• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu benim için çok önemli. Bilgisi olan arkadaşlar bakar mısınız?

Brave Capricorn

Şöyle yapsaydım böyle olmayacaktı diye bir şey yok
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
4.118
2.652
448
Merhaba, bildiğiniz gibi yeni kanuna göre boşanmış eşlerde
çocuğun babasının soyadını kullanma zorunluluğu kalktı ortadan. Biraz araştırdım internetde
fakat çok net bir bilgiye ulaşamadım. Ben kesinlikle çocuğuma kendi soyadımı vermek istiyorum.
sıkıntı yaşıyoruz. Okulda dikkat çekiyor. Bazı arkadaşları sormuştu annenin soyadı neden farklı diye, çok kötü oluyorum.
Babasının sadece adı var hayatında :( bunun için ne yapmam gerekiyor tam olarak??
aile mahkemesinde boşandık nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor yada bu kanun tam olarak yürülüktemi
bilgisi olan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

Not: rica ediyorum konumu taşımayın, hukuk köşesine uğrayan yok!tam yeri burası bu benim derdim. tşk. ederim:17:

Pek ilgilenen olmadı. Sanırım bu konuyla ilgilenen yada böyle derdi olan arkadaşlar uyumuş:1:
Eskiden böyle değildi burası, :37: biri mutlaka ilk dakikalarda yazardı:44:
neyse acelesi yok. Elbet ilgilenen bulunur

İlgili kanun maddesi gösterilerek dava açılıcak sanırım...hani garip ad soyadları olanlar başvuruyor ya onların başvurduğu yere...

bu olayı bende duydum..
ve gerçekten soyadı ile ilgili çok problem yaşıyorum..
ilk yapacaklardan biride benim..
hemde büyük bir zevkle..
:ssz:

İşte ben de artık biran önce bunu gerçekleştirmek istiyorum. Keşke bir avukat uğrasa buraya :28: aydınlatsa bizi

Merhaba,
edindiğim bilgilere göre baba soyadının çocuğu çok rahatsız ettiğini zira babasının soyadının okulda ve arkadaşları arasında alay konusu yapıldığını, bunun da çocuğunu olumsuz yönde etkilediğini ve bu yüzden okula gitmek istemediğini beyan ederek soyadının haklı sebeple değiştirilmesini ,kendi soyadınızın çocuğun soyadı olarak belirlenmesini talep edebilirsiniz, bazı hukukçulara göre boşanmanın devamı niteliği taşıdığından aile mahkemesine müracat edilmesi gerekiyor deniliyor ama bazılarıda böyle bir dava nüfus kayıtlarının düzeltilmesi davası sayılır bu yüzden asliye hukuk'a dava açılması gerekir diyor.
Bence siz işinin ehli bir arzuhalciye yukarıda yazdığım gerekçeleri ve varsa başka gerekçelerinizin yer aldığı bir dilekçe yazdırın ve asliye hukukta açın davanızı.

dilekçe farklı olarak yazılabilir diye düşünüyorum..
bazı durumlarda (okul,gezi vb..) soyadından problem yaşanıyor..
bide ne kadar velayeti sende olursa olsun karsı taraftan
vekalet almadan yurtdışına çıkaramıyorsun çocuğu..
ne kadar üzücü..

dilekçe farklı olarak yazılabilir diye düşünüyorum..
bazı durumlarda (okul,gezi vb..) soyadından problem yaşanıyor..
bide ne kadar velayeti sende olursa olsun karsı taraftan
vekalet almadan yurtdışına çıkaramıyorsun çocuğu..
ne kadar üzücü..

Bunu ilk defa duydum, belki yurtdışına çıkartmadığım için :)
ama çok saçma velayet kimdeyse yurtdışına karşı tarafın haberi olmaksızın çıkarmalı..
gerçekten böyle bir kanun varsa pes yani..:37:

bir akrabam yıllar önce böyle birşey yaptı ama nasıl yaptı hiç bilgim yok, yarın öğrenip yazarım.. çocuk babasını 3 yaşından sonra hiç görmedi şimdi 19 yaşında....

Bunu ilk defa duydum, belki yurtdışına çıkartmadığım için :)
ama çok saçma velayet kimdeyse yurtdışına karşı tarafın haberi olmaksızın çıkarmalı..
gerçekten böyle bir kanun varsa pes yani..:37:

malesef var..
velayet yeterli olmuyor..
neyse bizim az kaldı 3 sene sonra kızım reşit olacak nasılsa..

bu kanun yeni çıktı :44:

ben 27 yaşındayım. ilkokulda bizim sınıfta bir kız vardı. ilkokul 5teydik. 4 yıldır bildiğimiz soyadı 5.sınıfın ortasında değişmişti. çok şaşırmıştık. o da bişey dememişti. hala daha merak ederim neden değişti diye :52:

Back
X