Bu ara neden boyleyim?

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.458
298
Sonunda gittim direk pat diye psikiyatriye. Neredeyse bogure bogure aglayarak anlattim. Anksiyete bozuklugu ilac kullanimi. İlac istiyor muyum bilmiyorum. Recete bana ben receteye bakiyorum. Kuzularim uyudu ben kendime buyuk boy menu soyledim onu yiyecegim. Serotonin hormonu eksigim varmis bir de depomin.
Niye yaziyirum sin 1 haftadir konusmak istemiyorum sadece çocuklarımla oynayayim onlari seveyim kitap okuyayim evden cikmayayim kimse de bana bulasmasin modundayim. Esim bile eve gelince onun la konusmak istemiyorum.
Sonu yok dibe cokuyordum ama ilac iste o konuda kafam cok karisik. Hayattan kopmayi 1 gun bile istemiyorum.

Su antidepresanlarin öcü gibi gosterilmesinden nefret ediyorum
Ayni haldeydim hem de 2 sene surdu oyle bunalimdaydim ki doktora bile gitmek derdimi anlatmak istemiyordum, stresten sackiran oldum kafamin iki yerinde kocaman kellik var artik dedim gitmek zorundayim gittim ilacimi yazdirdim bir aydir kullaniyorum ama kime soylesem amaan kullanma ilacsiz aşmayi dene yok soyle yok boyle
Yahu zaten ne ettiysem ilac kullanmamaktan ettim bak kafamda sac kalmadi daha neyin inadi bu cozemiyorum iste
Dis agrisini ilacsiz doktorsuz cozebiliyor muyuz? Yuksek tansiyonu, diyabeti, kalp rahatsizligini? Hayir cozemiyoruz. Ruhsal rahatsizliklar niye bu kadar onemsiz gozukuyor. Karnin agridiginda yok ilac almayim kendi kendime cozeyim diyor musun demiyorsun o nasil sacmaysa antidepresandan kacmak da o kadar sacma iste.

Sanirim istedigim cevap

Sanirim istedigim cevap
İlaci kullanmaktan cekinmeyin. İlacin bir sey yaptigi yok, yok uyusturuyor yok mal ediyor hepsi sehir efsanesi. İlac her seyin cozumu mu hayir o da degil. Ama tepkilerinizi kontrol etmenizi sagliyor cok uzulup perisan olacaginiz seylere daha mantikli yaklasmanizi daha az uzulmenizi sagliyor, yersiz korkulariniz varsa onlari yok ediyor paniginizi azaltiyor. Ben mesela asla asansor kullanamazdim simdi gayet rahatca biniyorum cunku yersiz endisemi yok etti ilac.
ilac sizi normal, saglikli, eski halinize ceviriyor.
evet bana olmadi ama ilk kullandiginizda uyusabilirsiniz belki uykunuz gelebilir duygulariniz cok torpulenebilir o zaman da bu demektir ki yanlis ilacta ya da yanlis dozdasiniz hemen doktorunuza gidiyorsunuz dogru ilaci veriyor sorun cozuluyor.
bu kadar sikmayin kendinizi onunuzde benim gibi bi ornek var bakin, stresten sackiran oldum. psikiyatrima da soyledim eger sikayetlerinin basinda gelmis olsaydin buyuk ihtimal boyle bir sikintin olmayacakti dedi.
ki Allah korudu da sadece sactan patlak verdim, baska bir yerden de gidebilirdi sagligim. Psikolojik problemler boyle, siz cozmedikce bi yerinizden bir sekilde cikiyor.

Eger intihar düşüncen yoksa ilacına hemen başla.

Ben de uzun zamandır gitmeyi sürekli erteliyorum. Yarın, olmadı sonra, olmadı amaan boşver bi ara, diye diye erteleme hastalığı..Belki depresyonuma bu erteleme hastalığı da dahil ama işte harekete geçirici güç lazım. Psikiyatriste gitme enerjimi bile sömürüyo bu halet-i ruhiye.
Antidepresanları hep yan etkileri üzerinden duyuyoruz ancak kanıtlanmış olumlu etkisi çok, bunun da farkında olmak lazım çevremde çok fazla kullanan var ve gösterilenden ve abartılandan daha dar yan etki skalası. Gerekiyorsa direnmemek lazım, doktor yazacak sonuçta ve onun kontrolünde olacak. Ben de gidersem eğer umarım psikoterapi önermez antidepresan dayar diye dua ediyorum çünkü biliyorum beynin kimyasal işleyişi ve nörotransmitterler, "ayy müzik dinle geçer", "ayy cok takıyosun yhaaa dışarı çık hava al sosyalleş geçer" demeyle düzelecek şeyler değil. Bu başlı başına bir kimyasal değişiklik süreci. Midemiz ağırdığında hımm dur ya iki dakka hava alıp sosyalleşeyim de geçer demiyosak ya da ne bileyim daha orta seviyede bir hastalığımız olduğunda koşa koşa medikal tıptan çare arıyorsak dışarı çıkıp sosyalleşmiyorsak bu psikiyatrik işler de öyle kitap okuma yok sosyalleşmeyle düzelebilecek şeyler değil. Öyle olsaydı en sosyal en aktif en extrovert insanlar depresyona girmezdi.
Benim de henüz fiziksel olarak görünürde bir etkisi yok bu duygusal durum değişikliğinin, ama farkındayım ki daha tahammülsüz, daha hırçın, daha sinirli bir insan oldum bu süreçte.
Sanırım ad şart.
Bence salalım gitsin, çok düşünmemek lazım.
Pamuk gibi olmak için ad gerekiyorsa doktor kontrolünde olmak kaydıyla içelim gitsin ölüm var bu dünyada.

Depresyonu yumoş battaniye icinde nutella kaşiklamak sanan insanlar bunun sosyallesmekle, 20 dakikalik yuruyusle gececegine inanan insanlar ayni kisiler.
yahu kardesim zaten benim sorunum sosyallesememek, insan gormek istememek, aynadaki siluetimden bile kacmakken neyin yuruyusunden bahsediyorsun dimi ama.

Keşke bana da fayda etse de kullansam, denemediğim kalmadı, daha agresif hırçın oldum.
Kullanın mutlaka, umarım etkili olur sizde.
Son aylar da sizin anlattığınız gibi ruh halim, bir iki günlük enerji geliyor, sonrası yok, sonrası dibe çökme zoraki yaşama. Beni de rahatlatacak bir ilaç olsa...

Kesinlikle çok doğru, yahu iyice kendi içime çekilip izole oldum, kimseyle görüşesim yok, bi de insanlardan soğuk, vefasız, aramıyo sormuyo hep biz arıyoruz veryansını duyuyosun o da cabası. Bi düşünsene belki bi sıkıntısı var abi az beyin kırıntısı. Çok büyük bir kısır döngü
Çeşitli obsesyonlar da geliştiriyo insan bu süreçte. Ben böyle değildim demeye başlıyosun. Direniyosun da yeni geliştirdiğin o kimliğe.
Mesela bende çok ilginç bir obsesyon gelişti çok saçma çok komik gelecektir biçok insana ama böyle oldu bu depresyon mu okb mi deneyimli doktorlara teşhisi bırakacağım tabi ki, mesela araç kullanıyorum aracı park edeceğim, önümden insanlar geçiyor, park işlemini tamamladıktan sonra önümden sağımdan solumdan geçenler kaybolmadığı sürece arabadan inemiyorum, diyorum ki şimdi bana bakacaklar, kınayacaklar beni asasfaasgfsd bu nasıl bir beyin yapısı nasıl bir bozukluk, kimseye anlatamıyorum bunu mesela, gülerler abi kaç yaşında insansın sosyal kimliğini, mesleğinde yeterliliğini kanıtlamışsın ama obsesyonun dibini yaşıyosun.. İnsanları zerre takmayan ben böyle bi durumda bu şekilde düşünüyorum.
Daha neler neler.
Anlatsam heralde Oğuzkaan destanı olur.
Şimdi anlatınca fark ettim bi kez daha. Acil psikiyatriste gitmeliyim

Aynen bende öyleyim..Zoraki konuşuyorum herkesle herşeyi zar zor yapıyorum

İlacınızı düzenli bir şekilde kullanmanızda fayda var diye düşünüyorum. Sizde kendinizi iyileştirmeye çalışın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…