Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bu bitkinin ne olduğunu bir türlü bulamadım yardım lütfen

Alishia

bekliyorum meleğim...
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2007
7.258
41
158
Antalya
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce bu bitkiyi biri getirdi bana. Fazla su sevmediğini söyledi bir tek. İlk koyduğum yerde aşırı bir şekilde yaprakları döküldü sonra pencere kenarına aldım şimdi düzeldi. Ama ilk geldiği zaman daha canlı duruyordu yaprakları böyle sönük değildi daha havaya kalkık duruyordu. İnternetten araştırdım ama buna benzer bir şey bulamadım. Adını, nasıl bakım yapıldığını bilen varsa anlatabilir mi acaba?

Eklentiler

• $Fotoğraf0444.webp
    $Fotoğraf0444.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 110
aynı çiçekten 3 yıl önce banada hediye gelmişti çok fazla su sevmiyor ışık ve güneşi seviyor fazla itina ve bakım istemiyor arada sula ve kendi haline birak yaprakları kendini zamanla topluyor ve canlılaşıyor

Sabah güneşini seviyor, 15 günde bir suluyorum, hayatından memnun. Bir de evimiz çok sıcak olur, onun bir etkisi var mı bilmem.

15 günde bir mii :26: ben 4-5 günde yarım bardak kadar veriyorum biz de sizin yönteminizi deneyeyim çok teşekkürler

15 günde bir mii :26: ben 4-5 günde yarım bardak kadar veriyorum biz de sizin yönteminizi deneyeyim çok teşekkürler

Tabi benim verdiğim su miktarı yarım bardaktan fazla, ama tam ne kadar bilemeyeceğim. Şöyle toprağı nemli bir görüntü alıyor, 1-1.5 bardak gibi belki. Tüm çiçeklere çaydanlığı doldurup verdiğim için tam miktar söyleyemiyorum.

aa süpersin ismini google a yazıp bakayım bir de. Gerçi arkadaşlar yardımcı oldu sağolsunlar. Ben pek çiçeksiz bitki sevmem aslında ama geldi eve ölsün istemiyorum o yüzden doğrusu neyse onu yapayım

Canım ben bunun minikcik saksıda fidesini aldım
10 yıl oldu küçük bir ağaçcık oluştu...

Cama yakın yerde tutuyorum...
toprağın nemini elinle kontrol et...
kuru olunca sula ben nasıl bakılıyo araştırmadan
böyle baktım gayett sağlıklı :nazar:

Bu bitkinin adı Draceana. Nemli toprağı severler, özellikle yaz aylarında yapraklarına su püskürtebilirsiniz. belli dönemlerde de ilaçlar, gübrelerseniz bakımlı olacaktır.

Back
X