Bu değerler ile hamilelik ihtimali?

Didar62

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
554
93
318
İstanbul
Merhabalar hanımlar,

2 senelik evli 33 yaşında bir kadınım.

Evliligimin ilk aylarında 8 haftalık bir düşük yaşadım. Sonrasında, bebek sahibi olmayi çok istedigim halde bir takim sikintilardan dolayı hep korundum. Yeni karar verdik ve korunmayı bıraktım.

Hem kontrol amacli hem de bir kaç aydir regli miktarimda azalma olduğu icin doktora gittim.

Doktor vajinal muayene yapti ve ilk söylediği "yumurta kaliten pek iyi değil hamile kalmak istiyorsan doğal yoldan çok zamanın yok şu şu testleri yap getir" bir de rahim filmi istedi.

Dun hsg çektirdim ve tahlil sonuçlarını aldım.
Dunden beri internetten araştırıyorum, özellikle FSH değerim çok kotu.

Salı günü doktorla görüşeceğim.
İçim hiç rahat değil sanıyordum ki hiç sorun olmadan hamile kalabilirim.

Bu süreçleri yaşayanlar bir göz atabilir misiniz, benzer değerleri olup hamile kalanlar var mı?

*Amh testinin sonucunu alamadım henüz.

FSH: 16,7
Prolaktin: 11,5
Estradiol: 34,50
TSH: 1,973
FT4: 16,21
Açlık kan şekeri: 97
İnsülin3: 9,91
Homa IR: 2,37

Teşekkürler.

Ben anlamiyorum bu islerden ama Allah gonlunuze gore versin ve en kisa surede anne olursunuz insallah:KK200:

Fsh ın yüksek, amh da düşük gelebilir. Aynı evrelerden geçtim, bir denemem olumsuz sonuçlandı.

İlk öğrendiğinde biraz şok etkisi yapıyor. Bir de tüp bebek sanki son çareymiş gibi düşünüyor insan. Ama öyle değil. Tüp bebek de bir tedavi yöntemi yalnızca. Garantisi yok. Çok zorlu bir tedavi de değil. İnsanlar abartıyorlar.

Bir de pek çok şeyi ilk yaptığın için korkutucu geliyor ama geçiyor o tedirginlikler sonra.

Çok geriliyordum ben yaptırmadan önce, bir de okuyordum filan. Her aşamayı geçtikçe, zor bir yanının olmadığını gördüm. Yalnızca psikolojik olarak daha hassas oluyorsun, normal olarak.

Bu yüzden en yakınlarınız hariç kimseye anlatmamak en mantıklısı. Devamlı ne oldu diye aranıp sorulması bile geriyor insanı.

Ben mesela ilk denemeden sonra anneme söylemiyorum. Çünkü ilk seferinde paranızı çarçur edecek yer arıyorsunuz gibi sözlerle ve bak yaptın da ne oldu, olmadı, paranı verdiğinle kaldın gibi laflar ediyordu. Yardımı olmayacak birinin bilmesine hiç gerek yok.

Hayıt otu kürleri de yapılıyor yüksek fsh için.

Fsh dalgalı bir değer, inip çıkabiliyor. Benim mesela 19 çıktığı da oldu, 5 çıktığı da oldu. Ama bir kere yükselmişse artık, o en yüksek değer baz alınıyor.

Yalnızca tedaviye fsh ın düşük olduğu bir dönem
Başlanıyor. Önemli olan amh değerin, fsh için Canını çok sıkma.

Yaşın kaç olduğu önemli, ne kadar gençsen o kadar iyi ve zaman kaybetmemelisin, 1 sene -2 sene uzun süreler bu sorun için.

Biz gittik , histereskopi oldum, 1 ay sonra gelin dediler. Ben daha yumurta takibi filan beklerken, pat diye bana ilaçları anlattılar, yarın başlıyorsunuz dediler. Şok oldum tabi, ama iyi ki de öyle olmuş, bir sürü okuyup kafamı bulandırmadan, direk tedaviye başlamış oldum.

Yüksek fsh a inat diye bir bölüm var kk da, orada pek çok kişi var tecrübelerini paylaşan. Orayı da okuyabilirsin.

Amh değerin çıkana kadar Fsh önemsizdir ama eğer Amh' değerinde kötü gelirse -ki Fsh bayağı yüksek- bilemiyorum doğal yollarla olmayabilir gibi. Sana tavsiyem Fsh'ı düşürecek ve hormonlarını normal seviyeye indiricek bitkiler kullanmak,testere dişli aslan pençesi fsh'ı düşürmekte bire bir.

Amh değerin çıkana kadar Fsh önemsizdir ama eğer Amh' değerinde kötü gelirse -ki Fsh bayağı yüksek- bilemiyorum doğal yollarla olmayabilir gibi. Sana tavsiyem Fsh'ı düşürecek ve hormonlarını normal seviyeye indiricek bitkiler kullanmak,testere dişli aslan pençesi fsh'ı düşürmekte bire bir.

Teşekkür ederim cevap için. Okuduğum bilgilere göre bu değer düşse bile değişen birşey olmuyormuş.

Teşekkür ederim cevap için. Okuduğum bilgilere göre bu değer düşse bile değişen birşey olmuyormuş.
Bu değerle hamile kalamazsın ama düştüğü zaman hamile kalabilirsin. Ultrasonda yumurtaların gözüküyor mu? Adetin 3. Günü gidio vajinal ultrasın baktırdın mı?

İnsan ayni seyleri yaşayanlarla konusmak istiyor ama buraya yazmak da pek mantikli değil herkes bir sey dicek belki hepten caniniz skılcak.. prolaktin yuksek diyen cikmis mesela. Prolaktininiz gayet normal.
Evet fsh biraz yüksek duruyor ama doğru tedaviyle olumlu sonuç alacaginizi dusunuyorum.
Geçmiş olsun.

İyi bir Tüp bebek kliniğine git, yalnızca tüp bebek değil, her türlü tedavi yapıyorlar. Sıradan kadın Doğum doktorunun alanı değil artık, infertilite uzmanı olmak gerekiyor bu tedaviler için.

Ben Şişli memorial Semra kahraman ın hastasıyım,tavsiye ederim. Acıbadem, bahçeci de başarılı klinikler.

FSH değeri 10un altında ise normal olduğu görülür. Eğer FSH hormonu değeri 10dan yüksekse hamile kalma şansı azalır. 25den büyükse tüp bebek ve benzeri yollar ile de hamile kalma olasılığı azalır. Bazı bireylerde bu ölçülen FSH hormonunda her ay farklı değerler çıkabilir. Bu değerlerden en yükseği baz alınır. FSH hormonunun durumu ultrason ile de rahat anlaşılabilir. Ultrason yardımıyla yumurtalıklara bakılır. Giderek azalan yumurtalar FSH hormonunun yüksekliğine işaret eder.

Arkadaşım vakit kaybetme derim
Tüp bebeğe başlama şansın varsa

Merhabalar hanımlar,

2 senelik evli 33 yaşında bir kadınım.

Evliligimin ilk aylarında 8 haftalık bir düşük yaşadım. Sonrasında, bebek sahibi olmayi çok istedigim halde bir takim sikintilardan dolayı hep korundum. Yeni karar verdik ve korunmayı bıraktım.

Hem kontrol amacli hem de bir kaç aydir regli miktarimda azalma olduğu icin doktora gittim.

Doktor vajinal muayene yapti ve ilk söylediği "yumurta kaliten pek iyi değil hamile kalmak istiyorsan doğal yoldan çok zamanın yok şu şu testleri yap getir" bir de rahim filmi istedi.

Dun hsg çektirdim ve tahlil sonuçlarını aldım.
Dunden beri internetten araştırıyorum, özellikle FSH değerim çok kotu.

Salı günü doktorla görüşeceğim.
İçim hiç rahat değil sanıyordum ki hiç sorun olmadan hamile kalabilirim.

Bu süreçleri yaşayanlar bir göz atabilir misiniz, benzer değerleri olup hamile kalanlar var mı?

*Amh testinin sonucunu alamadım henüz.

FSH: 16,7
Prolaktin: 11,5
Estradiol: 34,50
TSH: 1,973
FT4: 16,21
Açlık kan şekeri: 97
İnsülin3: 9,91
Homa IR: 2,37

Teşekkürler.
Canım tsh normal olmasına rağmen ft4 aşırı yüksek tiroit hastalığın mı var? Herhangi bir teşhisin yoksa mutlaka endokrine yada dahiliyeye bir görün canım. Tiroit kadınları çok etkiliyor hamile kalmayı zorlaştırır hamilelikte tiroit dengesizlikleri düşüklere bile neden oluyor. Hiç canını sıkma rabbim ol dedikten sonra olur sen duanı et rabbim hayırla sağlıkla nasip etsin inşallah

Bu prolaktin değeri yüksek mi ki?
Benim hep 15-16 civarı çıkıyor doktorum normal dedi
Prolaktini nasil yuksek hanimefendi? Yanlislikla yazmıs olmalisiniz. Prolaktini gayet normal.

Evet normal referans araliginda. Ama sut hormonu bu ve ne kadar dusuk olursa hamileligi kolaylastirir.
Tipki tsh 3.5 olsa da normal degerlerde olup doktorlarin hamilelik dusunenlerde 2.5'in altina dusurmeye calismasi gibi.

Back
X