kızlar bebeğim emdikten sonra gaz çıkarmıyor çok zor yani o da alttan çıkarıyor çıkarıyorsa sırtını sıvazlıyorum dik tutuyorum banamısın demiyor ağlıyor sürekli sonrada kusuyor bu gaz sancısımı çaresi nedir bilen yardımcı olsun bide bu kimyon çayı için bir fincan suya diyor ne fincanı oluyor bu küçükmü büyükmü
Kimyon cayini duymadim.ama bence bebegine otarz seyler icirme derim bende cok cektim bebegim cok gazliydi.sac kurutma makinasinin sesiyle uyudu 1 ay.nerdeyse butun ilaclari denedik,hic birinin bi faydasi olmadi.sadece lefax diye bir ilac var onun cok faydasini gordum ama oda turkiyede satilmiyor almanyadan getirttim.
biz de yaşadık bu problemi. aklınıza ne geliyorsa hepsini denedim bir fayda göremedim. ama colinox adında damla var o biraz rahatlatıyor.doktor vermişti. görümcemin kızına da aynı damlayı vermiş o da faydasını gördü. sonuç olarak şunu söyleyebilirim bıçak gibi kesmiyor sancıları hiçbir şey, bu bi süreç bol bol sabır gerekiyor. 3 ya da 4. ayın sonuna doğru baya azalıyor sancılar allah sabır versin.
dogumdan once keske bu forma iyice baksaydiniz dicem ama malesef insanin aklina gelmio. hele de ilk cocugunuz olunca cok seyi bilmiyorsunuz.
ben burdan okudugum biseyi denedim ve sonuca ulastim
nar suyu
bir nar tanesini dogar dogmaz oglumun agzina suyucu sikip verdim, ve oglumun hemen hemen hic gaz sorunu olmadi.
bazi anneler cok korkak, ay nolur zarari olurmu fln diye ama nar bu sonucta allahin meyvesi, vede bardak bardak vermiyoruz. Sadece bir iki damla yutmasi yeter.
gaz sorunuysa rezene cayi diyor bir cok kisi, ama tam tersi benim doktorum tavsiye etmedi..bagirsaklari tembellestirdigini soyledi bende verecekken bu yuzden vazgectim. bizde bile kabizlik filan oldugunda ne kadar zorluk cekiyoruz..kaldiki bebekler..agzi var dilleri yok zavalliciklarin.
Benim kizimda iki aylık cok sey denedik gaz icin cok gazli bir bebek oldugunu söylüyor doktor ama gaz ilaçlarının bende bi faydasını görmedim malesef bitkisel bi durup verdi doktorum iki gundur ona başladık bakalım ne kadar ise yarıycakmi benim bebeğimde reflü ve alerji oldugu icin cok kusuyo belki bu ilac rahatlatır ins.