Bu çok garip birşey.

Dokuz99

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
88
-119
286
Bursa
Merhaba,

Benim kendim de sonradan farkettiğim bir durum var, büyük ihtimalle psikolojik.
Karşımda kim olursa olsun bi 10 dk fln konuştuktan sonra konuşma tarzım, bakışlarım, gülmem fln karşımdakiyle aynı oluyor. Ama bunu bilinçli yapmıyorum, ya yaparken çoook sonra farkediyorum ya da akşam başımı yastığa koyduğumda fln.
Bunu ilk öğrenmem de, eşimin teyzesinin uyarısıyla oldu. Bana, beni ilk önce kırmamak için annenle(kayınvalidemle) benziyorsunuz fln dedi, bende evet fiziksel benziyoruz biraz fln dedim, o da yok yani konuşma tarzlarınız fln dedi, ben de yoo, ne alakası var dedim, o da sanki biraz aynısını yapıyorsun gibi ama sana yakışmıyor diyince ve cidden farkına varınca durumun yerin dibine geçtim..

Bu nasıl birşeydir? neden böyle olur? yani mesela eşimle,annemle.. konuşurken kendi hareketlerim. Ama bazen böyle başkaları olunca aynısını yapıyorum ve dışarıdan da o kadar bariz olduğunu karşımdaki insanların yüz şekillerinden anlıyorum zaten bazen bu şekilde çark ediyorum.

Başından böyle birşeyler geçen veya bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatabilir mi?

Peki bu ne oluyor böyle?

Napmam lazım da kurtulmam lazım.. off..

Sendeki kadar olmasada uzun süreli birileri ile bende konuşayım konuşma tarzı hareketleri banada yansır.Ama bu hoşuma gitmişse tabi.Hoşlanmadığım şeylerin üzerinde pek durmam.Kuzenimin konuşması el hareketleri hoşuma gider bazen onun gibi davrandığım olmuştur.Ama bunu uzun süreli yapmam yani.

Sendeki kadar olmasada uzun süreli birileri ile bende konuşayım konuşma tarzı hareketleri banada yansır.Ama bu hoşuma gitmişse tabi.Hoşlanmadığım şeylerin üzerinde pek durmam.Kuzenimin konuşması el hareketleri hoşuma gider bazen onun gibi davrandığım olmuştur.Ama bunu uzun süreli yapmam yani.

Ama bilinçli olarak yapıyorsunuz değil mi? Yani yapmamak için ne yapmak gerekir ki? Çünkü bazen iş görüşmelerine gittiğimde farkediyorum karşımda ki adamın bakışından rezil oluyorum tabii.

aslinda herkeste vardir bu, bende çok konuştugum birinin çok kullandigi kelimeleri kullanmaya başlarim:)

evet evet işte. kelimeleri de kullanıyorum, fazla olunca rahatsız edeci oluyor, bi de kafaya takıyorum sanırım.
Tabii bir de bunun iş görüşmesi kısmında, karşımda ki kişinin gözünde kötü bi izlenim yaratması var :P

körle yatan şaşı kalkar

üzüm üzüme baka baka kararız derler :27:

Back
X