bu ben değilim

• Konu Sahibi Konu Sahibi 4344
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Altınlarınızın degerı ne kadarkı yanı evet yapılN hos degıl am altınlar pek fazla para tutmaz yanı 10 bın fılan olsa bır yıllık kıra paranız Ustunede kredı cekcez dıyodunuz. Bugun nerden baksanız bı ev 100 bınden baslıo kurtarmıyor sızı

Sız en ıyı esının babasını alın soyleyın annem bıze bu sekılde soylemedı altınlarımı bozdurdunuzu soyle ew ıcın kredı cektırmekten madem sızı vazgecrıyolar o zaman sende altınlarını ıste hem ew ıcın sız yardım edıyosunuz kı babasının maası yokmu odesın
Yarın bı gun cocunuz olcak onun ıcın para bırıktırmenız gerekıyor dunya halı her sey bızım ıcın

Walla madem satıcakmıs ewı altınlarını ıste onlar senın hedıyen hıc utanma bu zamanda mıllet 5tl ıcın bırbırını vuruyor

altınlar 35-40 bin civarı.zaten bize bıraksalardı ben de küçük bi ev alacaktım.yani bi o kadar da kredi çeksek istediğim gibi bir ev alırdık.evet eşyalarımızın borcunu biz ödüyoruz kendi evlerini alkam için benim altınlarımın haricinde çektikleri krediye yardım ediyoruz.yazın istemeyi düşünüyorum ben de ama tam karar verememiştim.ama şimdi eminim isteyeceğim kesinlikle.

yaptıkları hoş değil elbet size sormadan, fakat ortalama bir hesap yaparsak eğer sadece kendi tarafının taktıklarını aldı bozdurdu diyorsun eğer ki orta düzeyde ailelerseniz o bozdurulan altınlarla bi ev düzülmez , eğerki ileride olurda kp 'in oturduğunuz evi satmaya karar verirse ve sizde ikna edemezseniz eşyaların yarı parasını siz ödediğinize ve oturduğunuz kadar kira vermeden oturduğunuza sayarsınız... yapıcak bişi yoksa gönlü ferahlatmaktan başka bir çare gelmiyor elden

yok sadece kendi tarafı sayılmaz.çünkü biz farklı illerdeyiz.o yüzden kına benim yaşadığım yerde oldu orda da takı yapıldı.ama ailem ve yakın akrabalarım düğüne geldiklerinde tekrar bişeyler taktılar.onlarda gitti.zaten benim istediğim ev eşya falan değil.yapmadıkları şeyleri en mükemmel şekilde yapmış gibi anlatıp ''altınlarını alacağız ama koskoca ev vereceğiz'' deyip söylediklerini yapmamalarına kızıyorum asıl.tamam bana hiçbişey yapmasalardı ev verdik,düğünlerini yaptık falan demeselerdi.yani düğün salonunun parasını bile ordan ödemişler o kadar yani.bu şartlarda ben kendim de yapardım zaten.ben etrafa anlattıklarına kızıyorum zaten.hele düğün salonunda milletin gözü önünde taktığı bilezikleri bile fazla fazla anons ettiriyo hiç olmayan bi takıyı anons ettiriyo falan.hala sinirleniyorum hatırladıkça ama umarım anlatabilmişimdir.

merhaba kızlar.kısaca konuyu anlatayım.biz 3-4 ay önce evlendik.düğün takılarımızın üstüne biraz kredi çekip kendi evimizi alacaktık.eşimin ailesinin farklı engellemeleri ve önerileri ile onlar başka bi eve geçip evlerini bize verdiler.ama daaha düğün gecemde sadece kendi ailemin taktıklarının dışındakileri aldılar.bozdurup yeni geçtikleri evin borcunu kapatabilmek için.ama bize verdikleri ev hala onların.o da problem değil ama şimdi herkesin bu kız da ne safmış dediklerini duyuyorum.ama bu ben değilim.sadece eşimle gerek nişanlıyken gerekse daha önceki dönemde yaşadıklarımızdan sonra takılardan daha kıymetli şeyler olduğunu gördüm o yüzden de pek umursamadım.ama şimdi hem aptal yerine konulmaktan hem de her an bu evden çıkarılma ihtimaliyle beklemekten sıkıldım.bi fikriniz var mı?

Sen çok iyimser bakıyorsun hatta. Neler yaşadığını bilmiyorum o yüzden maddiyat ikinci plandaki söylemine katılmıyorum. Son derece adaletsizce yapılmış haksızlık. Eşinin düşüncesi ne bu konuda? Ben olsam anca cesedimi çıkarırlar o evden bu şartlar altında.. neden bu kadar iplerin onlarda olacağını düşünüyorsun ki; onlar sana bunu yapıyorsa evden çıkarma noktasına gelince sen de elinden gelini yaparsın. İkinci olarak da önce eşine sonra toplu ortamda altınların borç mahiyetinde verilip verilmediğini öğren. Eğer borç olarak verilmediyse de kendi taktıklarını geri almışlarsa ben olsam geri kalanları da kendi anneme iade ederim… aklını kullan elindekileri de kaptırma.

Sen çok iyimser bakıyorsun hatta. Neler yaşadığını bilmiyorum o yüzden maddiyat ikinci plandaki söylemine katılmıyorum. Son derece adaletsizce yapılmış haksızlık. Eşinin düşüncesi ne bu konuda? Ben olsam anca cesedimi çıkarırlar o evden bu şartlar altında.. neden bu kadar iplerin onlarda olacağını düşünüyorsun ki; onlar sana bunu yapıyorsa evden çıkarma noktasına gelince sen de elinden gelini yaparsın. İkinci olarak da önce eşine sonra toplu ortamda altınların borç mahiyetinde verilip verilmediğini öğren. Eğer borç olarak verilmediyse de kendi taktıklarını geri almışlarsa ben olsam geri kalanları da kendi anneme iade ederim… aklını kullan elindekileri de kaptırma.

ortada altın falan kalmadı zaten.şöyle anlatayım.hani bi gelen davetlilerin taktıkları olur bir de damadın annesi babasının falan geline taktıkları olur ya.şimdi başta anlaşmamıza göre bunlar sadece davetlilerin taktıklarını alacaklardı evi vereceklerdi.ama kv kp taktığı bilezikleri altınları setleri falan almayacaklardı.biz düğün ertesi bilezikleri de geri yapmak şartıyla verdik ama bunlar daha bunu bilmedikleri halde sabah yanımıza gelirken bozdurmuşlar kendi taktığı bileziklere kadar.bunu bende şimdilerde öğrendim.ama kp (ölmeden önce de kv) sürekli evi verdim ama kafamı bozarlarsa geri alırım diyor.o yüzden kafam karma karışık.bir de bunlarda ölmeden çocuğa mal verilmezmiş.ee 1 ev var 1 tanesini de borcunu ödüyoruz.2 kardeşler.bu adam da vefat ettiğinde zaten evlerden biri eşime kalacak.daha doğrusu benim takılarımı almasalardı da böyle olacaktı zaten.ne diye benim gelinlik takılarımı aldınız bana sorma gereği bile duymadan bi gece önce taktığınız bileziklerimi setlerimi bozdurup üstüne yattınız?üstelik bize hiç borç bırakmadıklarını söyledikleri halde üstüne üstlük kredi için bizden yardım bekliyorsunuz??? Yanlış mıyım??

Back
X