bu durumda otele dava acabilirmiyim nolur yardim edin

zziinneett

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2016
399
297
23
34
Bir otele önceden rezervasyon yaptirip parayi peşin odemistik kendilerine de herhangi bi sikinti cikmasi durumunda iade edip etmiyceklerini sormustuk en kotu bir günlük parayi kesip iade edeceklerini söylediler ve biz bunu iptal ettirmek zorunda kaldik dun mudurle konuştum tamam dedi yarin muhasebeyle gorusurum dedi simdi telefonlarimi acmiyor bu durumda ne yapabilir bilgisi olan avukat arklar yardim edin

Satın alırken bir sözleşme yapmadınız mı?

Tur firmalarından sigortalı tatil satın alırsanız iptal etme ya da tarih değiştirme şansınız olur. Ama otele yapılan rezervasyonda bu durum nedir bilmiyorum. Muhtemelen iade alma hakkınız yok, otelin insafına kaldınız sanırım.

Hayir herhangi bir sözleşme yok daha önce hep bu şekilde yapar giderdik bu sefer iptal ettirmek zorunda kaldigim için boyle biseyle karsilastim parayi yollladigima dair kayitlar var fakat konaklamiycam ne yapabilirim gerçekten otelin insafindamiyim:KK57:

Hayir herhangi bir sözleşme yok daha önce hep bu şekilde yapar giderdik bu sefer iptal ettirmek zorunda kaldigim için boyle biseyle karsilastim parayi yollladigima dair kayitlar var fakat konaklamiycam ne yapabilirim gerçekten otelin insafindamiyim:KK57:

Malesef öyle. Onlar size bir hizmet sunmayı taahhüt etmişler, bundan caymamışlar. Cayan taraf sizsiniz, o yüzden iade etmeme hakları var.

İşte tam bu sebeple her zaman tur şirketinden yaptirıyorum otel rezervasyonlarimı,bu sene 32 lira civarı birşey ödedim,tatile 1 gün kala iptal ettirebilecek ve sigorta bedeli hariç geri alabilecek şekilde sözleşme yaptım.
Sizin durumunuzda,biz size ayırdik bu sebeple kimseye vermedik zarar ettik diyip,sorun çıkarabilirler. Siz ısrarla aramaya devam edin tabi, umarım verirler.

herhangi bir rezervasyon maili, formu, rezervasyon konfirmesi yok mu elinizde? hiç bir belge almadan nasıl böyle bir ödeme yapabildiniz ki?

tüketici hakem heyetlerine gidin durumu anlatın banka dekontlarıyle birlikte. ildeyseniz il ticaret müdürlüklerinde, ilçedeyseniz kaymakamlıklarda olur. burdan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz;

http://www.tuketici.gov.tr/index.snet?wapp=nasilbasvurulur_tr

Mailime confirmasyon geldi konfirme var elimde parayida mobil bankacilikla eft yapmistim iste Esim görüştü az oonce muhasebe de para yok fln bbirşeyler zirvalamis p.tesi arayin ttekrar demiş adam eeşime dedim git otele otel adi vermiyim ddoğru olmaz Seferihisar gGümüldür ttarafında

Tur şirketinde rezervasyon yapinca turlami gidiyosunuz
Hayır ama orada tur şirketinin görevlileri karşılayıp otele giriş işlemlerinizi hallediyorlar,siz uğraşmıyorsunuz. Daha güvenli geliyor şahsen. Kendim fotograflara bakarak planladığim tatillerde genelde hayal kırıklığı yaşadım. Hele biri vardı ki denize sıfır diye satin almıştım,denizle arasından otoban geçiyordu düşünün. Resimlerde belli olmuyor tabi. Bu sebeple tur şirketinde her zaman gittiģim bayana gidiyorum,hic sorun yaşamadım.

Mailime confirmasyon geldi konfirme var elimde parayida mobil bankacilikla eft yapmistim iste Esim görüştü az oonce muhasebe de para yok fln bbirşeyler zirvalamis p.tesi arayin ttekrar demiş adam eeşime dedim git otele otel adi vermiyim ddoğru olmaz Seferihisar gGümüldür ttarafında

tamam işte o rezervasyon konfirme mailinde iade ve iptal koşulları yazmak zorunda zaten tüketici haklarına göre. o mailin çıktısı ve dekontlarla doğru tüketici hakemine gidin. bence şimdilik otel ismini ifşa etmeyin ki haklıyken haksız duruma dşürmeyin kendinizi.

Konfirme giriş cikis yapcagimiz günve otelin imkanlari yziyo iptal kosullari yok icinde ama göndermiş olduğunuz su miktar sistemimize işlenmişreferans nosu sudur diyo bu yeterli oolurmu tüketici hakem heyetiyle ne yapılabilir choccy dilim yandi bende bundan sonra tur sşirketine yaptircam ya hem nnakite ihtiyacimiz var hem otel cok rezilmis sonradan öğrendik yani oysa fotolara Baksanhherşey dahil cennetten bi kköse gibi ama ddegilmis p.tesi yada sali eşime git dedim

Öncelikle tatil rezervasyonlarınızı direkt otelle değil bir tur aracılığı şile yapmalısınız kendiniz gidecek olsanız bile bu böyle olmalı. Orada iptal konusunu görüştüğünüz zaman sigorta yapıyorlar biraz ücret karşılığında birkaç gün öncesine kadar iptal şansınız oluyor.

Burada tur ile otel arasında anlaşma olduğundan hiç sorun olmuyor ayrıca hangi odayı isterseniz o odada tur tarafından ayarlanıyor ama oteller o konuda bile tutarlı olmayabiliyor. Eğer istediğiniz zaman iptal ediliyor olsaydı turlar sigorta olayı yapmazlardı ücret karşılığı bence iptal etmezler gibi duruyor.

Valla bi arkadasim bi otelde on büro müdürü mail yaz yönetime gider dedi yazdim bi de bengoruseyim ootelle dedi oranin müdürü arkimin eski is arkisi cikti sansima cuma hesaba geciceklermis bklm ins

Konfirme giriş cikis yapcagimiz günve otelin imkanlari yziyo iptal kosullari yok icinde ama göndermiş olduğunuz su miktar sistemimize işlenmişreferans nosu sudur diyo bu yeterli oolurmu tüketici hakem heyetiyle ne yapılabilir choccy dilim yandi bende bundan sonra tur sşirketine yaptircam ya hem nnakite ihtiyacimiz var hem otel cok rezilmis sonradan öğrendik yani oysa fotolara Baksanhherşey dahil cennetten bi kköse gibi ama ddegilmis p.tesi yada sali eşime git dedim
İnşallah öderler geri,siz arayın güzelce konuşun, oyalamaya devam ederseniz evraklarımla sizi şikayet edeceğim,şikayet var'da dahil olmak üzere tüm sosyal medyada anlatacağım bu durumu deyin. Ne demek para yok? Öyle bir bahane olamaz. Şu gün denir,o günde ödenir. Ödemeyeceģiz dememişler,oyalıyorlar belliki,biraz cazgırlik yapmakta fayda var.
Ben o bahsettiğim otele gidince şok gecirmiştim. Bildiğin otoban geçiyordu önünden,denize girmek için otobanı geciyorduk.
Artık kesinlikle tur şirketinden hallediyorum. Muhattap buluyorum en azından sorun yasarsam ki yaşamadım sorun.

Cazgirligi Esim yapti bende maile dosedim tirstirdik biraz su is bi hallolsun daha yok boyle ayni sen gibi tur şirketiyle halletcem akillandim artik

Back
X