Fsh ın yüksek, amh da düşük gelebilir. Aynı evrelerden geçtim, bir denemem olumsuz sonuçlandı.
İlk öğrendiğinde biraz şok etkisi yapıyor. Bir de
tüp bebek sanki son çareymiş gibi düşünüyor insan. Ama öyle değil. Tüp bebek de bir tedavi yöntemi yalnızca. Garantisi yok. Çok zorlu bir tedavi de değil. İnsanlar abartıyorlar.
Bir de pek çok şeyi ilk yaptığın için korkutucu geliyor ama geçiyor o tedirginlikler sonra.
Çok geriliyordum ben yaptırmadan önce, bir de okuyordum filan. Her aşamayı geçtikçe, zor bir yanının olmadığını gördüm. Yalnızca psikolojik olarak daha hassas oluyorsun, normal olarak.
Bu yüzden en yakınlarınız hariç kimseye anlatmamak en mantıklısı. Devamlı ne oldu diye aranıp sorulması bile geriyor insanı.
Ben mesela ilk denemeden sonra anneme söylemiyorum. Çünkü ilk seferinde paranızı çarçur edecek yer arıyorsunuz gibi sözlerle ve bak yaptın da ne oldu, olmadı, paranı verdiğinle kaldın gibi laflar ediyordu. Yardımı olmayacak birinin bilmesine hiç gerek yok.
Hayıt otu kürleri de yapılıyor yüksek fsh için.
Fsh dalgalı bir değer, inip çıkabiliyor. Benim mesela 19 çıktığı da oldu, 5 çıktığı da oldu. Ama bir kere yükselmişse artık, o en yüksek değer baz alınıyor.
Yalnızca tedaviye fsh ın düşük olduğu bir dönem
Başlanıyor. Önemli olan amh değerin, fsh için Canını çok sıkma.
Yaşın kaç olduğu önemli, ne kadar gençsen o kadar iyi ve zaman kaybetmemelisin, 1 sene -2 sene uzun süreler bu sorun için.
Biz gittik , histereskopi oldum, 1 ay sonra gelin dediler. Ben daha yumurta takibi filan beklerken, pat diye bana ilaçları anlattılar, yarın başlıyorsunuz dediler. Şok oldum tabi, ama iyi ki de öyle olmuş, bir sürü okuyup kafamı bulandırmadan, direk tedaviye başlamış oldum.
Yüksek fsh a inat diye bir bölüm var kk da, orada pek çok kişi var tecrübelerini paylaşan. Orayı da okuyabilirsin.