bu hastaık hakkında bilgisi olna varmı?

sczn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
315
8
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar
cuma günü boğaz enfeksiyonu sebebiyle kulak burun boğaz doktoruna gittim. muayene sonunda trioidlerime baktırmamı söyledi ve ultrosoma tahlile yolladı beni sonucunda. triodlerim büyümüş yani guatır ve içib tek modül varmış. hormonlarım normal. şok oldum. bir anda bana yüzde 90 ameliyat olacağımı söyledi ve bu nodülün biyopsisisnin yapılmasını söyledi şok oldum. çok ağladım. internetten araştırmayın diyorlar ama baktım. tek modül ii değilmiş filan. şimdi aklıma binbir şey geliyor. 3,5 yaşında kızım var. bana bişey olsa o ne yapar diye düşünmekten mahvoldum. kardeş istiyor devamlı bişzde karar vermiştik ama şimdi şu durum beni çok korkutuyor. bu hastalığı bilen duyan bana bilgi verecek olan varmı?
yarın doktora gidicem bunun uzmanına ama gidene kadar kenidimi yemezsem iii.

merhaba arkadaşlar
cuma günü boğaz enfeksiyonu sebebiyle kulak burun boğaz doktoruna gittim. muayene sonunda trioidlerime baktırmamı söyledi ve ultrosoma tahlile yolladı beni sonucunda. triodlerim büyümüş yani guatır ve içib tek modül varmış. hormonlarım normal. şok oldum. bir anda bana yüzde 90 ameliyat olacağımı söyledi ve bu nodülün biyopsisisnin yapılmasını söyledi şok oldum. çok ağladım. internetten araştırmayın diyorlar ama baktım. tek modül ii değilmiş filan. şimdi aklıma binbir şey geliyor. 3,5 yaşında kızım var. bana bişey olsa o ne yapar diye düşünmekten mahvoldum. kardeş istiyor devamlı bişzde karar vermiştik ama şimdi şu durum beni çok korkutuyor. bu hastalığı bilen duyan bana bilgi verecek olan varmı?

çok geçmiş olsun bence hiç korkma dua et benım annemdede cııkmıştı detaylarını net hatırlamıyorum kuçüktüm ama amelıyat oldu cok şükür iyi .birkaç iyi doktora daha görün umarım ıyı haberlerını alırız

Siz internette dolaşan bilgi kirliliğini ciddiye almayın ve bir uzmana başvurun.
Tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.

Gecmis olsun bende de guatr var yaklasik 5 sene olmustur ilk gittigimde cok yusekdi hatta ameliyatlik seviyesindeydi doktorum ilac tedavsi ile dusurmeye kalkti ve dustu ameliyat olmadim 3 aydan aya tahlil yaptiriyorum ve ilac kullqniyorum doktorum omur boyu kullanacagimi soyledi nodullerim iyi benim kan seviyem ise hic belli olmuyor bazen asiri derecede yukselir bazen duser benim hormonlarim yavas calisiyor ve buda bir miktar kilo alisina sebep oluyor eger hormonlarinn cok hizli calisirsa zayiflamaya sbep. Olur.Baska bir doktora dah. Gorun istersen belki ilacla hallour.

Guatr olanlarinda cocuklari oluyor ama doktor kontrolunde cunku guatr hormonlarla alakali oldugu icin tedavisi bir an once baslayin.Kadin dogum doktoruna bile gitseniz hormonlariniza baktirir.Ben dahiliye doktoruna gidiyorum 5 yildir mesela suan seviyem yukseldi ve ac karnina 2 adet hap iciyorum

Guatr olanlarinda cocuklari oluyor ama doktor kontrolunde cunku guatr hormonlarla alakali oldugu icin tedavisi bir an once baslayin.Kadin dogum doktoruna bile gitseniz hormonlariniza baktirir.Ben dahiliye doktoruna gidiyorum 5 yildir mesela suan seviyem yukseldi ve ac karnina 2 adet hap iciyorum

benim hormonlarım normal sınırlar içinde. zaten hiç bir şikayetimde yoktu birden çıktı bu hastalık.rabbim herkese içinde banada şifa versin inş

merhaba arkadaşlar

Benim bi yakınım da aynısı diyemem tabiki buna benzer brişey oldu.O da çenesinin altında bezeler buldu kendisi.
Sonra muayeneye gitti.Hatta ilk gittiği doktor direk kansersin demiş biyopsi bile yapmadan.
Sonra başka bir doktora gitti.
Biyopsi istediler.Kötü huylu çıkmadı.Ama 6 ayda bir kontrole gel dediler.6 ay sonra büyümüş olunca doktor ameliyat dedi.
Ameliyat oldu.Tiroidinde olduğu için bezeler tiroidini aldılar.Şimdi ilaç kullanıyor her gün.Bir an önce doktora git.Biyopsiyi de mutlaka yaptır.Geciktirme sakın.
Ayrıca tiroit ses tellerine çok yakın ya o nodüller büyüdükçe ameliyat da zor oluyomuş ses telleri açısından.Çok şükür öyle bir ses sorunu yaşanmadı.

Çok geçmiş olsun.Üzülüp ağlayacak birşey yok lütfen moralinizi yüksek tutun.

Yukaridaki arkadasa katiliyorum bir tanidigim yillar once ameliyat oldu nodul ses tellerine cok yakin oldugu icin ses telleri zarar gordu ve sesi kisildi kac kere ameliyat oldu en son gordugumde sesi yine kisikti simdi nasl bilmiyorum gorusmuyoruz.

Arkadaşım senin sorunu sorduğun gün ben troid ameliyatı oldum.Tek nodülüm vardı ve çok büyüktü üç sene önce acil ameliyat demişlerdi korktum kaçtım olmadım ve nodülüm iki kat büyüdü bana çok sıkıntıları oldu.Sonunda ameliyata karar verdim ameliyatımı oldum bir gece hastanede kadım bak daha bir hafta bile olmadı normal hayatıma döndüm.Troidlerimi aldılar ömür boyu ilaç kullanacağım bu kadar kolay olduğunu bilseydim hiç uzatmadan ameliyatımı olurdum.Bu arada hiç sesim kısılmadı doktor çok önemli bence.Normalde konulara cevap yazmayı pek sevmem ama çok yeni başımdan geçtiği için yardımcı olmak istedim.Geçmiş olsun.

Back
X