Bu Düzen ile İlgili Bir Derdim Var :(

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.185
298
İzmir
Benim bu düzenle ilgili bir derdim var...Daraldım ve içimi dökmek istedim...
Böyle gelmiş her şeyin, böyle gitmesinden çok sıkıldım...

Paranın ana odak olduğu, parası olanların at oynattığı bu sistemle ilgili derdim her geçen gün içimi daraltmakta...
Halkımın, bu sistemin ürünlerinden, parçalarından sürekli şikayet etmesi, sızlanması; fakat sistemin bütününden şikayet etmeyi akıl edememesini görmek artık beni çok sıktı...

Sağlıkta, hukukta, eğitimde hepimiz parası olanın daha iyi hizmet aldığını biliyoruz...
Hepimiz ağlayıp sızlanıyoruz...
Atatürk'ün ilkelerinin belki de en değerlisi olan "sosyal devlet" in ayaklar altına alındığını her geçen gün görüyoruz..
Ama bu yanlışları sisteme kondurmuyoruz nedense...

Adil yargılanma, kaliteli sağlık hizmeti, pek çoğumuzun kazanmak için kıçını yırttığı sınavlar ve daha bir çok şey..
Parası olan, tüm bunların üstesinden kolayca geliyor ve tamamına sahip oluyor..

Misal; fakir vatan borcunu belki canıyla, belki gazi olarak öderken, zengin parasıyla ödemekte..
Biz buna "adalet mi lan bu" diye isyan ediyoruz...
Hiç birimizin aklına gelmiyor, tüm bunların sistemin birer ürünü olduğu...
Sisteme karşı çıkmadan, sistemin ürünlerini yerden yere vurmak ahmaklıktır..

Bu sistem patronları, bizim gibi gelişmekte(!) olan ülkelerde; ortaya yeni kavramlar ve değişik terimler atarak, kendi tarihsel suçlarının üstlerini örtüp, başka toplumları birbirine düşürmeyi çok iyi bilir...
Bizim gibi küçük halklar ise, emperyalist amcaların, kendilerinin kara kaşına-kara gözüne aşık olduklarını sanarak, bu oyunlara alet olur...
Binlerce yıl yaşamış olduğu farklı etnik kökendeki halkıyla, komşularıyla düşman kesilir..

Öte yandan; toplumun dinsel inançlarını sömürerek, yağmalayarak egemenlik kuran emperyalist amcalara kuklalık eden, köprüyü geçene dek demokrasiyi araç(!) olarak kullanan dogma içindeki din tacirleri de, her türlü yolsuzluk ve hırsızlıkla ceplerini doldururken;
Gerçek demokrasi, vatan ve devrim aşıklarını, yurtseverleri bilimum yöntemlerle, iftiralarla ve yalan üretimlerle alt etmeye çalışırlar...

Bilim ,teknoloji ve sanat yoksunu bu çevrelerin tüm imanı ve inancı paradır...
Dini ve inancı kar amacıyla kendilerine kalkan yaparlar...

En vahimi ve kötüsü de, koca koca üniversite bitirmiş, sözüm ona "bilim" okumuş insanların, sırf bu sistemin ürünlerinden semizlenmek adına bu oyunları desteklemesidir...

Mustafa Kemal'imin "SOSYAL DEVLET" anlayışı yerine, kula kulluğu,
Alın teri ve emek yerine dilenciliği yerleştirerek,
İnanç sömürüsü ile demokrasiyi, insan hakları kavramlarını bir baş örtüsüne indirgeyen zihniyetle, tüm yönetim ve iktidarlarla yani bu sistemin has adamlarıyla çok ciddi bir derdim var benim...

Bizler ortak değerlerimizi korumaya gücümüzün yettiği kadar çabalarken, mesela çocuklarımıza "bayram sevinci", paylaşmayı, sevgiyi ve saygıyı aşılamaya çalışırken;
Bizim tarihimizi emperyalist amcaların ve onun hizmetkarlarının yazmasına izin vermeyelim..Bunlara seyirci kalmayalım...

Devamlı sistemin ürünlerine isyan edip yazıklanmak yerine, bu sisteme yani "KAPİTALİST DÜZENE" başımızı kaldıralım, sistemin bütününe karşı çıkalım...
Biraz olsun kılımızı kıpırdatalım...
Toplumsallık ve sorumluluk, uçup gitmesin içimizden...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dönemde o okumuş insanların çoğunun destekleme sebebi para ve korkudur. Yandaşlık meselesi... Herşeyden şikayet edip (doğalgaz faturası, tarım, elektrik faturası vb...) duran fakat bunun asıl sebebine toz konduramayanlarda da mantık noksanlığı mevcut...

Bu dönemde o okumuş insanların çoğunun destekleme sebebi para ve korkudur. Yandaşlık meselesi... Herşeyden şikayet edip (doğalgaz faturası, tarım, elektrik faturası vb...) duran fakat bunun asıl sebebine toz konduramayanlarda da mantık noksanlığı mevcut...

Maalesef...
Her geçen gün düşünme ve analiz etme yeteneğimizi kaybediyoruz sanki..

Farkına vardıklarında çok geç olacak, o zamana da yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Mantıktan yoksun o insanların o sıradaki surat ifadelerini, pişmanlıklarını çok merak ediyorum...

demokrasi bile henüz oturtulamadı bugün ülkemizde .... izin verilmiyor akıllı davranmıyor kimse ..... herkes ne kadar çok kazanırım götürürüm onun peşinde ..dini imanı alet ederek insanların duyguları sömürülüyor ... oyuna geliyor halkımız maalesef ... atatürkün ve arkadaşlarının yokdan var ettiği bu ülke her geçen gün kötüye gidiyor .. biz size yol yaptık .metro yaptık bilmem ne yaptık diye göz boyanıyor .. evet kardeşim yaptınız ama uğruna neleri verdiniz neleri sattınız .. denilcek çok şey var ama susuyorum mecburen ... burasının bunun tartışılacağı bir platform olduğunu düşünmüyorum ...konu kapanır zaten birzdan ...

Türk halkının bir çoğunluğu için malesef yapılacak pek bır sey goremıyorum ben.
müslümanız derler üçkağıtçılık yaparlar dedıkodu yaparlar ben cok soğudum Türk halkından bılmıyorum valla
Atam Türk milleti asildir çalışkandır demiş ama o asil millet mücadele yıllarında kalmıs herhalde

Farkına vardıklarında çok geç olacak, o zamana da yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Mantıktan yoksun o insanların o sıradaki surat ifadelerini, pişmanlıklarını çok merak ediyorum...

Ben de merak ediyorum:50:

demokrasi bile henüz oturtulamadı bugün ülkemizde .... izin verilmiyor akıllı davranmıyor kimse ..... herkes ne kadar çok kazanırım götürürüm onun peşinde ..dini imanı alet ederek insanların duyguları sömürülüyor ... oyuna geliyor halkımız maalesef ... atatürkün ve arkadaşlarının yokdan var ettiği bu ülke her geçen gün kötüye gidiyor .. biz size yol yaptık .metro yaptık bilmem ne yaptık diye göz boyanıyor .. evet kardeşim yaptınız ama uğruna neleri verdiniz neleri sattınız .. denilcek çok şey var ama susuyorum mecburen ... burasının bunun tartışılacağı bir platform olduğunu düşünmüyorum ...konu kapanır zaten birzdan ...

Demokrasi kavramı, Atatürk'ün erken ölümüyle sürecini tamamlayamadı, bunda çok haklısın...O yüzden ben hiç bir zaman "demokrat" olmadım ve böyle düşünmedim...
Atatürk devrim döneminde neye el attıysa, şu an da ona el atılıyor olması(elbete tersi yönde), bunu yapanların derdinin, ilke ve inkılaplarla olduğunun çok net bir göstergesidir...

Yılanın kendilerine hiç dokunmayacağını sanıyorlar.

Bu ülkede Ata'ya dil uzatılabiliyorsa, gerisi boştur, bir şeyleri kaybetmişiz demektir, oyuna gelmişiz akli melekelerimiz devre dışı demektir.

Düşünemeyen insan kula kul olmaya mahkumdur, inancım var deyip; vatana ihanetin en büyük günah olduğunu inkar eden insan güruhunun bir gün telef olacağına inancımı yitirmedim daha ....

Türk halkının bir çoğunluğu için malesef yapılacak pek bır sey goremıyorum ben.
müslümanız derler üçkağıtçılık yaparlar dedıkodu yaparlar ben cok soğudum Türk halkından bılmıyorum valla
Atam Türk milleti asildir çalışkandır demiş ama o asil millet mücadele yıllarında kalmıs herhalde

Ben halkımı çok seviyorum ama senin soğumana da hak vermiyor değilim...
Evet, o mücadele yıllarındaki halk nerede, içimizi boşalttılar:50:

Yılanın kendilerine hiç dokunmayacağını sanıyorlar.

Bu ülkede Ata'ya dil uzatılabiliyorsa, gerisi boştur, bir şeyleri kaybetmişiz demektir, oyuna gelmişiz akli melekelerimiz devre dışı demektir.

Düşünemeyen insan kula kul olmaya mahkumdur, inancım var deyip; vatana ihanetin en büyük günah olduğunu inkar eden insan güruhunun bir gün telef olacağına inancımı yitirmedim daha ....

Bizim gibi düşünenleri gördükçe, umudumu hiç kaybetmiyorum ben...

Benim ülkemin lideri, kapitalist düzeni ve emperyalistleri önünde diz çöktürmüş bir liderdi...
Türk halkı da bunu pekala başarabilir...

Ben de merak ediyorum:50:

Demokrasi kavramı, Atatürk'ün erken ölümüyle sürecini tamamlayamadı, bunda çok haklısın...O yüzden ben hiç bir zaman "demokrat" olmadım ve böyle düşünmedim...
Atatürk devrim döneminde neye el attıysa, şu an da ona el atılıyor olması(elbete tersi yönde), bunu yapanların derdinin, ilke ve inkılaplarla olduğunun çok net bir göstergesidir...

atatürkün ölümüyle tamamlanmadı belki ama şu durumdan daha iyiydi o yıllarda herşey ... sağ-sol ayrımı pek sevmeme rağmen sağ partilerin iktidarında ülkenin kötüye gittiğini görüyorum ... zengin-fakir arasında fark uçmuş gitmiş ..kimi asgari ücretle ev geçindirmeye çalışırken kimisi o parayı bir saatte yiyor .. adalet sadece zenginler için var ..başına birşey gelse mahkemeye git kimin parası çoksa en iyi avukatı tutar ve işin biter ..çok gördüm o yüzden ben adaletinede inanmıyorum bu ülkenin ...herşeyin iyi gitmesini umuyordum ama artık umudumda kalmadı .... bir sürü üniveriste mezunu işsiz genç var .... sonra iyi olun deniliyor etik değerlerden bahsediliyor ... cebinde üç kuruş parası olamayan adamdan iyi bir insan olmasını bekleyemezsin bu ütopik olur ... atatürkçülük dinsizlik imansızlıkla bir tutuluyor ... kimde iman var bilemeyiz çok şükür dinime bağlı bir insanım ama bu mevcut iktidardan memnun olduğum anlamına gelmiyor ..biz müslümanız siz değilsiniz olayına getirmişler ...müslümansan hak yemeyeceksin bunu bilmiyorlar sanırım neyse...

sosyal devlet kavramı yıkılıyor sağlık ve eğitim özelleştirilecek ve bunun adımları atılıyor. geçen gün daha eşimle zeistgeist belgelesini izlerken ürktük tavsiye ediyorum kapitalizmin ve emperyalizmin ülkeleri nasıl birer dağboğaza soktuğunu, spekülatör ve provokatörlerle tereyağından kıl çeker gibi ekonomileri altüst ettiklerini çok güzel bir biçimde anlatıyor.

atatürkün ölümüyle tamamlanmadı belki ama şu durumdan daha iyiydi o yıllarda herşey ... sağ-sol ayrımı pek sevmeme rağmen sağ partilerin iktidarında ülkenin kötüye gittiğini görüyorum ... zengin-fakir arasında fark uçmuş gitmiş ..kimi asgari ücretle ev geçindirmeye çalışırken kimisi o parayı bir saatte yiyor .. adalet sadece zenginler için var ..başına birşey gelse mahkemeye git kimin parası çoksa en iyi avukatı tutar ve işin biter ..çok gördüm o yüzden ben adaletinede inanmıyorum bu ülkenin ...herşeyin iyi gitmesini umuyordum ama artık umudumda kalmadı .... bir sürü üniveriste mezunu işsiz genç var .... sonra iyi olun deniliyor etik değerlerden bahsediliyor ... cebinde üç kuruş parası olamayan adamdan iyi bir insan olmasını bekleyemezsin bu ütopik olur ... atatürkçülük dinsizlik imansızlıkla bir tutuluyor ... kimde iman var bilemeyiz çok şükür dinime bağlı bir insanım ama bu mevcut iktidardan memnun olduğum anlamına gelmiyor ..biz müslümanız siz değilsiniz olayına getirmişler ...müslümansan hak yemeyeceksin bunu bilmiyorlar sanırım neyse...

İşte bu saydıkların bu sistemin ürünü...
Bunlardan şikayet etmek yerine, sistemin kendisine karşı durulması gerekiyor...
Çok zor...Ama olmayacak bir şey değil..
Tarihte örnekleri var..

sosyal devlet kavramı yıkılıyor sağlık ve eğitim özelleştirilecek ve bunun adımları atılıyor. geçen gün daha eşimle zeistgeist belgelesini izlerken ürktük tavsiye ediyorum kapitalizmin ve emperyalizmin ülkeleri nasıl birer dağboğaza soktuğunu, spekülatör ve provokatörlerle tereyağından kıl çeker gibi ekonomileri altüst ettiklerini çok güzel bir biçimde anlatıyor.

Sosyal Devlet kavramı yıkılalı seneler oldu be tatlım...
Bu ülkenin en büyük düşmanı emperyalistler ve onların oturttuğu kapitalist düzendir...

benim en büyük sorunum işsizlik cebimde para yookkk
üniversitede okudum ve şuan 6 yıldır evde durmaktan köreldiğimi hissediyorum
zaten kapalıyım hiç iş bulamıyorum.
ulan bu ülkede paran varsa adamsın paran yoksa 5 vakit namaz kıl tam bir müslüman ol Peygamberimizin yolundan gitmeye çalış edep adap bil adam gibi giyinmeyi bil
amaaaa yoook senin baban kirada bir şey olamamış demi sen o zaman adam değilsin neden senin paran yok neden sen bir hiçsin ....

hastamı oldun devlet hastanesine git doktor suratına bakmadan seni tedavi etsin
ama neden senin paran yok sen muhtaçsın.
Atatürkçüyüm sapına kadar neden Atatürkçüyüm çünkü o peygamberimiz SAV Muhammed yolundaydı onu örnek aldı ...
ben bir asker kızıyım Rabbim yolundan gitmek istiyorum.
ama paran yoksa insanı öyle bir noktaya getiriyorlar ki inancını sömürecek kadar
neden çünkü parasızlıktan haksızlıktan psikolojini bozuyorlar maneviyatını yok ediyorlar dünya dar ettiriyorlar.
neden paran yok işsizsin eziksin sen bir sümüksün aptalsın işe yaramaz bir cisimsin
ama beni bu hale getirenleri Allaha havale ediyorum.........

ülkede işsizlik parasızlık fakirlik had safhada
zengin fakir arasındaki gelir farkı çok büyük
parası olan kral padişah olmayan rezil:19:
çocuklarımızın geleceği için çok endişeliyim
benim geleceğe dair pek umudum yok maalesef:50:

İşte bu saydıkların bu sistemin ürünü...
Bunlardan şikayet etmek yerine, sistemin kendisine karşı durulması gerekiyor...
Çok zor...Ama olmayacak bir şey değil..
Tarihte örnekleri var..

Sosyal Devlet kavramı yıkılalı seneler oldu be tatlım...
Bu ülkenin en büyük düşmanı emperyalistler ve onların oturttuğu kapitalist düzendir...

sistemin kendine karşı durmak aslında gerçekten zor........emperyalizm özellikle insanların psikolojik haritasını da çıkarmış ...hassasiyetlerimiz.........hemen başlarlar türk kürt alevi sünni sağcı solcu türbanlı türbansız........biz bunları tartışırken 10 tane yer daha satılıyor
rodschild ne demiş.....internet hiç var olmamalıydı........bu topraklar bu kadar cahil olmayı affetmiyor artık

Ülke çok kötü yerlere gidiyor ama öyle bir nesil var ki dünya umurunda değil..

Halkla röportaj yapıyorlar; soru istiklal marşını kim yazmıştır ?

Cevap ; Kanuni Sultan Süleyman.

Soru; cumhurbaşkanı kimdir ?

Cevap; bilmiyorum.

Bunun gibi nice örnek var.

Çoğu kişi tek bir konuya odaklanıyor, çerçeveyi göremiyor maalesef..

en son ülker ve koç otoyol köprü ihalesini aldı 5 milyar a 15 yıllığına kiraladı yıllık geliri 800 milyon yolların. hesabını yapın. sorsan koç laik ülker dinci ama paranın rengi olmaz.bazı tipler var ay ülker yeme bime gitme onla islamcı derler kendi çaplarında vatanı savunuyorlar. eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz ona buna suç atmakla bi şey de değişmez sen ne yaptın derler. 28 şubat ve 2001 krizi sonrası ipler tamamiyle küresel sarmayenin eline geçti. kemalistleri orduyu kullanıp anti emparyelist islamcı refah ı yok ettiler sonra ekonomik krizle ekonomi tamamiyle kontrol altına alındı borç gırtlakta üstüne akp yi getirip artık ihtiyaçları kalmayan kemalist oligarşiyi de kullanıp attılar. ben 28 yaşındayım 1 kere oy attım nasıl bir his acaba diye rahmetli erbakan'a .akp den de chp den de fanatik taraftarlarından da hazzetmem açıkçası al gülüm ver gülüm herkes yolunu bulma derdinde.ne kadar çok harcama yaparsan bankalara faiz ödersen popüler kültürün esiri olursan bu çarka hizmet etmiş olursun en iyisi sade,basit,özentisiz hayat yaşamak,ayağını yorgana göre uzatmak. yarın akp ile işleri biter yerine chp yi koyarlar ondan sıkılır başka bi lider çıkartırlar bu iş böyle sürer. bu ülkeyi de, bu devri de yaşamk için ben seçmedim kanser atlatmış biri olarak artık sadece kendimin ve yakın çevremin huzuru önemli ben mutlu olduktan sonra gerisini sallamıyorum sizlere de haytlarınızda mutluluklar dilerim ormanlık yerler su kenarı kuş sesleri güzel şeyler insanlardan,kalabalıklardan kaçmaya bakın sadece siz varmışsınız gibi yaşayın ölümlü dünya.bi baş ağrısı bi tümör 3 aya gidiverirsiniz arkanızdan ne atatürkçüsü ne bilmem necisi üzülür varsa evladın en önemlisi doğuran annen kahrolur.herkese önce sağlık ve huzur dileklerimle

Back
X