Bu göle giren taş oluyor

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Tanzanya’daki Natron Gölü, aşırı tızlı, sıcak ve sodalı suyu yüzünden ayağını sokanları anında taştan heykellere dönüştürüyor.Yıllarca aynı şekillerini koruyorlar".
Harper herhangi bir canlının bu olağan dışı gölün yakın çevresinde bile yaşayamadığını anlattı







Her dokunanı taş yapan göl hikayesi masallardan fırlamış gibi görünüyorsa da Tanzanya'da yer alan bu göl son derece gerçek.

işte taşlaşmış canlıların fotoğrafları...
Gölün doğa harikası güzelliği adeta avları için bir tuzak. Gölün 60 derece sıcaklıktaki sodalı ve aşırı tuzlu suyuna düşen hayvanlar taş kesiliyo

Bir Doğu Afrika turu esnasında Natron Gölü'nün çevresindeki taşlaşmış güvercin, flamingo, kartal ve yarasaları gören Brandt, bu hayvanları kullanarak yakaladığı eşsiz kareleri Harap Diyarlar (Across the Ravaged Lands) adlı kitabında yayınladı.ABD'nin NBC haber ajansına konuşan Nick Brandt, "Gölün kıyısına vuran birçok çeşit kuş ve yarasayı görmek beni gerçekten de çok şaşırttı" ifadesini kullandı.


57 yaşındaki fotoğrafçı "Hayvanlar sanki hâlâ hayattaymış gibiydi" dedi. Usta fotoğrafçının depresif ve karanlık fotoğrafları fotoğrafçılık dünyasında ve uluslararası basında geniş yankı uyandırdı.
http://www.sozcu.com.tr/2015/yasam/bu-gole-giren-tas-oluyor-922743/11/
 
ve budamı yalan pehhh

Dokunanı Taşlaştıran Natron Gölü Çarpıtması!
Yalan/Çarpıtılmış Haberler ve Sözler: Bu Haberlere ve Alıntılara İtibar Etmeyin!



Uzun bir süredir ortada dönen bazı ilginç fotoğraflar, öncelikle yurtdışındaki kaynaklar, sonrasında ise Türkiye'deki çok ciddi medya kuruluşları tarafından (örnek) çarpıtılarak, bu ilginç görüntülerden prim elde etmek isteyenler oldu. Eğer bu çarpık kaynaklara bakacak olursanız, Tanzanya'da bulunan Natron Gölü'nün yüksek alkalin değerinden ötürü dokunan her hayvanın "birdenbire taşlaştığı ve öldüğü" iddia edilmektedir. Bu şekilde, çocuk masallarından fırlamış bir göl izlenimi yaratılmakta ve prim elde edilmeye çalışılmaktadır.

Elbette bu bir yalandır.
Tanzanya, Afrika'da bulunan Natron Gölü Dünya'nın en ilginç göllerinden biri olabilir; ancak az önce de açıkladığımız gibi oldukça çirkin ve halkı aldatmaya yönelik yalanların ve haberlerin de kaynağı olmuştur.
Natron Gölü'nün pH (asit/baz) değeri 10.5 civarındadır ve bu, çok yüksek bazik (alkalin) ortam demektir. Eğer tür olarak bu tip ortamlarda yaşamaya adaptif değilseniz (ki insan türü adaptif değildir), gözlerinizi ve derinizi yakıp sizi rahatsız edecek kadar yüksek bir alkalin değeridir. Bu pH değeri, suya civardaki tepelerden dolan sodyum karbonat ve benzeri minerallerden ötürü kazanılmaktadır. Özellikle sodyum karbonat, Antik Yunan'da mumyalama için de kullanılan bir kimyasal olarak, göl içerisinde veya civarında ölen hayvanların vücutlarını ilginç şekillerde, öldükleri ve kısmen çürüdükleri halde korumaktadır.
Medyada çıkan yalan haberlerin aksine, göle dokunan hayvanlar taşa dönüşmezler veya ölmezler. Aslında tam tersine, Natron Gölü'nün yüksek alkalin değerine sahip suyu içerisinde çok geniş bir ekosistem yaşamaktadır: tuz bataklıkları, tatlı su bölgeleri, flamingolar ve diğer sulak alan kuşları, tilapiler ve devasa flamingo sürülerinin beslendiği alg birikintileri. Şimdi ise, fotoğrafçı Nick Brandt, Tahrip Edilmiş Alanlara Doğru isimli kitabı için, gölün ve civarında ölmüş hayvanların ürkütücü fotoğraflarını yakaladı.
Brandt, göl ve çevresindeki sodyum karbonat birikintileri arasında ölmüş ve vücut hatları bu sebeple zamanla keskinleşmiş hayvanları keşfedip fotoğrafladı. Kitabında şöyle yazıyor:
"Natron Gölü'nün etrafında yıkanmış, kuşlardan yarasalara kadar birçok tür keşfettim. Kimse ölüm sebeplerini bilmiyor ancak su çok yüksek soda ve tuz içeriğine sahip. Öyle ki, Kodak film kutularımın boyalarını bile saniyeler içerisinde çıkarabiliyordu. Sahilin kıyısında bulduğum bu hayvanları aldım ve onları sanki o halleriyle yaşıyorlarmış gibi, ölmeden önce, normalde duracakları pozisyonlarına koydum, böylece bir nevi hayata döndürdüm. Ölüm içerisinde yeniden canlandırılmış gibi..."
Üreme dönemlerinde 2 milyondan fazla küçük flamingo (Phoenicopterus minor) bu sığ gölü ana çiftleşme üssü olarak kullanıyor. Flamingoların yuvaları göl içerisinde geçici olarak ortaya çıkan minik adacıklar üzerine kuruluyor.
Natron Gölü, Doğu Afrika'da bulunan iki yüksek alkalin değerine sahip gölden biri, diğeri ise Bahi Gölü. İki göl de terminal göl yapısına sahip, yani herhangi bir nehir veya denizle bağlantıları bulunmuyor. Doğal kaynak suları ve minik nehirlerce besleniyorlar. Göl, sıcak bir bölgede bulunduğundan, suyun sıcaklığı zaman zaman 41 dereceye kadar çıkabiliyor.
Bu ilginç göl ve flamingo popülasyonu şu anda civarda bulunan ve gölü besleyen Ewaso Ngiro Nehri üzerine kurulan hidrotermik santral tarafından tehdit altında. Böylesine izole bir gölün (öyle ki, Avrupalılar tarafından 1954 yılına kadar keşfedilememiştir) ve flamingolarının, ne yazık ki hiçbir koruması bulunmuyor.
Hazırlayan: ÇMB (Evrim Ağacı)
 
Isin tuhaf tarafi gole girip ciktiktan sonra mi tas olmuslar? Yoksa göle girer girmez mi? Mesela agacta falan bu hayvanlar.
Acaba turist cekmek icin bir algi mi yaratmaya calisiyorlar??
 
ama şu varki,bu gerçek olmasa bile göl sanki uzayda, bir gezegenin gölü gibi duruyor.
 
Göl kenarında ölüp bir şekilde göl sularıyla teması olan hayvanların cesetleri tamamen çürümüyor, zaman içerisinde mumyalaşıyor.
Tıpkı çölde, bataklıkta veya buz kaplı alanlarda ölen insanların uygun koşullarda doğal olarak mumyalaşması gibi.
 
Haber asparagas çıkmış ama kıssadan hisse diyelim insanoğlu tek ayak üstünde 40 yalan söylüyorken, iftira, gıybetin âlâsını yapıyorken taş olmuyorsa bir gölle olmaz.
Bu Gölde olsa olsa doğa harikası olur
 
Herkes yalan peşinde meşhur olmak için
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…