Fikir almak için açtım konuyu.görüşlerinizi merak ettim.aşağılamak isteyenler dalga gecmek isteyenler yazmasin.
Bir adam düşünün herkesin derdine koşuyor.arkadaşlarına iyilik etmesini seviyor.misafir etmeyi seviyor.hayır yapmayı seviyor.bir gün ölünce kendini cehennemde buluyor.sebebi sizce nedir.
Nasıl bır soru bu
İyilik yapacak ama cehennemlık olacak.
Yaptığı iyilik ona göre “iyilik” ama Allah’ın rızasına uygun olmayan bırseyse o kötülüktür gunahtır zaten.
Nasıl bır soru bu
İyilik yapacak ama cehennemlık olacak.
Yaptığı iyilik ona göre “iyilik” ama Allah’ın rızasına uygun olmayan bırseyse o kötülüktür gunahtır zaten.
evet bende öyle düşünüyorum ama bazı kişiler farkında değil başkalarına iyi görünmek için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.iki tane çocuk var diyelim birinin elinde şeker var diğerinde yok elinde şeker olanın elinden şeker alıp ağlatıp diğer çocuğa şekeri verip güldüren birinin yaptığı hiç çocuk sevindirmeye sığar mı?
Fikir almak için açtım konuyu.görüşlerinizi merak ettim.aşağılamak isteyenler dalga gecmek isteyenler yazmasin.
Bir adam düşünün herkesin derdine koşuyor.arkadaşlarına iyilik etmesini seviyor.misafir etmeyi seviyor.hayır yapmayı seviyor.bir gün ölünce kendini cehennemde buluyor.sebebi sizce nedir.
İyilik yapıyor ama nasıl yapıyor yaptığı iyilikleri,yaptığı hayırları sağda solda anlatıyorsa ben şöyle şöyle yardım yaptım vs diye o zaman yapılan hayrın bir anlamı kalmıyor.Var böyle insanlar şu kadar iyilik yaptım bu kadar yardım yaptım diye anlatanlar ve yaptığı iyiliği başa kalkanlar.
Şuda olabilir birisine iyilik yapayım derken başkasına kötülük yapıyordur,mesela bir tandığını işe yerleştiriyordur ama başkasının hakkını yiyordur belki,oraya başkası yerleşecektir aslında.