bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim için önemli...

delimiyimneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
31
0
36
İstanbul
çok uzun zamandır takip ediyorum burayı ama üyelik ve dert paylaşımı yeni kısmet oldu.
başlıkta da belittiğim gibi belki küçümseyenler olacaktır ama benim uykularımı kaçıran bir sorunum var. Allah bozmasın çok güzel bir ilişkim var, sevgilim bugüne kadar tanıdığım en dürüst, en güvenilir, beni en çok sevip saygı gösteren erkek. bugüne kadar da hiçbir konuda anlaşmazlık yaşamadık, belki kırıldık ama konuşarak hallettik, asla tartışmadık bile. ailelerimiz de biliyor ilişkimizi, kimsenin bir sorunu yok. ancak benim geleceğimize ilişkin bazı endişelerim var. sevgilimle aramızda ciddi bir kariyer ve bunun sonucu olarak da gelir farkı var. şu an için bunu kompleks yapacağına ilişkin birşey görmedim ama ciddi şekilde ilerde bunu sorun yapacağına, eziklik hissedip bunun acısını benden çıkaracağına ilişkin endişelerim var. hiçbir somut gerekçem yok yalnız, toplumun geneline bakarak söylüyorum bunu. ne dersiniz, sizce mutlu olma şansımız nedir?

canım daha açık ve ayrıntılı yazarsan daha iyi olur yani gelir ve keriyer düzeyi ne boyutta?arada çok mu uçurum var...yorum yaparken biz de ona göre yazarız...

şöyle söyleyeyim, şu anda 1000-TL kadar fazla alıyorum ondan ama haber beklediğim bir iş var ve bu iş olursa ben 2000-TL fazla alacağım ondan. az sayılmaz sanırım fark :(

siz bunu dil ile ima ile beyan etmezseniz onun da bu konuda erkeklik gururunun kırılacağını ben sanmıyorum.bu tamamen sizin elinizde bence...

bazısı sorun yapmaz... aile kasasına giren miktara bakar... ama "benim param" ile başlayan cümleler kurarsanız o zaman büyük sorun olur...

Bazısıda kompleks yapar kii geneli böyle yapıyor.. sizi toplum içinde ezmeye çalışır, üzerinizde baskı yapar ...

erkek arkadaşınızı iyi tanıyorsunuzdur, şu anda nasıl bir elektrik alıyorsunuz iyice anlamaya çalışın..

her konuda özgüveni yüksek bir insan çok şükür. tam detay vermek istemiyorum o şurdan ben burdan mezunum diye ama o da üniversite mezunu. karakter olarak yapmaz diyorum ama bazen kendimden bile korkuyorum, ya ben sorun edersem diye. yapmam diyorum, yapmaz da; ama işin içine girmeden bilebilir miyiz, onu bilmiyorum. tek bildiğim onu çok sevdiğim...

ben her zaman erkeğin kadından bir basamak yukarıda olması taraftarıyım..
yoksa senin de dediğin gibi erkek kompleks yapıyor ya da kadın ezmeye çalışıyor...,
ama bu bence herşeyden önce karakter meselesi,, erkeğin sağlam bir kişiliğivarsa, böyle şeyleri aşmışsa bunu da kompleks yapmaz,, aynı şekilde kadının da egosu had safhada değilse kocasını ezmez..
:129::132:

canım ben üniv. eşim ilkokul mezunu.(ilköğretim 5 mezunu!)
çalışmıyorum ama çalışsam eşimden yüksek hatta onun maaşının 2 katı maaş alacağım açık.
ama bizim aramızda flört,nişanlılık ve de evlilik döneminde hiç sorun olmadı.

sevgi saygı ve sağlık varsa gerisi halledilebilir işler.
sorun yaratılacak bir mesele değil.

ola ki böyle bir dertten muzdarip olan olur da konumu okur diye yazıyorum. konumda bahsettiğim kişiyle evlendim, neredeyse 1 yıl olacak. ona olan sevgim ağır bastı, hala da çok seviyorum, hatta daha fazla... şu an eşimden 1000 küsür lira fazla maaş alıyorum. eşime bu konuyu gündeme getirmemeye çalışıyorum ama işin aslı bir tartışmamız sırasında eşim durumun hiç de böyle olmadığını söyledi. ben ne kadar çabalasam da zaman zaman ima ediyormuşum, oysa farkında bile değilim. arkadaş çevresinden de ona imada bulunanlar oluyormuş, "senin durumun iyi canım, eşin iyi maaş alıyor." gibisinden. benim için de durum zor, herkes eşimin mesleğini soruyor. söylediğim anda da memur olduğu için herkes ne kadar maaş aldığını anlıyor. açık açık "eşin şu kadar maaş alıyor değil mi? cidden az" diyen bile oldu, fakat kendisi müdürüm olduğu için sesimi çıkaramadım. çoğu kimse garipsiyor, bakışlarından anlıyorum.

amaaaa... biz birbirimizi hala çok ama çok seviyoruz ve her şeye rağmen mutluyuz. eşim sağlam karakterli bir insan, çok güçlü, çok sabırlı. ailem de onu çok beğendi, çok sevdi. işin özü; 3. kişiler çenesini tutabilse asla ama asla sorun yaşamayacağımız bir konu...

Back
X