• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gece karar vermem lazım çalışmak mi ailemden uzaklasmak mi

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Hayırlı geceler öncelikle.
Benim yine taşınmam gerekiyor ev rutubetli ve böcek çıktı. Ucuz diye hadimkoy kiptas a bakmistik korkmustum oralardan ama suan çaresiz kaldı gibi.ama bu gece karar verip hafta sonu evi tasimamiz şart. Ev sahibi basma kiracı buldu ve ben artik bu evde durmak istemiyorum.
Sizden fikir almak istiyorum.Secenekler soyle:annemlere yakın ev tutabilirim kirası en az 1000 lira ve eşimin maasi yetmez ucretli ögretmenlige dönerim çocuğuma annem bakar ve ona en fazla pazar masrafi verebilirim. (Onun da normal maasa calismaya ihtiyacı var aslında kardeşim evlenecek)
Ve annem şimdi bile yardıma gelince söylenen biri.
2: hadimkoy e giderim Kirası aidat dahil 570 ortalama ki site doldurma aidat dusermis, eşimle tek maaş gecinebilir,çocuğuma kendim bakarım.
Ama şehirden uzak,işsiz, marketi bile araç mesafesinde olan bir yer.
Ben de orda arkadaş edinemem yalnız kalırım. Çalışırken dersine girmedigim öğrencilerimin velilerine kadar hakimimdir ama sivil hayatta hayat beni kesistirmeden seni benli olamam. İş arkadaslarimla hanımlı beyliyimdir. Heyecanlı ama soğuk biriyim.yani çocuğum hasta olsa doktor a götürmek için komsudan araç isteyemem. Taksi de yoktur yakın.
Siz olsanız ne yaparsınız?

Son düzenleme:
Annene yeteri kadar ücret veremeyeceksen bence onun üzerinden plan yapma. Yazık kadıncağızlara ya.
Kendin büyüt bir de onlar rahat geçinsin diye onların çocuklarını büyüt. Ben anneme kıyamam ya. Kendileri bakıyorlar ses çıkaramıyorlar ama en azından ücret vermelisin.

Annene yeteri kadar ücret veremeyeceksen bence onun üzerinden plan yapma.

Yazık kadıncağızlara ya.
Kendin büyüt bir de onlar rahat geçinsin diye onların çocuklarını büyüt. Ben anneme kıyamam ya. Kendileri bakıyorlar ses çıkaramıyorlar ama en azından ücret vermelisin.

Annem kendi teklif ve ısrar ediyor bakma konusunda.yoksa ben hep kendim bakacagim derdim. Şimdi tekrar ev taşıma masrafı vs ve kiram en az 200 300 fazla olacak. Ama bir üyenin konularına baktim da sanırım en iyisi uzaklaşmak pahasına kendim bakmak kimseye minnet etmemek

Millet dağın başında yaşıyor sorun olmuyor sorun etmeyin .hastanelik isiniz olursa bildiğim kadarıyla hadimkoy beylikduzune yakın bir taksiyle hastaneye gidebilirsiniz .ulaşım için beli vakte kadar da ıettaraçları ve minibüsler var diye biliyorum .

Merhaba

Böyle bir durumda en doğru şey, uzakta olsa taşınmak, çocukla bizzat ilgilenmek olur bence. Alışırsınız, insanlar farklı ğlkelere taşınıyor da alışıyor. Soğuk kişiliğinizi de değiştirebilirsiniz. Önemli olan hayatta insanın ne istediğini bilmesi.

Gittiginiz yerde mahalle bakkalı falan yok mu ? Bende merkeze uzakta oturuyorum hastane yok hatta sağlık kabini bile yok ama Allah korusun büyük bir sorun olsa 112 var arayınca hemen geliyorlar... Bence bebeğinize kendiniz bakın en azından bir süre sonra duruma göre şekillendirirsiniz...

uzak olan yeri tercih ederdim . bosuna az bir para için cocugunuzu bırakmayın küçük suan bide ilerde anneneiz söylenir pişman olabilirsizn

"Ve annem şimdi bile yardıma gelince söylenen biri."
"Annem kendi teklif ve ısrar ediyor bakma konusunda"

bakın bu iki cümle birbirine tezat cümleler, annenizin net olması gerek ki siz de kafa karışıklığı yaşamayasınız.
Onun dışında ikinci seçeneği değerlendirdiğinizde bebeğiniz çok küçükse zaten bir müddet sosyal yaşantınız olmuyor, dışarı çıkmak bile zor oluyor.
Sanırım yalnız arkadaşsız kalma endişemi yenip kendimi bir müddet yavruma adamanın hazzını yaşayarak ikinci seçeneği denerdim
Yolunuz açık olsun :)

bir atasözü derki: yaptığın iş ürküttüğün kurbaya değmedi.
yani aldıgınız maasla kira annenize verecegnz hiçbir seye yaramayacak
bence uzak olan yerleri secin ve cocugunuza kendinz bakın
allah kendinden baskasına kimseyi muhtac etmesin hayat cok zor yüce rabbim yardım etsin tüm cocugu olanlara heleki
birde ben sunu anlamıyorum sehirden uzak diye yasamdan mı kopuluyor
benim yasadıgım sehirde en uzak merkeze evlerde bile her yer bakkal market bim a101 pazar okul hersey var yahu
tarnvay otobüs bu nasıl iştir
belediye oralara hemen otobüs tahsis eder
ve otobüs duraklarımz uzak degildir evlere ve cokkkkk güel lüx daireler var uzaklarda

taşının ucuz yere mis gibi kendiniz bakın evladınıza market yoksa stoklarsınız ayda bir defa acil olanları da eşiniz gün içinde alır ha birde konut varsa illa ki taksi ya da iett olacaktır :kahve:

Arabanız varsa uzak olan yeri tercih edin derim. Zaten bebek küçük aşırı sosyalleşmeye de gerek yok. Hem tokide ya da kiptasta parkı, çevresi yine düzgün. Mahalle arasında iç içe parksiz, yesilliksiz oturmaktansa orası daha iyidir. Gün icinde bebekle çıkar bir dolasirsiniz temiz hava iyi gelir.

Aslında beni korkutan dün annemin orası için:" kapı kilidini hemen degistirmek lazım, eve girmeye calisiyorlarmis" demesi oldu. Yoksa çocuğuma bakmayı istiyorum,işten stresle gelip onun zaman ve ilgisinden çalmak istemiyorum.
İett var bu arada ama sadece belli saatlerde. Ambulans aklıma gelmemişti Allah korusun en kötü öyle olur.

Back
X