bu hayat benim mi?

canım benim tabiki yapılıyor 2-3 ay içinde.herşeyi tamamlaya bilirsin.tabi burda maddiyatta çok önemli bir durum.
kuzenimden örnek vermek istiyorum.şaka gibi gelicek sana.bu kuzen,kuzenler içinde en küçüğümüzdü birde erkekti dolayısıyla onun evlenmesi hiç birimizin aklında yoktu. 14 gün içinde düğün yaptık ona.herşey tamdı.hatta hayatımda gördüğüm en lüks düğündü.kız tarafının planlarında da bu evlilik yokken onlarda 14 gün içinde gayet hazır bir hale geldiler.yani olmasına oluyor tabiki tabi paranın canı sağolsun.:52:
yani demem o ki 14 gün içinde bunlar yapılıyorsa 2-3 ay içinde ohoo neler neler yapılır.sen içini ferah tut yeter ki.:17:

saol canım :) güzel bir örnek dahaaa :)
babamdan da bahsettiğim gibi parası varsada yok diyen biri o yüzden o sıkıntı bende diyorum yeterki evlenip evımı kurayım eksıkler sonra tamamlanır dıyorum napıyım almasın babamda...
karşı tarafada yüklenmem ellerinden ne gelıyorsa bakalım artık hakkımızda hayırlısı tarih alınırsa buradan bildireceğim derdimi paylaştım sevincimide paylaşmak ısterm sizlerle:)

amin canım cok teşekkür ederim verdiğin moral için
bir başlasa devamı gelecekte başlatamıyoruz işte... allahım hayırlısını nasip etsın ne diyim

Başlar cnm başlar merak etme,böyle kendini strese sokup bu güzel günlerini mahvetme,seninde dediğin gib, Rabbim hayrlısını versn,hayrlı zamanda ;)

saol canım yorumun için.....kafam karışık evet kendimi cok sorguladım sorgulamaya bile gerek yok onu cok sevıyorum onunla bır hayat düşüncesi bıle benı mutlu edıyor ama cok bekledık biz hala da birşeyler net değil o canımı sıkıyor
aylarca insanlarla uğraştım nişan nezaman düğün nezaman bunaldım hala da soruyorlar artık yüzüm kalmadı çevreye karşı şimdi şu tarih diyip artık rahat bir nefes almak istiyorum :S

kendinden sevginden emin olmana sevindim ...belirsizlik yoruyo galiba insanı..nisanlınada böyle anlatsan belki oda sorunu anlar ..ben evlenirken dügün hemen olsun diye esim ve ailesi cok ısrarcıydı bende ondan bunalmıstım ... senin nisanlında farklı biri demek ki ben konusularak halledilebilecek bi sorun görüyorum canını sıkma hersey yoluna girer ins...

Babanın gördükleri ve bildikleri yani doğruları bunlar. Seni sevmediği için değil; huyu böyle..
Sen de elinden geldiğince kendin yapmaya çalış içine sindiği şekilde. Martta olmasın nisanda olsun düğün ama tadına var, içinde kalmasın. Kaldı ki tarih için çok da acele etmene gerek yok 1 ay yeterli bir zaman. Zaten kış dönemi da yaz kadar kalabalık olmaz. Buna rağmen nişanlın da senin heyecanını kırmamak için çaba göstermeli.

aslında sürekli başlık açmak istemıyorum çok gerekmedikçe ama okadar doluyumki inanın artık o kadar yoruyorki beni hayat kendi sorunlarım var psikolojik panik atak anksiyete vb. Gibi kendimle boğuşuyorum günlerce
gecelerce kimseye anlatamıyorum dertlerimi hissettiklerimi bunlar yetmez gibi birde ailesel sorunlar geleceğe dair sorunlar inanın artık dayanmak zor dertleşmek istiyorum içimi dökmek yada...
Annem yok babam tekrar evlendi onlarla yaşıyorum 14 senedir... Babam biraz sorumsuz babadır bayağı herşey maddiyat sanar
herşeyi maddiyata bağlar beni kısıtlar kendi paramı bile yeri gelir harcatmaz ona gerek yok buna gerek yok tarzında dır
herşeye karışıyor nişanlıyım çeyizlik alınacak ama kendi başıma yapmaya çalışıyorum nişanlımda destek
herşeye bir kulp buluyor kına için salon tutmayacakmıs evde yapacakmıs kınayı zor ikna ettık salon tutmaya
çamasır makınemı babaannem aldı düşünün almaz o makıne falan
bi yatak odası alcak eminim en ucuz yerden alır spottan...bununla uğraşıyorum
birde nişanlım çok sabit fikirli dediğim dedik
biz 30 marta düğün tarihi düşünüyoruz nişanlımla aileside onay verdi ama hala gelip babamla konuşulmadı resmi tarih alınmadı
kafa tarihiyle iş yapıyoruz ne ev tutuldu nede nikah yada düğün salonu kına salonu hiçbişi tutulmadı kızlar size sorarım 2bucuk 3 ayda tüm bunları halledebilirmiyiz?
Bence yetiştiremeyeceğiz nişanlıma herşey kolay gelıyor yaparız ederiz ama işler öyle yürümüyor
ocakta gün almaya geleceklermiş ben ne yapmalıyım hiçbişi bilmıyorum kendımce küçük ev aletlerini mutfak eşyalarını alıp atıyorum kenara elimden bu gelıyor hiçbişiyi içime sinerek yapamıyorum gelinlık modeli bıle bakamıyorum neden tarihimiz belli değil sanki evlenemeyecekmişim gibi gelıyor
nasıl davranmalıyım? Kafam çok karışık
nişanlımla çok kavga ettık tarıhı gelın erken alın sabit fikirli işte istediği olacak ocaktan sonraymış ocakta tarih martta düğün böyle bir iş gördünüzmü hayatınız boyunca kızlar bilmiyorum inanın hiçbişi sanki ben nişanlı değilim sanki bu hayat benim değil gibi izliyorum öylece ....içimi dökmek istedim
çok teşekkürler yorum yapan yapmayan okuyan herkese ....

yetişmez se keyifleri bilir sen ne dert ediyorsun anlamadığım
bunun telaşına oğlanın anası babası ve nişanlın düşecek
babanada tarihi sölemeniz lazımdı
çegizinde bir şekilde halorur.yapamazsa sen kendin yaparsın elinden geleni çalışıyormusun?
Yani kısacası sen çekil köşede bekle
nişanlın ve ailesi koşuştursun

kendinden sevginden emin olmana sevindim ...belirsizlik yoruyo galiba insanı..nisanlınada böyle anlatsan belki oda sorunu anlar ..ben evlenirken dügün hemen olsun diye esim ve ailesi cok ısrarcıydı bende ondan bunalmıstım ... senin nisanlında farklı biri demek ki ben konusularak halledilebilecek bi sorun görüyorum canını sıkma hersey yoluna girer ins...

bizde tam tersi işte nişanlım ağırdan alıyor ama gururumu kıracak bir durum değil bu öyle olsa bu kadar normal karşılamam... evet belirsizlik hayatım boyu tahammul edemediğim bir durumdur ya var yada yoktur birşey işte hayırlısı hakkımda ne diyelim bekleyeceğim

yetişmez se keyifleri bilir sen ne dert ediyorsun anlamadığım
bunun telaşına oğlanın anası babası ve nişanlın düşecek
babanada tarihi sölemeniz lazımdı
çegizinde bir şekilde halorur.yapamazsa sen kendin yaparsın elinden geleni çalışıyormusun?
Yani kısacası sen çekil köşede bekle
nişanlın ve ailesi koşuştursun

canım bana yansıyacak işin faturası istediğim bir mekan var kına için ve çok yoğun oluyor korkuyorum tutulmasından herşeyin mükemmel olmasını istiyorum e şimdi ne salon tutabiliyoruz nede ev beni bunlar sıkıyor
evet ben çalışıyorum elimden geleni yapıyorum zaten
beklıyorum napalım :) yapıcak bişi yok

Babanın gördükleri ve bildikleri yani doğruları bunlar. Seni sevmediği için değil; huyu böyle..
Sen de elinden geldiğince kendin yapmaya çalış içine sindiği şekilde. Martta olmasın nisanda olsun düğün ama tadına var, içinde kalmasın. Kaldı ki tarih için çok da acele etmene gerek yok 1 ay yeterli bir zaman. Zaten kış dönemi da yaz kadar kalabalık olmaz. Buna rağmen nişanlın da senin heyecanını kırmamak için çaba göstermeli.

teşekkür ederim yorumların için evet ertelenmeyi sevmiyorum böyle oluncada nişanlımla çıkmaza giriyoruz
hayırlısı neyse o olacak artık allah bilir... tek istediğim mekan bulabilmek apar topar sıkışıpta içime sinmeyen şeyler olmasın istiyorum

Ya gerçekten, neden millet hersey zorlastirmaya çalisiyor? Evlenecek olan sen ve nisanlin, yani ne bu tarih alma töreni?

30 martmi istiyonuz? Tamam, dugun salonlari gez, begindigin dügün salona tarihi al, gelinligini al,.. Bu ne durmadan büyüklerden bekleme. Yani artik çoçuk degilsiniz, kendi isinizi kendiniz yapin, bos yere büyükleri sokmayin, hersey bir tören olmak zorunda degilki.
Bos yerde böylecene canini sikiyorsun. Dügün senin ve nisanlin, yani siz herseye karar vermelisiniz, büyükler degil.

Ya gerçekten, neden millet hersey zorlastirmaya çalisiyor? Evlenecek olan sen ve nisanlin, yani ne bu tarih alma töreni?

30 martmi istiyonuz? Tamam, dugun salonlari gez, begindigin dügün salona tarihi al, gelinligini al,.. Bu ne durmadan büyüklerden bekleme. Yani artik çoçuk degilsiniz, kendi isinizi kendiniz yapin, bos yere büyükleri sokmayin, hersey bir tören olmak zorunda degilki.
Bos yerde böylecene canini sikiyorsun. Dügün senin ve nisanlin, yani siz herseye karar vermelisiniz, büyükler degil.

önce sakin ol canım... bizim yetişme tarzımıza göre bazı gelenek görenekler aileleler eşliğinde olmalı düğün tarihini biz belirledik zaten onlarada resmi olarak konuyu dile getirmek kalıyor burda arada bırakan aileler değil nişanlımın ısrarı
ocaktan sonra net tarih koyalım diyor benim derdim bu aileler bizim dediğimiz olsun diye direkmıyor
evlendikten sonrası bizim hayatımız kimse karışamaz ama evlilik öncesi prosedürler ailelerle birlikte yapılıyor biz böyle biliyoruz

Canım biz de memleketlerimizde olmadığımız için hazırlıkları hep memleketimize gidebildiğimiz tatil zamanlarında yapıverdik. Eğer 2 3 ay her haftasonu başka bi işi halletseniz bile, bazen akşamları da bakarsınız uygun oldukça, öyle öyle hallolur. Sen şimdi bu tatlı heyecanların tadını çıkar, yetişir mi yetişmez mi, nasıl olurlarla canını sıkma tatlım, Allah yuva kurana yardım eder :21:

Canım biz de memleketlerimizde olmadığımız için hazırlıkları hep memleketimize gidebildiğimiz tatil zamanlarında yapıverdik. Eğer 2 3 ay her haftasonu başka bi işi halletseniz bile, bazen akşamları da bakarsınız uygun oldukça, öyle öyle hallolur. Sen şimdi bu tatlı heyecanların tadını çıkar, yetişir mi yetişmez mi, nasıl olurlarla canını sıkma tatlım, Allah yuva kurana yardım eder :21:

dilinden bal damlıyor mu derler öyle bir söz vardı :) çok teşekkür ederim canımm çok güzel moral oldu
bende öyle yapıyım herşey olduğu kadar :) napalımmm

önce sakin ol canım... bizim yetişme tarzımıza göre bazı gelenek görenekler aileleler eşliğinde olmalı düğün tarihini biz belirledik zaten onlarada resmi olarak konuyu dile getirmek kalıyor burda arada bırakan aileler değil nişanlımın ısrarı
ocaktan sonra net tarih koyalım diyor benim derdim bu aileler bizim dediğimiz olsun diye direkmıyor
evlendikten sonrası bizim hayatımız kimse karışamaz ama evlilik öncesi prosedürler ailelerle birlikte yapılıyor biz böyle biliyoruz

Herseyde gelenek görenege baglanilmazki? Sonuçta yetiskin insanlarsiniz. Bendede mesela isteme, nisan felan oldu ama tarihi biz aldik, biz salonu belirledik,.. cünkü BIZIM dügünümüzdü.

Madem illahi gelenek, örf, adet diyorsunuz o zaman (benim gözümde bos yerde) beklemekten baska çareniz yok sanirim.

Back
X