Bu hareket ne şimdi???

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
160
182
18
30
kızlar selam
çok garip bi olay yaşadım, ne düşüneceğimi bilmiyorum, sizin fikrinizi merak ettim

şimdi ben yurt dışında yaşıyorum, bi iki haftaya türkiye’ye gideceğim
dayım benden türkiyede olmayan bazı elektronik eşyalar istedi, ama hani önceden de telefon istemişti, o zaman demiştim ki ben uğraşamam pasaportla falan, yok kayıt yok imei…

şimdi sürekli hayır diyorum gibi durmasın diye ve
bana kırılmasın diye dedim ki: “ağır değilse, bavula sığıyosa yolla adresime, ben getiririm”
bu kadar açık

bi başladı: şu siteden kullanıcı adı açar mısın, adresini girer misin ben yurtdışı adresi olunca giremedim, sepete şu eşyaları eklersin falan. ben hâlâ anlamadım niye bu kadar bana yıkılıyor olay.
“ben anlamam bu elektronik eşyalardan dayı, yanlış bir şey eklerim şimdi olmaz sen sepete ekle gönder bana, ben siparişi burdan alırım” dedim
bir noktada “gel bilgisayarına bağlanayım uzaktan beraber yapalım” dedi, onu da kabul etmedim
zaten orada şüphelendim bi gariplik var dedim.

Sonra bi cümle kurdu ben dumur: “zaten kredi kartı bilgilerini gireceksin ya” dedi
ben de “pardon ben mi ödeyeceğim???” dedim
o da: “ya sende pound var zaten, ben sana tl atarım sonra”
YOK ARTIK dedim içimden ama bi şey de diyemedim o an, kalakaldım. baştan söylesene o zaman yeğenim paran var mı sana uygunsa sen öde diye.

neyse, kredi kartımı girdim ama KADER bu ya, çekmedi sistem hata verdi.
sonra onun kendi kartıyla denedik, oldu

ve ne mesaj attı biliyo musunuz?

“tüh ya sana ödetecektik, yine kendimize ödedik hahaha”

şaka mı yapıyor ciddi mi anlamadım
sinirle gülme arası bi ruh haline sıkıştım

sonra da sipariş gümrüğe takıldı tabii.
ben baştan demiştim bak gümrük vergisi çıkabilir diye dinlemedi.
sonuç: 89 pound gümrük vergisi çıktı ve ben ödedim.
şimdi de bana yazmış: “iban at”

tamam paramı alıcam ama bu süreçten hiçbir halt anlamadım.

Parayı alana kadar emin olmayın bence.
Pound kazanıyorsunuz diye sanırım sizden beklemiş almanızı. Ama siz tamam demeyince plan değişmiş işte.

Dayınız niyetini ancak o bilir ama siz de içinize sinmediği halde kredi kartı bilgilerinizi girmissiniz.

Yalan soylemekten nefret ederim ama insanin bazi yuzsuzlukler karsisinda bir kendini koruma mekanizmasi olmasi gerekiyor. "Dayı ne alaka ben ödüyorum, sen bana geri parasını verecek misin bilemem, içim rahat etmez" demek yerine "yaa uçak biletidir falan bu ay kartta hiç limit kalmadi" demek bana daha rahat geliyor artık.

Ben telefon imei olayını anlamadım. Siz telefonu alıp getirirsiniz. İmei açtırma vs o düşünsün, kayıtsız olarak 120gün zaten kullanabilir telefonu.

kızlar selam
çok garip bi olay yaşadım, ne düşüneceğimi bilmiyorum, sizin fikrinizi merak ettim

dayım benden türkiyede olmayan bazı elektronik eşyalar istedi, ama hani önceden de telefon istemişti, o zaman demiştim ki ben uğraşamam pasaportla falan, yok kayıt yok imei…

bana kırılmasın diye dedim ki: “ağır değilse, bavula sığıyosa yolla adresime, ben getiririm”
bu kadar açık

bi başladı: şu siteden kullanıcı adı açar mısın, adresini girer misin ben yurtdışı adresi olunca giremedim, sepete şu eşyaları eklersin falan. ben hâlâ anlamadım niye bu kadar bana yıkılıyor olay.
“ben anlamam bu elektronik eşyalardan dayı, yanlış bir şey eklerim şimdi olmaz sen sepete ekle gönder bana, ben siparişi burdan alırım” dedim
bir noktada “gel bilgisayarına bağlanayım uzaktan beraber yapalım” dedi, onu da kabul etmedim

Sonra bi cümle kurdu ben dumur: “zaten kredi kartı bilgilerini gireceksin ya” dedi
YOK ARTIK dedim içimden ama bi şey de diyemedim o an, kalakaldım. baştan söylesene o zaman yeğenim paran var mı sana uygunsa sen öde diye.

Bu adam size babalık etmiş, çok emeği geçmiş, çok samimi olduğunuz bir insan mı da size para kitlemeye çalışıyor? Neden en başta kredi kartı bilgilerinizi girdiniz ki, neden size tl atsın? Parası varsa ödesin yoksa da bir şey istemesin, sen öde ben sana parasını atıcam muhabbetini de hiç sevmiyorum. Bir daha istediğinde reddedin en baştan bence

Dayınızı siz tanıyorsunuz, mizahı nasıl biz bilemeyiz. Onu gerçekten şakayla mı söyledi yoksa laf mı soktu bilirsinizdir. Paranızı alın son kuruşa kadar daha da yıkılmaya çalışmaz durum böyleyse.

Bence laf soktu ve belki de sistem hata verdi benim karttan çekmedi dediğime inanmadı. Çünkü ooo bi de yurtdışında yaşıyorum diye övünüp türkiyeyi gömüyodunuz kartınız bile çalışmıyor dedi telefonda hdhdjldlf deli mi ne

Sonra ertesi gün bu mesajı atmış

Bence laf soktu ve belki de sistem hata verdi benim karttan çekmedi dediğime inanmadı. Çünkü ooo bi de yurtdışında yaşıyorum diyip türkiyeyi gömüyodunuz kartınız bile çalışmıyor dedi telefonda.

Sonra ertesi gün bu mesajı atmış
İyi yapmışsınız, yalan bile olsa neden kendi kartınızdan ödeyesiniz ki... herkesin parası kendine tatlı

Ben telefon imei olayını anlamadım. Siz telefonu alıp getirirsiniz. İmei açtırma vs o düşünsün, kayıtsız olarak 120gün zaten kullanabilir telefonu.

Orda yalan uydurdum işte imei kaydı falan var uğraşamam dedim getirmemek için. Pasaportuma ekletmek istemedim çünkü ilerde ben kendime almak isteyebilirim yani niye hakkımı ona buna kullanayım. Amcam da istemişti ona da bu yalanı atmıştım

Bu adam size babalık etmiş, çok emeği geçmiş, çok samimi olduğunuz bir insan mı da size para kitlemeye çalışıyor? Neden en başta kredi kartı bilgilerinizi girdiniz ki, neden size tl atsın? Parası varsa ödesin yoksa da bir şey istemesin, sen öde ben sana parasını atıcam muhabbetini de hiç sevmiyorum. Bir daha istediğinde reddedin en baştan bence

Hayır alakası bile yok yıllardır yakın değiliz. Anamın babamın hatrına katlanıyorum bu akrabalara gerçekten

Aa benim tokatçı dayıma benziyor, bir tüy kapsam kârdır kafası.. Asla ayak işlerini yapmam arayınca da açmam, kafam rahat 😏

Orda yalan uydurdum işte imei kaydı falan var uğraşamam dedim getirmemek için. Pasaportuma ekletmek istemedim çünkü ilerde ben kendime almak isteyebilirim yani niye hakkımı ona buna kullanayım. Amcam da istemişti ona da bu yalanı atmıştım
Anladım Sistem değişti. İlla girerken sen pasaportuna kaydetmek zorunda değilsin ki. Yanında getirirsin kargo gibi onlar kaydettirir pasaportuna. Ülkeye girdikten sonra kaydettirildiği için senin hakkın kaybolmaz aslında. Parayı sana gönderirler sen halledersin. Bence büyük kargolar değil de arada geliyorsan telefondur vs getirebilirsin hem hatır işi olduğu için yarın birgün senin de işin onlara düşebilir.

kızlar selam

bu kadar açık

Şaka da olsa sinir bozucu gerçek de olsa ayrıca ydışı alışveriş için karttan tlyi anlık kurla çevirip alıyor yani size atmasıyla kart çekmesi arasında bir fark yok atın ibanı versin gümrük vergisini alıştırmayın alışırsa hep ister

Benim dayim olsa geyigine dediginden %100 emin olurdum cunku ben de ayni sakayi ona yapardim ama dayinizi siz taniyorsunuz. Ama genel yaklaşımı cok da saka yapar gibi gelmedi bana.

Ben de yurtdisinda tatilden dönerken dayimla yengemin siparislerini alirim, daha Tr'ye ayak bastigimda dayim oder. Hatta yengemin sevdigi seyi hediye almistim, "ayy lya ben dayina rica edelim alsin demistim, kizin kartinda yer yoktur belki bosver o da eksik kalsin dedi" demisti. Simdi yaklasim bu olunca insanin suphesi olmaz. Ama sizin dayi bayagi ofsayt girmis. Bence size kitleyecekti.

Bundan sonra hic umrunuz olmasin siparisleri. Alabiliyorsa alsin, yoksa ilgilenmeyin.

Anladım Sistem değişti. İlla girerken sen pasaportuna kaydetmek zorunda değilsin ki. Yanında getirirsin kargo gibi onlar kaydettirir pasaportuna. Ülkeye girdikten sonra kaydettirildiği için senin hakkın kaybolmaz aslında. Parayı sana gönderirler sen halledersin. Bence büyük kargolar değil de arada geliyorsan telefondur vs getirebilirsin hem hatır işi olduğu için yarın birgün senin de işin onlara düşebilir.

Onların pasaportunda yurtdışına çıkış olması gerekmiyor mu? Her pasaporta kayıt edilmiyor yeni sistemde

Neyse her türlü almak istemiyorum zaten tlf çok daha pahalı bir şey o yüke giremem

Back
X