bu haberlerden artık kafayı yiyeceğim

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Duydunuz mu? Bir anne 8 yaşındaki oğlunun yanında, ayrılmak istediği adam tarafından öldürülüyor. Sokak ortasında, gündüz vakti. Oğlunu okula götürürken. Kendi can çekişirken oğlu sakinleşsin diye ona su içiriyor. Sonra ölüyor. Çocuğu bir dükkana oturtmuşlar, annesinin bedeni beride, üstü örtülü. Minik ellerini kavuşturmuş öyle duruyor. Ayrıldılar. Sonsuza dek.

Çare nedir? Haber okumamak mı? Tv izlememek mi? Kendimizi küçük bir çevreye kapatıp oradan çıkmamak mı? Tüm ülkeyi bir anda eğitemeyeceğimize göre başka ülkelere gitmek mi?

Yarın herhangi bir sebeple ters düştüğümüz biri tarafından öldürülmeyeceğimiz garanti mi? Bizi koruyan yasalar mı? Toplum bize güven veriyor mu? Neden buna katlanıyoruz? Neden iki konudan biri "kocamdan dayak yiyorum ama onu seviyorum" ? Neden kadınlar olarak bu suç makinalarına prim veriyoruz? Toplumun bu hale gelmesinde hiç suçumuz yok mu? Bunu kendimize, çocuklarımıza neden yapıyoruz? Neden?

Uyuyabilmiş midir? Uykusunda korkmuş mudur? Rüyasında ne görmüştür? Dün gecesi ile bu gecesinin kıyasını yapmış mıdır? Nerede, kimle kalacak? Unutabilecek mi, atlatabilecek mi? Koruyup kollayanı olacak mı, olsa bile annesinin yerini tutacak mı?

Caydırıcı yasalar çıkacak mı? Katil yakalanacak mı? Yakalansa yeterli cezayı alacak mı? Mahkemede "iyi hali" göz önünde bulundurulacak mı? Çıkacak aftan yararlanacak mı?

Asıl sorum, bu çocuğa nasıl ulaşırız? Elinden tutalım, topluma kazandıralım. Travmasını atlatmasına yardımcı olalım. Var mı içinizde adalet mensubu, sosyal hizmet mensubu biri? Nasıl yaparız?

link:

https://www.ntv.com.tr/kadina-sidde...zleri-onunde-olduruldu,t_zkx6VK7E2ltUP_9bh9Yw

Eğitim onemli tabii. Ama kisa surede çöZüm getiremez ne yazik ki. Caydirici yasalar olmali. Ama tam tersi cinayet isleyip birkac yilla kurtulanlari gördükçe insanlar daha kolay cinayet islemeye basladi.

Haberleri izleyince bunalima giriom bende encokta cocukllara bebeklere uzuluyorum annesiz babasiz kalislarina en masum canlilar cocuklar bu dunyada ama artik cok kotu biryer benimde 6 aylik bir kizim var ve bu sehirden bu hayattan yasamaya cok korkuyorum

Eğitimden medet ummaktan gına geldi.
Biz üniversite sınavımızın nasıl olması gerektiğini netleştiremedik hala ne eğitimi bekliyoruz.
Eğitim verilemeyeceği için , yasalar caydırıcı olmalı ama çooook caydırıcı...

Yanı başımızda bir kadını yaktılar geçen hafta sevgilisi olacak yaratık ayrılmak istiyor diye yakmış kahroldum ama arkasından” kadında ahlaksızmış canım 2çocukla sevgili neyine”diye konuşan koskocaman KADINLarı konuşurken duyunca daha da kahroldum sanırım bu zavallı kadınlara kıyan canavarları bu kadınlar yetiştiriyor

Edit. Kadın 2yıl önce boşanmış bu arada ahlaksızlıkla itham edilecek bi tarafı yok

Son düzenleme:
Keşke insanlar sadece diplomayla eğitilebilseydi...
Evde kı eğitim ne olacak? Bir çocugun yaptıgı en ufak hatasında bile ailesi suçludur doğurup doğurup salmışlar etrafa.
Merhamet saygı insanlık nerdeeee? Varsa yoksa kavga silahlar sopalar sapıklıklar ne bunun sebebi bence AİLE!
Şuan cevreye bakıyorum herkes endişeli aşırı öfkeli birisi aa dese saldırıya geçıyorlar hemen silahlar çıkıyor öldürrr! Bu kadar basit!
Hele kı kadın erkek eğitimine hiç girmicem kendini üstün gören pislikler! Vicdandan yoksun serefsizler! Allah hepsının belasını versin!
Hayır idam gelsin desem bu sefer suçsuz insanlar ölür diye korkuyorum!
Çünkü nerede ADALET?

Ne yapalım bilmıyorummm bazen ülkeye bakarken kapana sıkısmıs gıbı hıssedıyorum!

Tek bir yasaya bakar çözüm.

Çıkaracaksın kadına çocuğa her ne şart da olursa olsun şiddet, cebir ve bedensel istismarın TCK dakika karşılığı ömür boyu müebbet ve hiç bir şart altında "af" veya "hâl" indirimi bu yasa maddesini bağlamaz.

Aslında bu yeter ama sosyal hayatta tam nizamın sağlanması için;

Birde güvenlik güçlerine kadını koruyucu bir sert yönetmelik emri verilecek.

-yok kocandır döverde severde vs. diyemeyecek kolluk kuvveti.dediği an soruşturmaya tabii olacağını bilecek.

-yok kahve içmeye davet ettin diye tecavüzle sonuçlanmış diyemeyiz rızanız varmış diyemeyecek hiç bir güvenlikden sorumlu memur!!

-ya da erkek arkadaşınızmış buna tam tecavüz denilemez ki sonuçta kapınızı çalmış sizde buyur etmişsiniz evinize ( sanki gel ırzıma geç zorla demiş gibi tövbestt..) diyemeyecek!!!

Birde "kadın hakkı" başka birşey "aile birliğinin sağlanması" başka birşeydir diye "kadın" ciddi tepki verecek siyasi erk'e..

Ayrılmak istiyor aman aile birliği bozulmasın!!! Ulen ne aile birliğini; adamı sevemiyor, koca olarak göremiyor, istemiyor adamı is te mi yor!!!
sıtkı sıyrılmış kadının adamı görmekten hala aile birliği bla bla bla..köle sanki kadın!!!

Sonra olurda kadıncağız gücünü toplayıp boşanmak isterse, "kadın hakkı" sanki karşılığıymış gibi "ölüm" oluyor malesef işte böyle :KK43: :KK43: :KK43:

Son düzenleme:
Normalde bu konulara yazma taraftarı değilim üsluptan ceza yiyebilirim çünkü çok sinirleniyorum. Eğitim herseyin başı önce aile tabi! Size şu kadarını söyleyeyim bu suç makinelerini yetiştiren zihniyetler. En basit örneği olarak çevremde erkektir kadınlar bir mi!!! Zihniyetli mahluklar var. Önce onların sonra bu zihniyetteki erkek müsveddesi şahısların gebermesi dileğiyle insallah ;) kanunlar yetersiz aşikar zaten. Biz kadınlar bu topraklarda şiddete eziyete hor görülmeye mahkumuz ne yazık ki!
Erkek çocuklarımızı yetiştirmemiz eğitmemiz gerekiyor ki ileride kızlarımız bu hayatları yasamasın

Ben careyi haber izlememekte buldum. Yapilanlara care olmuyor ama en azindan migrenim azmiyor.

Oyuncak olarak en cok tabanca satilan bir ulkede cokta sasirtici degil bu durum. Kaldi ki en buyuk kotulugu ne yazık ki biz kadinlar yapiyoruz kendimize. Ogullarimizi cok farkli yetistiriyoruz, kendi hemcinsimizi eziyoruz bunu yaparken.

Tvlerdeki dizilere baktığımızda ise bol miktarda mafyali diziler mevcut. Opusmek, sevismek, alkol dizilerde kesilip flulastirilirken birbirine kursun sikan insanlar bol bol gosteriliyor.

Adalet konusuna ise hic girmeyeceğim. Hepimiz olmadigi konusunda hemfikiriz.

Sevgili anneler ve anne adaylari;

Lutfen ogullariniza oynasin diye silah almayin. Kocalarinizin, cocuklarinizin mafyavari diziler filmler izlemesine izin vermeyin. Cocuklarinizi yetistirirken "erkektir yapar", "kadinla erkek bir olmaz" mantigiyla hareket etmeyin.

Unutmayin sizde bir kadinsiniz. Lutfen hemcinslerinizi koruyun.

İzlememeye, okumamaya çalışıyorum böyle haberleri. Dayanamıyorum çünkü.

Erkek çocuk annelerine çok iş düşüyor. Bu caniler de çocuktu bir zamanlar. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü, her şeye hakkı olduğunu sanan, kadını insan değil mal olarak gören yaratıklara nasıl dönüştüğünü, erkek annelerinin çözüp, engellemesi lazım.

Oğullarınızı paşa olarak yetiştirmeyin, midem bulanıyor paşam paşam diye dolaşan tipleri görünce. Onları erkektir yapar zihniyetinden uzak tutun. Evde anne&baba rolleri arasında büyük uçurumlar olmayan aileler kurun. Çocuklara bol sevgi, ilgi verin, aile içi şiddeti kabullenmeyin.

Oğlunuzun pipisine methiyeler düzmeyin. Şiddete yöneleceği oyuncaklardan, tv programlarından uzak tutun. Sana vurana sen de bir tane patlak demek yerine iletişim kurmayı öğretin. Ona dünyayı keşfetmesinde, kendine hobiler bulmasında, yaşamaktan keyif almasında, hayattaki tek amacımızın evlenip yuva kurmak olmadığını anlamasında ön ayak olun. Arabesk kafada çocuk yetiştirmeyin.

“Seni gebertir en fazla bir kaç yıl yatar sonra keyfime bakarım” psikopatların dilinden düşmez bu cümle. Dikkatinizi çekerim “birkaç yıl” caydırıcı ceza olmadıkça mümkün değil. Sokak ortasında insanları dövüp serbest kalıyorlar ne beklersin o toplumdan?

Yasalar bu kadar eksik olmasaydı belki böyle yaratiklar böyle cesaretli olmazdı.

Ve TV izlemeyin lütfen. .
Son üç yıldır televizyon evimizde varla yok arası.

Yapılması gereken çok acil şey şu: Kadının, çocuğun, engellinin ve yaşlının lehine pozitif ayrımcılık! Her yerde her şekilde öncelik kadına verilmeli. Yasalarda, sosyal hayatta, mal paylaşımında, nafakada vb. Güçsüz olan şımartılmalı yani. Denge ancak böyle sağlanır. Erkeklerin o aptal egosu ancak böyle azaltılabilir.

Kusura bakma Sardenya bu konu bdvde konuşulacak bir konu değil, içerikte öyle sorular sormuşsun ki işin içine siyaset girer, partiler girer, yasalar girer.
Konuyu haber olarak linkiyle siyaset bölümüne açsaydın ve sonra altına sorularını sıralasaydın daha uygun olurdu.

Back
X