Bu arkadaşlık mıdır?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Anladım ki benim gerçek arkadaşım sadece iki tane. Bu bahsettiğim ikisi sağolsunlar sürekli sorarlar ederler torarikar nasılsın ne yapıyorsun ne ediyorsun diye. Diğer arkadaş diye bildiklerim ben yazmadığım ya da aramadığım zaman hiçbir zaman onlar kendiliğinden sormazlar torarikar nasılsın diye. Onlarla mesajlaşmalarımıza falan bakıyorum, hepsini ben başlatmışım, hep ben sormuşum nasılsın diye. Bir kere bile onlar mesaj atmamış nasılsın diye. Onların sevgilileri falan var tamam ama hiç mi boş vakitleri yok? Ben de bir daha onlara yazmamaya karar verdim. Aslında arkadaşlığımı da kesmek isterdim ama o zaman yeniden bir sosyal çevre edinmem gerekecek.. İçimi dökmek istedim. Aynı durumda olanlar vardır belki..

Bazı insanlar hoşlanmazlar mesajlaşmaktan bende çok nadirdir yazdığım şahsen. Ama bu arkadaslarımı sevmıyorum demek değil. Tarzım değil oturup mesajlaşmak. Ama su da bi gerçek ki sürekli konuşmayı başlatan sadece bir taraf ise orda dur. Bi geri adım at ve ondan da bekle. Veya çok yakınsan onula görüş bu konuyu sitem etmeden sadece konuş. O şekilde anlayabilirsin sana değer veriyor mu yoksa senin ittirmenle mi arkadaşlığınız devam ediyor.

Bazen boyle oluyor heralde ya bir taraf daha baskin insan iliskilerin de bu seni kotu yapmaz kuzum deger verdigini gosterir yani arkadaslik tam nedir bilemiyorum(eski arkadaslarim butun bildiklerimi yerle bir ettiklerinden)ama uzun zaman sonra konustugunda bile kaldigin yerden devam ediyorsa o tamamdir benim icin

Sosyal çevre istiyorsan onlarla ilişkini kesme.
Çünkü sosyal çevre bu. Başkalarını da bulsan aynı olacaktır.
Arkadaş istiyorsan, iki tane varmış. Zaten kaç arkadaşı olur ki insanın.

Sürekli yazıp konuşmak bana da sıkıcı geliyor ama karşı taraftan hiç adım göremiyorsanız mesafeli durun

Sürekli arama beklentisi içindeyseniz yanlış. Ben sürekli konuşulmasını sevmem, en azından arkadaşlarımla sürekli konuşmam. Sadece 2 3 dostum var onlarla sürekli iletişim halinde olurum, geri kalanıyla arada sırasa konuşurum o kadar.

Anladım ki benim gerçek arkadaşım sadece iki tane. Bu bahsettiğim ikisi sağolsunlar sürekli sorarlar ederler torarikar nasılsın ne yapıyorsun ne ediyorsun diye. Diğer arkadaş diye bildiklerim ben yazmadığım ya da aramadığım zaman hiçbir zaman onlar kendiliğinden sormazlar torarikar nasılsın diye. Onlarla mesajlaşmalarımıza falan bakıyorum, hepsini ben başlatmışım, hep ben sormuşum nasılsın diye. Bir kere bile onlar mesaj atmamış nasılsın diye. Onların sevgilileri falan var tamam ama hiç mi boş vakitleri yok? Ben de bir daha onlara yazmamaya karar verdim. Aslında arkadaşlığımı da kesmek isterdim ama o zaman yeniden bir sosyal çevre edinmem gerekecek.. İçimi dökmek istedim. Aynı durumda olanlar vardır belki..
Bende de durum hemen hemen aynı. Bazı insanlar hayatlarına birini alınca ilginç bir şekilde arkadaş ortamından kopuyorlar. Neden bilmiyorum.
2 gün önce doğum günümdü. Adam akıllı kutlayan bir arkadaşın oldu mu dersen olmadı..

3 dostum var pandemi den dolayı görusemiyoruz ne zamandır . Yazışırız araşırız fln .. diğerleri ile sadece bir şey olduğunda onun haricinde yok atamayız sormayız bazen bir şey olursa. Hele samimi olduğunu düşündüğüm bi arkadaşımı kırmıştım söyledi bende haklısın özür diledikten sonra aramadı sormadı fln bende sormadım açıkçası özür dilemişim bi daha ne diye pohpohlayacağım o da bana yazmadı yılbaşında bende yazmadım.Szde gelene gidin..

Benim de var bi tane oyle guya cok yakin arkadasiz arasam saatlerce dinler yakin gibi davranir candan konusur ( o dogru duzgun bi mrvzusunu anlatmaz ama ) aramasam öldüm mü kaldım mı bilmez o yuzden artik pas vermiyorum aramazsa keyfi bilir modundayim kimse vazgecilmez degil kendinden eminsen salla gitsin ne kadar ekmek o kadar köfte. :)

Normal olan bu değil mi? İnsanın hayatında sürekli görüştüğü bir iki kişi olur geri kalanıyla denk geldikçe, aklına estikçe, biri dürterse falan görüşülür. Her dakika herkesle iletişim halinde olursak ohoooo...

Ben de mesajlaşmayı sevmiyorum.
Önemli bir şey olduğunda yazarim sadece.
Bi arkadaşimla 20 yıldır yakınız. Bazen durumlarda bir sey gorursek yazar konusuruz, bazen de 1-2 ay hiç yazmayız bir-birimize.
Baska bir arkadasimla da uzun yillar arkadas olduk, sonra baskalari yuzunden aramiz açildi, 6-7 yıl konusmadik. Sonra kendisi yazdi bana, hatasini anlamis zaten. Beni de hala cok sevdigini biliyorum. Evet 6-7 yil konusmadik ama hala yakınız. Bir sey rica etsem aninda yapar. Hala eskisi gibi X-im diye hitab ediyor.
Bu siralamayı devam ederdim de ama uzun yazmak istemiyorum.
Arkadaşlarinizla surekli yazismasaniz da olur. Önemli olan zor zamanlarinizda yaninizda oluyor mu, yardim istediginizde koşuyor mu, derdinizi anlattiginizda dinliyor mu? Bi sorununuz oldugunda uzuluyor mu.
Silmeden önce bunlari dusunun.

aylardır mesajlasmadığım insanlarla görüstüğümde hiçbir şey değişmez bende, lise döneminde 7/24 birlikte olduğum bir kız vardı. su an 40 dk mesafemde oturuyor. hiç mesajlasmayız, ben oraya gidersem yazarım o buraya gelirse yazar görüsürüz ve arkadaşlığımız aynı sekilde devam eder. ama bir günde ne yaptığını haftada ne yaptığını devamlı bilmem. mesajlasmaktan ve sürekli insanlara nasılsın diye sormaktan da hoslanmam. arkadaşlık bağlarım mesajlasmadan daha kuvvetli.. bence siz canınız sıkıldığı icin böyle düsünüyorsunuz, karşınızdaki insan mesajlasmaktan hoslanmıyor olabilir

Ne güzel iki tane varmış arkadaşınız, bu devirde oda yeterde artar bence.

Olduğu gibi kabul et bence bende hoşlanmıyorum mesajdan

Eger birinden karsilik göremiyorsanız ne kadar arkadas olabilirki? Arkadas sayısı çok mu önemli? Benimde sadece iki tane yakin arkadaşım var onun dışında bir iki tane konuştuğum ve görüştüğüm. Ve bakıyorum o diğerleri olmasa da olur. Neticede sadece o iki arkadasla herseyi yapıyorum ve sıkıntımı derdimi gideriyorum. Bagzen başkasına vakit bile ayıramıyorum. Hayirli arkadasi büyük bir arkadas kitlesine tercih ederim.

az insan çok huzur gerçekten bak, çok sayıda arkadaşı ne yapacaksın ilgi isterler, vakit ayır isterler, dert dinle, anlat isterler vs... yetişemezsin bir yerden sonra o kadar insana, iyi vakit geçirsende bir süre sonra darlanırsın kendine vaktin kalmayınca. o iki arkadaşına arkadaşlık et gerisini önemseme, ister yazsınlar ister yazmasınlar onlar yazdıkça görüşürsün arada bir de sen yazarsın maksat iade olsun gibisinden, bitti gitti işte

Back
X