Davranış Bozuklukları bu davranışlar normal mi ?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
merhabalar
27 aylık bir kızım var maşallah çok akıllı zeki bi okadarda cadı
ama şöyle bir sorunumuz var yanına kim yaklaşırsa yaklaşsın ister yabancı
ister tanıdık ( anane dede dayı ) kim olursa olsun hemen sinirleniyor
bağarmaya başlıyor dişlerini sıkıyor küstüm git gibi şeyler söylüyor
bu aralar çocuklara karşıda aynı sadece tanıdığı çocuklara o şekilde davranmıyor
bu davranış bu zamanda normalmidir aynı yaşta çocuğu olan anneler sizinkilerde aynımı
endişenlenmelimiyim ?

bence endişelenmen için çok erken bu aylar onların benliklerini kazandıkları zamanlar.
benim kızımda şu an 29 aylık öyle tanıdığı biride olsa hemen yaklaşılıp sarılınılmasını istemez biraz zaman geçtimi kendiliğinden gider yanlarına onu seven kişiler hırpalayarak seviyorlarsa ondan istemeyebilir.
benim kızım yeni yeni kendisini öptürmeye başladı mesela şimdiye kadar onu öpen olduğunda yanağının yada öpülen yerinin eksildiğini sanıp onlardan geri alırdı elini uzatıpta tekrar öpülen yerine yapıştırırdı aklınca eksilen yanağını tamamlayacak ya
mesela hala kilolu insanlara yanaşmaz bebekliğinden kalma bir korkusu var ne zannediyorsa hele siyah eşarplı biriyse o kişi kesinlikle yanaşmaz bende diyemem siz kilolusunuzda ondan korkuyor diye..babanesi epey bir kilolu ve 2.5 yaşında olmasına rağmen yeni yeni yanına gidip oturur.
bu aralar olmadık yere ağlamalar bizde de mevcut bazen sevdiği bir şeye bile beğenmedim yada beğenmek istemiyorum gibi sözler söyler
yani diyeceğim buda bir süreç kendi haline bırakmak lazım istemiyorsa yapmasın yanaşmasın zamanla düzeliyor onlar ve her yaşta değişik huyları çıkıyor dönemleri bitmiyor bunların sağlıklı olsunlarda tek gerisi düzene girer nasılsa...

teşekkürler kelebeğim
kızına çok güldüm yanlız
demek yanağını geri alıyordu ah bu bızdıklar ah
bilmedikleri yok benim kızımda öptürmüyor
akşam babannesi öpüyor oda siliyor öptüğü yeri :)))
geçiçek bu dönem diye avutuyorum kendimi
bazen tahammül etmek gerçekten zorlaşıyor

belki çocuklarınıza o kişi işte her kimse o seni seviyor biz de onu çok seviyoruz o yüzden yanımıza gelmiş gibi şeyler söylerseniz hemen olmasa bile zamanla rahatlayacaklardır diye düşünüyorum.bilmem belki doğru belki yanlış ama sık sık güven vermek gerekiyor güven aşıladığınıza eminim ama aklımdan geçenler bunlar.tabi bu yaş dönemine ait bir şey de olabilir ama sürekli anlatmak gerekiyor hem dil gelişimine hem de dolayısıyla zeka gelişimi ve ahlaki gelişime çok faydalı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…