Bu değerler ile hamilelik ihtimali?

Evet normal referans araliginda. Ama sut hormonu bu ve ne kadar dusuk olursa hamileligi kolaylastirir.
Tipki tsh 3.5 olsa da normal degerlerde olup doktorlarin hamilelik dusunenlerde 2.5'in altina dusurmeye calismasi gibi.
Ben prolaktinin normal referans değerlerinin sınırına çıktıktan sonra hamilelik zorlaşıyor diye biliyorum,sanırım şuan hamileyim (emin olmamakla beraber) bir önceki regl'mde ölçtürdüğümde 16 küsürlü çıkmıştı.

Ben prolaktinin normal referans değerlerinin sınırına çıktıktan sonra hamilelik zorlaşıyor diye biliyorum,sanırım şuan hamileyim (emin olmamakla beraber) bir önceki regl'mde ölçtürdüğümde 16 küsürlü çıkmıştı.

Benim prolaktinim de 17 civarindaydi ve dusmeden hamile kalamadim. Dusunce kaldim. Tabi baska bir arkadasin dedigi gibi hastaneden hastaneye de degisiyor referans araligi.
Insallah hamilesinizdir.

Evet normal referans araliginda. Ama sut hormonu bu ve ne kadar dusuk olursa hamileligi kolaylastirir.
Tipki tsh 3.5 olsa da normal degerlerde olup doktorlarin hamilelik dusunenlerde 2.5'in altina dusurmeye calismasi gibi.

Yahu bikere laboratuvarın referans aralığını bilmiyoruz. Kaldiki bilsek bile çoğunda 25 lere kadar normal sayiliyor. Sanmıyorumki bi doktor da gelip konu sahininin degerine aaaa prolaktin yüksek bunu ilacla dusurelim desin. doktorluga soyunup su yuksek bu yuksek diye insanlarin moralini bozmayın burda.

Ama bazı hastanelerin referans aralığı farklı oluyor olabilir,bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Evet referansi onemli tabiki. Ama prolaktinin bir tsh gibi dar bir referansi olmuyor Sanmiyorum ust deger 10 desin bir hastane. Belli bi degerden de dusuk olmamasi lazım çünkü.

Evet referansi onemli tabiki. Ama prolaktinin bir tsh gibi dar bir referansi olmuyor Sanmiyorum ust deger 10 desin bir hastane. Belli bi degerden de dusuk olmamasi lazım çünkü.
Benimde dediğim gibi;referans aralıkları önemli fakat benim 16 küsürlerdeyken doktorum gayet iyi dedi zaten her insanda belli bir süt hormonu bulunması gerekiyor,bu değer daha da yükselince adet bozukluğu göğüslerden süt gelmesi gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Kaldı ki benim 16 iken adetlerim düzenliydi,göğüslerimde normaldi. 25 ve üstü yüksek değer sayılabilir altı değil.

Fsh ın yüksek, amh da düşük gelebilir. Aynı evrelerden geçtim, bir denemem olumsuz sonuçlandı.

İlk öğrendiğinde biraz şok etkisi yapıyor. Bir de tüp bebek sanki son çareymiş gibi düşünüyor insan. Ama öyle değil. Tüp bebek de bir tedavi yöntemi yalnızca. Garantisi yok. Çok zorlu bir tedavi de değil. İnsanlar abartıyorlar.

Bir de pek çok şeyi ilk yaptığın için korkutucu geliyor ama geçiyor o tedirginlikler sonra.

Çok geriliyordum ben yaptırmadan önce, bir de okuyordum filan. Her aşamayı geçtikçe, zor bir yanının olmadığını gördüm. Yalnızca psikolojik olarak daha hassas oluyorsun, normal olarak.

Bu yüzden en yakınlarınız hariç kimseye anlatmamak en mantıklısı. Devamlı ne oldu diye aranıp sorulması bile geriyor insanı.

Ben mesela ilk denemeden sonra anneme söylemiyorum. Çünkü ilk seferinde paranızı çarçur edecek yer arıyorsunuz gibi sözlerle ve bak yaptın da ne oldu, olmadı, paranı verdiğinle kaldın gibi laflar ediyordu. Yardımı olmayacak birinin bilmesine hiç gerek yok.

Hayıt otu kürleri de yapılıyor yüksek fsh için.

Fsh dalgalı bir değer, inip çıkabiliyor. Benim mesela 19 çıktığı da oldu, 5 çıktığı da oldu. Ama bir kere yükselmişse artık, o en yüksek değer baz alınıyor.

Yalnızca tedaviye fsh ın düşük olduğu bir dönem
Başlanıyor. Önemli olan amh değerin, fsh için Canını çok sıkma.

Yaşın kaç olduğu önemli, ne kadar gençsen o kadar iyi ve zaman kaybetmemelisin, 1 sene -2 sene uzun süreler bu sorun için.

Biz gittik , histereskopi oldum, 1 ay sonra gelin dediler. Ben daha yumurta takibi filan beklerken, pat diye bana ilaçları anlattılar, yarın başlıyorsunuz dediler. Şok oldum tabi, ama iyi ki de öyle olmuş, bir sürü okuyup kafamı bulandırmadan, direk tedaviye başlamış oldum.

Yüksek fsh a inat diye bir bölüm var kk da, orada pek çok kişi var tecrübelerini paylaşan. Orayı da okuyabilirsin.

Detaylı yorumun için çok teşekkür ederim öncelikle.
Amh değeri FSH ile orantılı oluyor anladığım kadariyla. Yani sonucu almadim ama kötü olacağını tahmin edebiliyorum artık.
Çok üzgünüm...
Bir kaç ay önceye kadar her ay ovulasyonu gayet net anliyordum, bu kadar kısa sürede böyle kötü sonuçlar alacağımı tahmin edemedim.

İyi bir Tüp bebek kliniğine git, yalnızca tüp bebek değil, her türlü tedavi yapıyorlar. Sıradan kadın Doğum doktorunun alanı değil artık, infertilite uzmanı olmak gerekiyor bu tedaviler için.

Ben Şişli memorial Semra kahraman ın hastasıyım,tavsiye ederim. Acıbadem, bahçeci de başarılı klinikler.

Gittiğim doktor acıbadem İlknur Çitil. Kadın doğum uzmani, sekreteri önceden tüp Bebek uzmanı oldugunu söyledi.

Canım tsh normal olmasına rağmen ft4 aşırı yüksek tiroit hastalığın mı var? Herhangi bir teşhisin yoksa mutlaka endokrine yada dahiliyeye bir görün canım. Tiroit kadınları çok etkiliyor hamile kalmayı zorlaştırır hamilelikte tiroit dengesizlikleri düşüklere bile neden oluyor. Hiç canını sıkma rabbim ol dedikten sonra olur sen duanı et rabbim hayırla sağlıkla nasip etsin inşallah
Uyarin icin sağolasın.
Doktoragitme özürlüyümdür ben :( şimdiye kadar herhangi bişey için tahlil yaptırmışlığım yoktur.
Bundan sonra mecbur gideceğim zaten..

Yahu bikere laboratuvarın referans aralığını bilmiyoruz. Kaldiki bilsek bile çoğunda 25 lere kadar normal sayiliyor. Sanmıyorumki bi doktor da gelip konu sahininin degerine aaaa prolaktin yüksek bunu ilacla dusurelim desin. doktorluga soyunup su yuksek bu yuksek diye insanlarin moralini bozmayın burda.

Siz de isterseniz karsinizdakini cocuk zannetmeyin.

Siz de isterseniz karsinizdakini cocuk zannetmeyin.

Ne alaka?
Aaa 1. Trimesterde 2 bucuk alti tsh, 2.ve 3.de 3 un altının normal karsilanacagini yazmadiginizdan oyle mi sandım acaba?
İnsanların normal sonucuna yuksek diyip burda neyin ahkamı bana, pardon?

Uyarin icin sağolasın.
Doktoragitme özürlüyümdür ben :KK43: şimdiye kadar herhangi bişey için tahlil yaptırmışlığım yoktur.
Bundan sonra mecbur gideceğim zaten..
Canım sen mutlaka iyi bir endokrin uzmanına görün ft4 ün ciddi anlamda yüksek. Fsh yüksekliği bundan kaynaklanıyor olabilir. Ft4 ün yüksek olması da sıkıntılı ihmal etme lütfen

Back
X