey düşünme bile zaten...kendine yazık edersin...gerçi sen ne yapman gerektiğini biliyorsun ama...baştan aileler anlaşamazsa bir daha anlaşamazlar...ve siz iyi anlaşıp evlenseniz bile bu ailelerin çekişmesi ikinizide bitirdi zaten...
ki kurtulmuşsun dinmiş acıların...daha ne acısı bu dinmeyen...belayı çeker bazen insan...bırak kurtulmuşken..verilmiş sadakan varmış...

merhaba kızlar daha öncede konu açtım çok çok sıkıntılı dönemler yaşadım halada yaşıyorum ama herşeyden önce bunada şükürler olsun diyorum.daha önceki konumdanda bahsettim ben düğüne bir buçuk ay kala ayrıldım.10 yıllık bir ilişkiydi bizimkisi uzundu benimde hatalarım gelgitlerim oldu.onu kırdım incittim kaç defa ayrılcam dedim.ama o bikere bile ayrılığı almadı ağzına derin bir sevgi vardı onda.ama kıskançtı.şuan ayrıldık ve çevremdekilerin deyişine göre ben insan gibi yaşamaya başladım.o hayatımdayken resmen herşeyden çekilmişim arkadaşım hiç yok sosyal hayatım hiç yokmuş.şimdi anlıyorum.ailemle biryere gidişim bile zaman zamna sorun olurdu o hayatımdayken şimdi bu konuda hafifledim ama şu aralar hem kendimi suçluyorum çok sevdi sevgisi ve ailesinin kurbanı oldu diye üzülüyorum.bir taraftanda mantığım allahım karşıma çıkarma kaderime yazma diyor.karşıma çıkıpta yumuşamamdan taviz vermemden deli gibi korkuyorum.bu insan aileme küfür etti babam özürlü babamın özürünü yüzümüze vurdu ve herkese rezil etti karakolluk olduk ve ilk istediği şeyler altınlarıydı ve ben hala bu adama üzülüp garip duygular hissediyorum.kızlar sizce bu normalmi mantığım sorunları görüyor istemiyor kalbim merhamet gösteriyor.ama şu varki benim için herşeyi göze alan babam o insan girerse ailen yok bunu bil dedi.zaten onun annesinin aileme ettiği lafları duyan olsa bu kadın insan değil der.kızlar ayrılalı daha bir ay oldu bu durum geçermi nefret etmek istiyorum çok korkuyorum kaderime yazılmasından....
ben eski nişanlım olcak o insan müsveddesinden düğünümüze 2 gün kala ayrıldım.her işte vardır bi hayır.sonra benim gibi şükredersin ayrıldığına.boşver canm..rabbim seni en iyisiyle karşılaştıracak inş

Beni kısıtlamasını, hastalıklı kıskançlıklarını bi yere kadar çekebilirim ama aileme özellikle de babamın böyle hassas bi durumu varsa, buna laf eden, dalga geçen adamı asla hayatımda tutmam, ondan kurtulduğum için de binlerce kez şükrederim.

Normal düşünmediğin bir dönemdesin.
Zaten mantıklı düşünebilsen bu yazdıklarına karşılık karşıma çıksa yumuşarım yerine yüzüne tükürürüm oldu.
Emin ol süreç hepsi. Gez dolaş kendine bak. Arkadaşlarınla ol. Onu hatırlatacak şeylerden kaçın.
Allahın sevdiği kuluymuşsun evlenmeden gerçek yüzünü görmüşsün.

canım benim nedendir ben de bilmiyorum ama ayrılıktan sonra gidenin hep iyi tarafları hatırlanır, ne kadar güzel vakit geçirdiğiniz aklınıza gelir sürekli. şarkılar falan filan. ama işte birlikteyken de kötü yanlarını görünce neden diye sorgular durursun. ben unutamadım ama sen unutursun inşallah

Yazildi mi bilmiyorum ama affiniza siginarak özürlü kelimesini yanlis buldugumu belirtmek istiyorum. Onlar engelli, bir engelleri var özürleri degil. Elbette sizin babaniz en cok siz dusunursunuz onu, ama bu özürlü kelimesi engelli arkadaslarimin bircogunu baya uzuyor, yeri gelmisken belirteyim istedim o yuzden :) Mutlu olmaya da buradaki nickinizi degistirerek baslayabilirsiniz, surekli bu ruh halinde nasil mutlu olabilirsiniz ki ?

Profil ismin gibi kendini herzaman mutsuz hissedersen,mutluluk gözünün önündeyken göremez kaçırırsın.Ben bu 8-10 yıllık ilişkileri anlamıyorum.Kaç yaşında başlıyorsunuz ya da bir insan biriyle 10 yıl neden sonuca bağlamadan görüşsün.Süre uzun olduğu için ilişkide laçkalaşıyor saygı bitiyor,herkes karşısındakine herşeyi söylüyor.Çok seven adam sevdiğine ve sevgisine sahip çıkar.İncitmez.Olgunlaşmamış bir insanın sana ve ailene yaptığı bu kadar şeyden sonra,sana geri dönüp özür dilese dahi,bu içindeki yaralar kapanmaz,en ufak bir kavgada ortaya çıkar.Allah ın sevgili kuluymuşsun ki,düğün olmadan bitmiş.Aklını başına topla ve ardına bakma.Aileni de bir hiç uğruna üzme.Dünayda tek erkek de o değil.Yaşandı bitti.

Yazildi mi bilmiyorum ama affiniza siginarak özürlü kelimesini yanlis buldugumu belirtmek istiyorum. Onlar engelli, bir engelleri var özürleri degil. Elbette sizin babaniz en cok siz dusunursunuz onu, ama bu özürlü kelimesi engelli arkadaslarimin bircogunu baya uzuyor, yeri gelmisken belirteyim istedim o yuzden :) Mutlu olmaya da buradaki nickinizi degistirerek baslayabilirsiniz, surekli bu ruh halinde nasil mutlu olabilirsiniz ki ?[/Q
haklısın canım aslında o kelimeyi bende kullanmıyordum ama inan boşluğuma geldi.

Daha bir ay olmus , Her nenolursa olsun koskoca 10 yili bir ayda unutmak silmek kolay degil ..

Zamanla hafifler , daha az dusunursun belki bazen yine aklina geldiginde uzulursun ama gececek ...

10 yıllık ilişki 1 ayda unutulmazki.. İlla bunalacaksın ğzüleceksin nefret edeceksin tekrar sevgi duyacak tekrar nefret edeceksin ve bir gün ona karşı sıfır olacaksın.. Nötr olacak herşey.. ZAMAN... En büyük ilaç

Şu an sağlıklı düşünemiyorsunuz.
10 yıl dile kolay hemen söküp atılamaz
Zor bir dönemden geçeceksiniz ama zamanla atlatacaksınız inşaAllah.
Zaman çok zoe geçecek sizin için, kendi kendinize çok konuşacaksınız daha, ama el mahkum herkes kötü şeyler yaşıyor, başa gelen çekilirmiş, bu günler de geçecek elbet.
Aklınıza sık sık o kişinin ailenize ettiği hakareti getirin ki kalbiniz iyice soğusun.

Back
X