Bu Günlerde Olacak Şey Mi?? Akıl Verin

Görümcenin işgüzarlığı işte. Elti zaten bir talepte bulunmamış. Ben bu konudaki elti olsam asla böyle bir sey isteyip baska hamile bir kadinin ve bebeginin sorumluluklarını alamazdım. En kotu ihtimalle evim bir sure süpürülmesin, temizlenmesin, kendi hazirlayip dolaba attiğım yemekleri yiyelim ama kimsenin vebalini almiyim. Kocam da biraz sıksın kendini bi ise yarasın. 2 kisi gayet rahat organize olabilirler. Bu donemde isverenler de izin konusunda destek olurlar, olmalilar.

Yazık kıza, sanki normal bir zamanmış gibi psikolojik baskı yapıyorlar. En az 10 gün gidecekmis de, yemegini yapacakmis, cocuga bakacakmis o arada evi de silip supurse eline yapismazmis. ee koca ne yapiyor o arada?
haklısın canm bende doğum yapacağım zamn şmdiden diyorm kmse olmasn yanmda diye.Gitmemeye karar verdm cnm internettn bi ramazn kolisi yardımı yanında bebek hediyesi ve telle arayarak durum izahından sonra ortada konu kalmaz bnce

Virüsün nerede ve kimde belli olmadığı bir dönem, evden çıkmayın deniliyor.
Sadece kızının yaptığı market alışverişi dışında kinseyle irtibatı olmayan yaşlı bir teyzenn, virüse yaklandığını öğrendim.
Siz gidip gelip yardım etmeyi düşünüyorsunuz.
Allah muhafaza iki taraftan birine bir şey olsa, herkes birbirine girecek.

yazım yanlışı için bu posta neredeyse 3-5 tane yorum gelmiştir ama sanal ortamda telde hızlıca gerek kısaltarak yazıp geçiyoruz çokda önemsemiyorm açıkçası diksiyon düzgn oldktn snra önemi kalmıyo kısaltrak yada ufak tefk yanlş yaparak yazmanın☺ 🤦🏻‍♀️😅 Peki bunları da yazarken yanlışlar yapmam ?? 🙃🙃
Başkasında duzeltmiyorum.
O benim kendi takıntım.
Yazdıklarım tdk ya göre olacak.
Sürekli öyle yazınca telefonda da otomatik düzeltmeler tdk ya göre oluyor ama hiç vicdan yazmamisim demek ki düzeltmedi. :D
Welldone0 Welldone0 arkadaş aynı postta üç kere "vicdan" yazınca bir aydınlanma geldi bana. :D
Kırmadan düzeltti yanlışımı. :KK53:

Başkasında duzeltmiyorum.
O benim kendi takıntım.
Yazdıklarım tdk ya göre olacak.
Sürekli öyle yazınca telefonda da otomatik düzeltmeler tdk ya göre oluyor ama hiç vicdan yazmamisim demek ki düzeltmedi. :KK70:
Welldone0 Welldone0 arkadaş aynı postta üç kere "vicdan" yazınca bir aydınlanma geldi bana. :KK70:
Kırmadan düzeltti yanlışımı. :KK53:
artık vicdanını kullanırsın o halde 😂

canm çok araştırdm baktm ama kızı-gelini doğum yapınca şehir dışına çıkmak keyfi olarak sayılıp izin verilmiyomuş..Bende böyle düşünce çıkmazına girdim işte.
Yoo benim halam kızı doğum yapacak diye Kütahya’dan Ankara’ya gitti. Daha doğum Bile yapmadı yani
Refakatçi kağıdı alınıyormuş o şekilde gidilebiliyor

haklısın canm bende doğum yapacağım zamn şmdiden diyorm kmse olmasn yanmda diye.Gitmemeye karar verdm cnm internettn bi ramazn kolisi yardımı yanında bebek hediyesi ve telle arayarak durum izahından sonra ortada konu kalmaz bnce

Normal bir zamanda bile anne/kayinvalide disinda kimse dogum yapan birine gidip de baska uyelerin saydiğı şeyleri yapmazlar, bunu normalleştirmeyelim, burda da çok okuyoruz kendisinden, esinden, cocugundan fedakarlik yapip baskasi icin kendini parcalayip sonra hüsran yasayanlari. Virus olmasa bile ben hamile halinle gidip onlarin islerini yapmanı dogru bulmazdim. Kendin ve bebegin icin hic risk alma, Allah korusun bir rahatsizlik yaşasan icten ice onlari suclarsin ve araniz da bozulur.

Eltinle konusurken de bunlari göz önünde bulundur yani sanki o senden bisey istemis de yapamiyormus gibi bir ruh haline girme, sucluluk duyma, gerekce bulmaya calisma, bence hic gelemiyorum kusura bakma gibi bir muhabbete de girme. Bu zamanda kimse böyle bir talepte bulunamaz zaten.

Hamile ve dogum yapan kadinlar ne kadar az kisiyle temas ederlerse risk o kadar az olur.

yapılan yorumları fazla acımasız buldum. Hamilelik 9 aylık süreç, pandemi ise en fazla 3 aylık dönemi kapsıyor. Kimse kimsenin ne zaman nasıl çocuk planlayacağına karışamaz. Zaten ortalığı karıştıran görümce, elti gel bana yardım et dememiş. Üstelik burda ahkam kesen arkadaşlar kusura bakmasın tamamen mükemmel planlanmış işlerde bile beklenmedik sorunlar ortaya çıkınca insanlar yardıma muhtaç olabiliyor.

sen de hamile biri olarak eltinle empati kurarsın ve ona göre hareket ederin ama görümcenin sana vicdan sömürüsü yaparak sorumluluk yüklemeye çalışması hiç hoş olmamış. Kaldı ki eltinin böyle bir talebi yok. Gitmek zorunda değilsin, ben olsam ihtiyaçları olursa diğer küçük çocuğa kendi evimde bakabileceğimi teklif ederdim. Bir de diğer üyelerin dediği gibi köfte, mantı vs yapıp dondurup gönderirsen çok makbule geçer.

Doguma suan 7 gun var yani, bir sekilde ayarlama yapsin lar, siz hatta simdiden gidemeyeceginizi soyleyin ki size guvenmesinler.
Esi izin alabilir, veya baska bir akraba cagirilabilir. Hic olmadi 2 yasindaki cocugu goturebilir anane babaanneye, boylece elti sadece yenidogan ve kendine bakar.
Sizin gidip gelmenize olacak is degil.

Normal bir zamanda bile anne/kayinvalide disinda kimse dogum yapan birine gidip de baska uyelerin saydiğı şeyleri yapmazlar, bunu normalleştirmeyelim, burda da çok okuyoruz kendisinden, esinden, cocugundan fedakarlik yapip baskasi icin kendini parcalayip sonra hüsran yasayanlari. Virus olmasa bile ben hamile halinle gidip onlarin islerini yapmanı dogru bulmazdim. Kendin ve bebegin icin hic risk alma, Allah korusun bir rahatsizlik yaşasan icten ice onlari suclarsin ve araniz da bozulur.

Eltinle konusurken de bunlari göz önünde bulundur yani sanki o senden bisey istemis de yapamiyormus gibi bir ruh haline girme, sucluluk duyma, gerekce bulmaya calisma, bence hic gelemiyorum kusura bakma gibi bir muhabbete de girme. Bu zamanda kimse böyle bir talepte bulunamaz zaten.

Hamile ve dogum yapan kadinlar ne kadar az kisiyle temas ederlerse risk o kadar az olur.

Aynısını ben yaşadım , kayın pederim vefat etti , neredeyse 10 gün (bunun 5 günü evlerinden hiç çıkmadan geceli gündüzlü kalarak , 5 günü de işe gidip gelerek ama akşamları okumalara eşlik edip , gelen gideni ağırlayarak) evlerinde kaldım ve 3 aylık hamileydim ki kanamalı 2 kez de düşük riski yaşamış biri olarak yaptım ben bunu .
Eşim 2 kardeş , abisi evli , eltim kayın valideme yakın oturmasına rağmen ve çalışmıyor olmasına rağmen en fazla 4 gün gelmiştir yalan olmasın şimdi ama o da akşam üzerleri. Tansiyonlarım 8/5 lere düşe düşe hemde , arada bir gidip içeri yatıyordum artık ayakta duracak halim kalmıyordu , düşünün kanamam da devam ediyordu bir de , ahhh şimdi kafama vuruyorum keşke yapmasaydım diye ama ne fayda bebeğimi kaybettim. İçten içe şimdi eşimi de kayınvalidemi de eltimi de suçluyorum.

Aynısını ben yaşadım , kayın pederim vefat etti , neredeyse 10 gün (bunun 5 günü evlerinden hiç çıkmadan geceli gündüzlü kalarak , 5 günü de işe gidip gelerek ama akşamları okumalara eşlik edip , gelen gideni ağırlayarak) evlerinde kaldım ve 3 aylık hamileydim ki kanamalı 2 kez de düşük riski yaşamış biri olarak yaptım ben bunu .
Eşim 2 kardeş , abisi evli , eltim kayın valideme yakın oturmasına rağmen ve çalışmıyor olmasına rağmen en fazla 4 gün gelmiştir yalan olmasın şimdi ama o da akşam üzerleri. Tansiyonlarım 8/5 lere düşe düşe hemde , arada bir gidip içeri yatıyordum artık ayakta duracak halim kalmıyordu , düşünün kanamam da devam ediyordu bir de , ahhh şimdi kafama vuruyorum keşke yapmasaydım diye ama ne fayda bebeğimi kaybettim. İçten içe şimdi eşimi de kayınvalidemi de eltimi de suçluyorum.
Çok üzüldüm gerçekten. Allah sabır versin. Buradaki birçok kişi de tam olarak bundan bahsediyor ( ben de dahil). Eltinin gerçekten kimsesi olmaz, bir başınadır. O zaman konu sahibi yardım etsin tabii ki. Ama kocası, kaynanası, anası, babası, varsa kardeşleri ve diğer tüm akrabaları dururken elin kızından yani konu sahibinden bir şeyler beklemek hiç doğru değil, düşüncesizlik resmen. Ha bir de konu sahibi gitse toplu taşımayla gidecek ve uzak mesafeymiş. Ben hamile değilim, herhangi bir sağlık sorunum da yok. Bu haldeyken bile ve aynı durumu yaşasam eltimin yanına şu günlerde gitmek istemezdim.

Allah sabır versin çok üzüldüm, bilemeyiz belki olacağı vardı hamilelik boyunca yerinizden kımıldamasaydınız bile aynısı yaşanacaktı. Yine de tabi mümkün olduğunca risk alınmaması taraftarıyım. Kendinden ve karnındaki bebekten sadece anne sorumludur, eş bile bence kadının ne yaşadığını, acı çekip çekmediğini, yorgunluğunu anlayamaz. Ayıbı falan düşünmeden kendimizi böyle durumlarda geri çekebilmeliyiz. Sizin durumunuzda da yakın çevre ölüm acısıyla demekki hiç sizi düşünemedi, diğer insanlar da hamileliği bilmiyordur. 😔 Çok gecmis olsun.

Allah sabır versin çok üzüldüm, bilemeyiz belki olacağı vardı hamilelik boyunca yerinizden kımıldamasaydınız bile aynısı yaşanacaktı. Yine de tabi mümkün olduğunca risk alınmaması taraftarıyım. Kendinden ve karnındaki bebekten sadece anne sorumludur, eş bile bence kadının ne yaşadığını, acı çekip çekmediğini, yorgunluğunu anlayamaz. Ayıbı falan düşünmeden kendimizi böyle durumlarda geri çekebilmeliyiz. Sizin durumunuzda da yakın çevre ölüm acısıyla demekki hiç sizi düşünemedi, diğer insanlar da hamileliği bilmiyordur. 😔 Çok gecmis olsun.
Çok teşekkür ederim, herkes acısını yaşarken beni görmediler evet , yazin o sicaklarinda ayaklarima ve vucuduma buz torbalari koyup uyumaya calisirdim , kendi evimde bile oda oda gezerdim geceleri uyuyamazdim , kayin validemde kalirken o surecte , evi çok sıcak eşimle ayni yatakta yatıyoruz ben uyuyamıyorum , milletin acısı var şimdi sen de sus kızım söylenme oda oda gezme diye diye kendimi yiyip bitirdigimi biliyorum. Kayin validem falan gun içinde, git uzan yat dediler ki 10 günde hepi topu 2 kez uzandim tansiyon düşüklüğü sebebi ile , ama 6 ay sonra ne dendi biliyor musunuz aynı kayinvalide tarafindan süpürge bile acmamisim ve hep uzanmisim bir de bunları bebegimi kaybettikten sonra duyuyorum :( bir kez daha anladim ki hiç kimse için değmiyor , o yüzden kimse özellikle biz kadınlar kahraman değiliz.

Çok teşekkür ederim, herkes acısını yaşarken beni görmediler evet , yazin o sicaklarinda ayaklarima ve vucuduma buz torbalari koyup uyumaya calisirdim , kendi evimde bile oda oda gezerdim geceleri uyuyamazdim , kayin validemde kalirken o surecte , evi çok sıcak eşimle ayni yatakta yatıyoruz ben uyuyamıyorum , milletin acısı var şimdi sen de sus kızım söylenme oda oda gezme diye diye kendimi yiyip bitirdigimi biliyorum. Kayin validem falan gun içinde, git uzan yat dediler ki 10 günde hepi topu 2 kez uzandim tansiyon düşüklüğü sebebi ile , ama 6 ay sonra ne dendi biliyor musunuz aynı kayinvalide tarafindan süpürge bile acmamisim ve hep uzanmisim bir de bunları bebegimi kaybettikten sonra duyuyorum :KK43: bir kez daha anladim ki hiç kimse için değmiyor , o yüzden kimse özellikle biz kadınlar kahraman değiliz.
Kayinvalidenizdeki nankorluge pes diyorum. Cok nankorluk ornegi gordum ama bu acik ara zirvede. Iste kimseye yaranilmayacaginin gostergesi. Madem yapinca da kotu oluyorsunuz bundan sonra bari yapmayin da oyle kotu olun.

Kayinvalidenizdeki nankorluge pes diyorum. Cok nankorluk ornegi gordum ama bu acik ara zirvede. Iste kimseye yaranilmayacaginin gostergesi. Madem yapinca da kotu oluyorsunuz bundan sonra bari yapmayin da oyle kotu olun.
Ooo dahasi da var ben de , esim babasini kaybettikten sonra annesi evde tek kaldi , biz her hafta sonu gitmeye basladik , hadi dedim ilk zamanlar falan olur böyle acilari daha taze falan dedim , kayin pederimin vefatından 2 ay sonra ben 5 aylık bebegimi kaybettim , aradan 2 ay geçti kendi babam büyük bir rahatsızlık yaşadı her sey üst üste geldi yani , bu arada çalışıyorum çok yoğun bir sekilde , kilom vardi zaten bir de gebelik eklenince çok kilom oldu spora falan basladim , hafta içi çok yogun surec basladi benim için, isten çik babamin yanina , oradan spora oradan eve gel yemek falan , bu arada her hafta sonu biz kayin validedeyiz , derken hafta içleri de esim annesini istiyor devamlı gidelim görüşelim, inanin her gün arardim annesini kendi annemden daha fazla arardim , en az yarim saat sohbet ederdim , faturalarini kendi faturammis gibi , banka sistemine ekledim , ona daha fatura ulasmaz iken bana mesaji gelirdi, son odemesi ne zamandir ben takip ederdim .Ama esim daha fazlasını istedi, annesi de güya istemedi ama her cumartesileri konusurz kizim sabaha kahvaltiya gelin derdi , yok anne sanmiyorum ama ben esimle de bir konuşayım gelirsek haber veririm sana derdim , aksamina arardi oğlunu yarin kahvaltıya gelin derdi esim de dünden razı ama sorsan kayin valideme ben size gelin mi diyorum oldu, esim salı günü gidelim derdi tamam derdim , aksam 7 den sonra annesine giderdik aksam da 11 de eve donerdik , persembe tekrar isterdi yine giderdik , aynı hafta pazar tekrar isterdi ve anneside isterdi bunu.Bir hafta sonu dedim artık yeter ben de insanim da , topladım anneleri eve dedim ki ben boşanıyorum esim tabi hala savunmaya geçiyor beni anla babami kaybettim diyerek ki 7 ay olmus kaybedeli , diyorum ki ne kadar sürecek bu gidip gelmeler belki 10 ay 15 ay bile sürebilir, sanki ben evladimi kaybetmemis gibi sanki benim babam felç geçirip yatağa bağımlı bir hale gelmemis gibi, sadece kendi acisi vardi ,(esimi hala daha affedebilmis degilim bu konuda ) annesi diyor ki kizim sen annene gitmiyor musun , dedim ki ben anneme 2 ayda bir gidebiliyorum ama bak sana her hafta geliyorum hatta haftada en az 2 kez , "kapisinin onunden gectigim kardeşim var ben ona bile 1 aydir ugrayamadim kosturmaktan" dedigimde 'kizim anneyle kardes bir mi" demisligi vardir , en sonunda dedim ki anne ben sana her hafta gelmeye mecbur muyum ? Tamam kizim sen beni istemiyorsun oldu cevabı gercekten şaka gibiydi o aksam . Şimdi ne mi oldu , her gün arayan ben 2 haftada bir ancak arıyorum, virusten 2 ay kadar önceydi bu konularimiz , o dönemde gitmeyi de kestim , simdi alisverisi için haftada 2 kez kapidan aldiklarimizi birakiyoruz , onda bile girelim istiyor evine , romatizma tansiyon ve kalp hastası olmasina ve bizim haftanın 5 günü disarda calismamiza rağmen. Kusura bakmayin E elenn1 konuzu dağıttım biraz sanırım:KK43:

görümcem bunu bana söylediyse eltime de söylemiştir x'le konuştum yanına gelmesiniçin die..Yani bekler benden illaki
Görümcen klasik ortalığı karıştıran ve bencil bir tip. Neden seni tetikliyor? Bunu düşünen insan kaymakamlık vs izin alabilme yolunu arar, ihaleyi sana yıkmaz. Ayrıca eltin seninle rahat edebilecek mi? Kaldı ki sen de bebek bekliyorsun.

Kızlar merhaba,uzun zamndır burayı takip ediyorum sırf bu zamanlarda girdiğim gereksiz stresden kurtulup akıl almak için buraya kayıt oldum..Konuya giriyorum direk..
4 Aylık Hamileyim ve 21 yaşındayım,
Eltim bu ayın 29'unda sezeryan doğum yapıyor ve 2. çocuğu 1.si şuan 2 yaşında..Şimdiye kadar eşimin ailesi tarafından bir sıkıntı yaşamadım ama ben normal zamanda bile gidip biyerde yatılı kalmakdan veyahut evime yatılı gelinmesinden hoşlanan biri değilim kaldı ki bu zamanda bu salgın varken.(1 aydır evden çıkmıyorum asla)Eltimin Ailesi şehir dışında diye onlar gelemiyor.Bir yandan düşünüyorum gidip ona yardımcı olmam gerekiyor yanına gitmesem vijdanen sıkıntı çekerim bi derdim sıkıntım yok onla ama 4 aylık hamileyim kendimi riske atmak istemiyorum çnki gidersem biliyorum ki kimse gelip beni arabayla almayacak toplu taşımayla gidixem ve mesafe uzak gerçekten.Orda eltime yardımcı olacak 2 aile var akrabaları ama onlarla iyi anlaşmıyor yani eltime gelip kalmaları eltim için hiç iyi değil lohusa haliyle ağlatırlar kadını öyle diyim.Yeni doğum yapan ve bir çocğu 2 yaşında olan derdinz skntnız olmadığı birine ihtiyacı olduğnu bildği halde bu zamanda gidip kalırmydnz ? lütfn şmdi beni yarglamayn bende gidip kalmak istemiyorum ama ihtiyacı var biliyorum.Ve şöylede bişey ekliyeyim,kendisi bana gel kal demedi bu huyumu biliyor çnki sevmediğimi,görümcem arayıp söylüyo bna gidip kal yardmcı ol diye ben eltmle knuşmadm yni bu konuyu...İnanın bi yandan içimdn dua ediyorm inşAllah 28-29 sokağa çıkma yasağı olurda bi bahanem olur gitmemem için ama diğer yansan böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum.Siz ne yaprdnz ?

Ben gitmezdim sanırım. Olağandışı bir dönemden geçiyoruz. Kendim zor durumda olsam da gelemeyenlere gönül koymazdım. Hele ki hamilesiniz. Bebeğinizi düşünün bence ilk olarak.

Çok biliyorsa kaynananız ya da görümceniz valilikten izin alsın gitsin torununa,yeğenine baksın. Yasak var diye bahanelerini de bulmuşlar size kitleme derdindeler. Gerçekten de ne münasebet şu dönemde hamile halinizle gidip eltiye bakmak. Ve ya eltinizin ailesi izin alıp gitsin. Kendinize yok yere dert edinmeyin, ve kesinlikle evinizden ayrılmayın, dinlenmeniz gerekiyor ayrıca can taşıyorsunuz. Sizin de eşiniz çekip çevirdiğiniz eviniz var. Ayıp ya hu!

Ne kadar acımasız bir dünya ve ne kadar acımasız yorumlar.

Dokuz ay önce korona mı vardı da kadın şehirlerin karantinaya alınacağını ve ailesinden kimsenin yanında olamayacağını hesap etsin?
Herşey olağan koşullarda sanki de baba izin alsınmış.

Herşeyi geçtim ortada iki yaşında bir bebek var.

Hani bu süreç, "ötekini" düşünmeyi öğretecekti insanlara? Bireyi tanrılaştıran sistemin artık geçer akçe olmadığı gün yüzüne çıkmıştı hani?
Henüz dersimizi almamışız demek ki...

Konu sahibi her hamilelik biriciktir. Kendinizi en iyi siz analiz edersiniz. Eğer günlük yemek yapıp iki yaşındaki çocuğa göz kulak olmak sizi çok yormayacaksa bence gidin ve yardım edin. Toplu taşımdan tedirginseniz bir süre orada kalın. "Arkadaşlık" bunu gerektirir.
Bu gün hamile bir akrabamızı coranadan toprağa verdik bebeğini sezaryanla aldılar ama bebekte yogun bakımda nereden kaptı derseniz aynı apartmanda oturan kocasının akrabasına iğne yapmış virüsü oradan kapmış ne oldu iyilik yaptı iki tane çocuk öksüz kaldı bebegin yaşayacağı bile şüpheli ve daha 33 yaşındaydı rahmetli

Back
X