bu fırsatı kaćırrmak istemiyorum...ama kocamıda ikna edemiyorum...ne yapsam...

leylimley11223344

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
271
289
103
36
merhaba arkadaşlar ne yapmam gerektigini tam olarak bilmiyorum akil verirseniz sevinirim...konuya gelince...
kayinpederimin tavuk ciftligi var ve biz onu işletip kayinpederime kira ödüyoruz...ama yaklaşık 8 aydır hicbirsey kazanamdik ya hastalık oldu ya ölüm cok oldu yada tavuk kilo almadı...! her seferinde bi dahaki dönem (2 ay) iyi cikar diye denedi esim ama her seferinde olmadı... bi ďukkan var satılık 200 milyar kayınpederim 100 milyar hibe veriyor yani kim o dukkanı alırsa yarısını ben vercem dedi...bizimde 60 milyar paramız var...ben esime diyorumki 40 milyar kredi çekelim aylik bin lira bin lira öderiz...oda diyoki 1.5 sendir 1 kurus para kazanamdik ben neye güvenip kredi ćekeyim... bende diyorum ki madem biz para kazanamiyoz o zaman bu isi birak,insaatta calısabilirsin...hayır diyor ben yine denemek istiyorum başka bir iş istemiyorum....
tartıstık...üstüme gelme zaten tavuk kötü çıktı psikolojim bozuk diyo..ben dırdır yapıyomuşum...ama bu fırsat bi dahada gelmez...içim içimi yiyo...napsam sizce?

Tavuk cifliginde böyle sorunlar oluyor mu ya?benimde hayalim tavuk cifligi kurmaktir esime soylerim ama orali olmaz.korktum simdi boyle anlattiginizda.

Peki bu 200 binliralik dükkan ne dükkani? boş mu? boş sa kiraya mi vereceksiniz? boşsa mantikli kiraya verirsiniz enaz 1000 liraya, kalan 40 bin i kendi kendine öder. tem tavuk cifligi isinizde birakmamis olursunuz.

Sanirim erkekler biz kadinlardan daha ürkek bu konularda.

Benim arkadaşımın abisinin tavuk çiftliği var. 25 senedir iflah olmadı.O iş sıkıntılı. O işe güvenip borca girmeyin.

Ama dükkanın kirası takside yeterse girin kira ödesin size sonrasında gelir olur

tavuk
Esiniz hakli gibi duruyor.
Ne dukkani? Ticaretle araniz iyi degil sanki, hic kazanamazken 40bim kredi arti eldeki birikimi ortaya koymak kumar gibi.
Bildiginiz bir is icin mi istiyorsunuz bu dukkani yoksa sadece kayinpeder para
dukkanda kiraci var zaten 400 lira aylik veriyo...ben yatirim amacli istiyorum bidaha böyle bir fırsat olmaz zaten...ciftlikten her donem kayinpederime 10 bin lira kira veriyoruz...eger tavuk iyi ciksa donemde 7_8 bin lira bize kalir ...rahatca öderiz...ama diyelim iyi cikmadi...baba bu ay bizi idare et deriz...ama esim babasıda olsa kimseye boyun eģemezmis...borcun altina giremezmis...

Borcun altindan kalkamazsaniz yine kayinpedere muracaat edeceksiniz. Ben insanlara bu kadar arka dayamaya karsiyim. Esin de cok hakli, su halde nasil para kazanip krediyi odeyebileceksiniz ki.

Borcun altindan kalkamazsaniz yine kayinpedere muracaat edeceksiniz. Ben insanlara bu kadar arka dayamaya karsiyim. Esin de cok hakli, su halde nasil para kazanip krediyi odeyebileceksiniz ki.

ama tavuğun iyi çıkma olasılıģıda var...hem ineklerimizde var hic ödeyemezsek onları satalım diyorum...onların büyümesi gerek şimdi satamam diyor...

Şu durumda ne fırsatından bahsediyorsunuz anlayamadım. 8 aydır zarardaymışsınız, bu durumu bir de sırtınızda 40 milyar banka borcuyla mı yaşamak istiyorsunuz? İyice dibe çekmekten başka bir şey değil sizinki, tabii ki buna kim olsa karşı çıkar. Ya çıkarsa diye dayanaksız borca mı girilir? Ben sizin isteğinizde mantık göremedim, böyle bir şey için ısrar edip durmayın bence.

Tavuk işinden kira alan KP dükkanın kirasinin yarısına talip olmaz mı?
100000 hibe edecek KP kira alır miydi sizden bugüne kadar?
100000 liradan fazla gidecek şimdiki kiracı 400 tl veriyormus.. nasıl bir yatırım ki bu?
Tavuk işinin olmadığını kabul edip maaşlı is bulmasını bekleyin.. sürekli is kurmak bu hayal bi yere goturmuyor sanki..

Şu durumda ne fırsatından bahsediyorsunuz anlayamadım. 8 aydır zarardaymışsınız, bu durumu bir de sırtınızda 40 milyar banka borcuyla mı yaşamak istiyorsunuz? İyice dibe çekmekten başka bir şey değil sizinki, tabii ki buna kim olsa karşı çıkar. Ya çıkarsa diye dayanaksız borca mı girilir? Ben sizin isteğinizde mantık göremedim, böyle bir şey için ısrar edip durmayın bence.

benimde kafam cok karışık bi yandan eşim haklı diyorum bi yandanda yapabiliriz diye düşünüyorum...babasina 10 bin degilde 8 bin kira ödesekte olur yani durumları iyi onların.ama yok öyle olmazmış babasıda olsa boyin egmeyecekmis...

Tavuk işinden kira alan KP dükkanın kirasinin yarısına talip olmaz mı?
100000 hibe edecek KP kira alır miydi sizden bugüne kadar?
100000 liradan fazla gidecek şimdiki kiracı 400 tl veriyormus.. nasıl bir yatırım ki bu?
Tavuk işinin olmadığını kabul edip maaşlı is bulmasını bekleyin.. sürekli is kurmak bu hayal bi yere goturmuyor sanki..

kayınpeder ve kaynanamın sürekli sözleri şudur"biz bol bulursak bol yermişiz bize ölmeyecek kadar paramız yetermiş..biz o az parayı bile biriktirdik..hic bosuna para harcamadik..kayın pederim kira aliyo ama 3 sene öncede 30 milyara bize araba aldı...araba demisken onu satıp ucuz birsey alalim diyorum...babama ayip olur diyor kabul etmiyor...

maaşlı işe girse keşke en azından bi hafta sonumuz olur .boyle gece gündüz çalışıyo hemde öyle böyle degil..tavuk çikali 3 gün oldu ...gübre temizliyo...burdaki kokuyu duysan zaten bu işi yapmazsın...bide 2 aydır calıs çalis eline gubre kalsın diye soyleniyo 3 gündür suratı asık ...bide onu teselli etmeye calışıyorum..nasipmiş olsun diyorum...

400 lira kirası olan yer icin 200.000 çok fazla
Ev almanıza niye karışıyor anlamadım oda yatırım buda yatırım hem kirası daha fazla olabilir

acaba ben cokmu ac gözlülük yapıyorum diyorum ...elimdekiyle yetinsemde olur..ölümlü dünya boşuna kocanla arani bozdun..
ama iki cocugumuz var onların gelecegini düşünmek zorundayım diyorun bi yandan ben gelmiş dağ başındaki çiftlikte herseyden mahrum kalıyorsam...bişeyleri haketmemiz lazim...tavugun oldugu sure (40 gün) kümesi bırakıp hicbiryere gidemiyoruzz..boskende(20 gün) temizligiyle geciyo..para biriktirelim diye bayramdan bayrama kendime birseyler alıyorum...sırf cocuklarım rahat etsinler diye..kayınpederimin verecegi para az degil biz o parayı biriktiremeyiz bile...o para icin sıkıntıya girmeye degmez mi sizcede ?

Back
X