Bu anksiyete beni bitiriyor

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
910
1.039
313
Merhabalar herkese .
Anksiyetesi olanlar beni anlar umuyorum.
Bazen endişelerim o kadar yoğun oluyor ki gelecek için endiselenmekten bugünü hiç yaşayamıyorum . Sürekli kafamda ya şöyle olursa ya böyle olursa düşüncesi var.
Bir de evlilik arifesinde olunca düşünceler kafamda uçuşuyor. Aklıma bir şey takılıyor mesela onu hemen çözmem lazim ama zamanla cozulecek bir şey şuan olmaz ama o benim aklımı kemiriyor.
Özetle derdim su ; Allah'ını seven bana rahat olmayı öğretsin !!!!

Merhabalar herkese .
Bazen endişelerim o kadar yoğun oluyor ki gelecek için endiselenmekten bugünü hiç yaşayamıyorum . Sürekli kafamda ya şöyle olursa ya böyle olursa düşüncesi var.
Bir de evlilik arifesinde olunca düşünceler kafamda uçuşuyor. Aklıma bir şey takılıyor mesela onu hemen çözmem lazim ama zamanla cozulecek bir şey şuan olmaz ama o benim aklımı kemiriyor.
Bu aralar ben de aynıyım ,
Haber okudukça ya olursa , ya şöyleyse diye hem kendimi hem ailemi didikliyorum.

Sanırım haber sitelerini takip etmeyi bırakıp , enerji sayfalarını takip etmeliyim :)

Bir uzmana görünebilirsiniz mesela. Bu seçeneğe sıcak değilseniz meditasyon deneyebilirsiniz belki.

İnsan olmasını istediği şeyler üzerinde çok takılıp endişe duyuyor bence çünkü tek işi o uğraşı o. Mesela hiç çocuğum yokken bende öyleydim aşırı gelecek endişesi çünkü bir aktivite yok sonra kızım oldu bu sefer onunla ilgili endişe sonra 2. kızım oldu şuan hiç mi hiç zamanım yok şu telefonu elime onlar uyuyunca belli dk alıyorum sonra ev işi yemek uyanıyorlar oyun etkinlik o kadar doluyum ki bazen yemek yemeği unutuyorum düşünmeye vaktim yok endişe etmeye. Bence bu boşluktan oluyor aktif olun hep geçer ya da uzman desteği alın

Herkesin yaşadığı kendine... kafanı dağıtman lazım, baktın zihnin dağılıyor bulunduğun ortamı terk et ,yalnız olacağın açık havaya çık, mutlu olduğun anılarını da düşünebilirsin, bir hayvan edin mesela, konuş onunla bir hobi edin ama yardım alsan da ilaçlara sarılma kendini bir tek sen iyileştirebilirsin inan bence kendine sevgiler.

Merhabalar herkese .
Endişelerinizi tetikleyecek olaylar yaşıyorsunuz o halde ?

Evlilik arefesi gibi stresli donemlerde anksiyetenizin tavan yapmasi normal. Bu arada anksiyete tanısı aldiginiz mi uzmandan yoksa kendinizi mi boyle degerlendiriyorsunuz? 1
Tanı aldim bir süre ilaçta kullandım çünkü çok yoğunlaştığı zaman fiziksel belirtiler vermeye başlıyor baş dönmesi gibi.

Eger sen illa ki yapinca rahatliyorsan bunu besliyorsun haberin olsun,gelsin gitsin dusunce bu ,bak ne diyorsun daha zaman var ama hemen bitirmek istiyorum yani beklemen.gerekiyor onun icin o.o.zamanin isi de konuyu.kapat ..dusunceler gelecektir illa ki.ama panik yapmadan dusunceni baska seye yonlendir...zamanla nasil.rahatlarsin fakat kolay degil tabi ilk basta inandirici gelmez ,yaptikca duzeldigini gorursun

Tanı aldim bir süre ilaçta kullandım çünkü çok yoğunlaştığı zaman fiziksel belirtiler vermeye başlıyor baş dönmesi gibi.
Yogunlasiyor.cunku o dusunceyi cok onemsiyorsun onemsemezsen azalip kaybolacak.

İnternette izlemiştim anksiyete aslında yönetilebilirmiş meditasyon ve nefes egzersizlerinin iyi geldiğini ilaç tedavisini çok önermediklerini falan söylemişti bi doktor. Sizde meditasyon yada yoga yapın çok iyi geliyor fiziksel olarak rahatlamış hissediyorsun

Merhabalar herkese .
İlaç kullanıyorum. Doğumdan sonra anksiyetem artınca yardım almadan yapamadım. Yoksa araba bile kullanamıyodum. Biraz olsun daha rahatım. Bi de ailede çok kayıp yaşadık 3-4 sene içinde. Onunda vermiş olduğu bi duygu durumu var. Yarına çıkacağımız belli değil yaşadığım anıda en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorum.

Bunu kendi başınıza aşamazsınız. Mutlaka doktora görünün. Daha çok ilerlemeden ya da yaşantınızı zora sokmadan tedavi olun. Böyle şeyler beklemeye gelmez.

Back
X