Bu durumu yaşayan arkadaşlar eve sığamıyorum. Lütfen paylasın benımle.. 5 yaş oğlum beyninde iki atasaf sıvıso eşit değil biri daha geniş dendi..

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
55
57
3
Olay şöyle oldu.. Oğlumu yıkarken banyoda ayağı laydı ve düştü ilk defs böyle bişey oldu oyun oynuyprdu cok hareket edince kayıverdi..
Hemen agladı birkac sanıye içinde bayıldı dünyam durdı dısadı cıksddım hemen eşim sohuk su döktü kafasına ve ayıldı 1 dakıla içinde.. Tabi rahat etmedi içimiz hemen ilcedeki devlet hastanesine koştuk ve tomografi için bizi merkezdeki şehir hastanesine gönderdiler kısa süreli de olsa bayılma olduğu için. Neyse tomografo cekilde 4 saat müşade altında tuttular. Doktor geldi uzman değildi. Düşmeye bağlı bir sorum olmadıgını ancak doğustan mı bilmediği bir şey olduğunu söyledi.. Ne dediğini tam anlayamasam da beynın iki tarafındaki sıvı eşit değilmiş biri daha genişmiş doğustan ve zararsız da olabilir ancak takip edilmesi veya cerrahi müdahale gerekecek bişeyde olabilirmiş.. Var mı bu durumu yaşayan arkadaslar lütfen.. Beyın ve ainşr bi görsün suan aciliyeti yok dedi ama içim içimi yiyor randevu aldık ama nasıl beklerim bilmiyorum

Geçmiş olsun.panik yapamayin hemen randevu almışsınız zaten.uzman değil demişsiniz.babamin 5 senelik hastane serüveninde okadar çok şey soylendik.uzman olan Dr verem dedi profa gittik temiz çıktı.
Prof zature dedi asistan Dr sadece soğuk algınlığı dedi asistanin dediği çikti.
Araştırma hastanesi çok ama çok yaşadık.bir Doktorun tahmini ile kendinizi harap etmeyin.insaAallh yavrunizda bişey cikmayacak.

oğlumun mr ında iki taraf eşit değil yazıyordu. Ya önceki rapordan sikmeyi unutmuşlar ya da kafası yan durduğu için düzgün yorumlayamamışlar. Hangisi bilmiyorum. Tıp fakültesine gönderdim mr I (doktorumuz oradaydı). Oradaki sonuç temiz çıktı. Sizde de benzer bir şey olabilir. Geçmiş olsun üzülmeyin içinizi ferah tutmaya çalışın.

Olay şöyle oldu.. Oğlumu yıkarken banyoda ayağı laydı ve düştü ilk defs böyle bişey oldu oyun oynuyprdu cok hareket edince kayıverdi..
Hemen agladı birkac sanıye içinde bayıldı dünyam durdı dısadı cıksddım hemen eşim sohuk su döktü kafasına ve ayıldı 1 dakıla içinde.. Tabi rahat etmedi içimiz hemen ilcedeki devlet hastanesine koştuk ve tomografi için bizi merkezdeki şehir hastanesine gönderdiler kısa süreli de olsa bayılma olduğu için. Neyse tomografo cekilde 4 saat müşade altında tuttular. Doktor geldi uzman değildi. Düşmeye bağlı bir sorum olmadıgını ancak doğustan mı bilmediği bir şey olduğunu söyledi.. Ne dediğini tam anlayamasam da beynın iki tarafındaki sıvı eşit değilmiş biri daha genişmiş doğustan ve zararsız da olabilir ancak takip edilmesi veya cerrahi müdahale gerekecek bişeyde olabilirmiş.. Var mı bu durumu yaşayan arkadaslar lütfen.. Beyın ve ainşr bi görsün suan aciliyeti yok dedi ama içim içimi yiyor randevu aldık ama nasıl beklerim bilmiyorum
Cocuk norolojiye gitmelisiniz randevu aldınız mi?

Bir daha bayildiginda su dokmeyin, bilincli olmadigi icin cigerlerine su kacabilir, ayaklarini gogus hizasindan yukariya kaldirip, agzina kese kagidindan bir torba yerlestirip sakince nefes almasini bekleyin. 3 dkdan uzun bayginliklar tehlikelidir.

Ellerini ve agzini kitlediyse sakince acmaya calisin, agzini acabildiginizdede mutlaka dilini kontrol edin.

Arkadaşlar randevuyu tabii ki aldım.. Şuan beklemekten baska carem yok o esnada bizimle aynı durumu yasayan varsa belki içizi rahatlatır diye yazdım

Allahım acil şifalar versin inşallah arkadaşım.

bayılana su dökmeyin lütfen ilkyardım öğrenin.
Üniversite hastanesine nörolojiden randevu alın götürün bu şekilde hastalık yorumlanmaz kim ne dese boş. Yazınızı biraz düzenleyin zor okunuyor.
Anne baba olacaklara ilkyardım eğitimi (en azından bebek ve çocuklar için) zorunlu olmalı bence.

Şu an senin için nasıl yanıyo kesinlikle tahmin ediyorum ama iyi ki düşmüş o banyoda ki siz de doktora götürüp bir sorun olduğunu bulmuşsunuz. Keşke hiçbir şey olmasaydı ama erken teşhis her zaman en iyisidir. Hamileyken detaylı ultrasonda böyle şeyler çıkar siz yaptırmamış mıydınız i?

Sakin ol bir şey çıkmaz muhtemelen.
Bazen bir ventrikül diğerinden geniş olabiliyor.

Akraba evliliği yoksa
Gelişim basamakları normal ise çok yüksek ihtimal hiçbir şey çıkmaz.
Eve sığmayacak bir durum yok

Sakin ol bir şey çıkmaz muhtemelen.
Bazen bir ventrikül diğerinden geniş olabiliyor.

Akraba evliliği yoksa
Gelişim basamakları normal ise çok yüksek ihtimal hiçbir şey çıkmaz.
Eve sığmayacak bir durum yok
Ah inşallah yarı gideceğiz doktora. Fakülteler çok yoğun randevu bulamadık afastırıp özelde bir profa randevu aldık erkene çekmiş olduk inşallah herseyi tertemizdir rabbim bütün evlatlarımızı korusun benm yavrum da dahi.. Korktuğumuz ne varsa rabbim uzak tutsun amin.

Çok geçmiş olsun endişe etmeyin ilk önce
Beyinde sıvı dengesizliği doğuştan olur zaten adı hidrosefalidir doktorlar zaten söyler size de cerrahi müdahale dedikleri ise gerekirse şant takılır gerekmezse takılmaz en azından erken fark ediliş var ortada buna da şükür diyelim

Çok geçmiş olsun endişe etmeyin ilk önce
Beyinde sıvı dengesizliği doğuştan olur zaten adı hidrosefalidir doktorlar zaten söyler size de cerrahi müdahale dedikleri ise gerekirse şant takılır gerekmezse takılmaz en azından erken fark ediliş var ortada buna da şükür diyelim
Allahım korusun insallah hiç bişeye gerek kalmaz

Back
X