Bu iş hayatı nasıl olacak?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.865
10.579
408
Kızlar ben açıktan çocuk gelişimi önlisans okuyacağım kayıtları bu hafta tamamlarım. Araştırdığım kadarıyla bu bölümde lisans tamamlama yokmuş. Sınava girip 4 seneye tamamlama şansım yokmuş malesef.
Lisans olmayınca da özel kurumlarda maaşı ya da olanakları iyi olmuyor.
Benim sormak istediğim ben çocuk gelişimi önlisansı bitirince kpss ile atanma şansım var mı yoksa bu atanma da sadece lisans mezunlarına mı özel? Ne yapabilirim bu durumda iyi bi iş sahibi olmam, hatta atanıp kadrolu olarak çalışabilmem için?

Ataması olduğunu sanmıyorum ama özelde iş bulursun maaş olarak senin kafandaki ücret ne ki muhtemelen asgari ile başlatırlar

bişdiğim kadarıyla atama yok dgs ile sınava girip 4 yıllık okul öncesi veya cocuk gelişimine geciyorsun atanmak istersen .

Dikey geçiş sınavına girmeniz lazım, kazanırsanız örgün olarak tamamlarsınız diye biliyorum

Cocuk gelisimi bölümünde dgs ile lisans tamamlama yokmuş diye duydum ama ona canim sıkıldı... ben diyordum ki 2 sene biter dgs ile 4 e tamamlarim atanabilirim diyordum ama yokmus :/

Okul öncesi mezunuyum ben. Birçok arkadaşım çocuk gelişimi okudu.
Şimdi öncelikle ben çocuk gelişimi gibi uygulamalı bir bölümün açık öğretimde olmasına çok karşıyım.
Ki bu bölümü üniversitede okuyan & açık öğretimde okuyan kişiler arasında çok büyük fark oluyor.
Yanlış anlamayın size değil bu lafım. Uygulamalı ve her yıl 5000den fazla önlisans mezunu veren bir bölümü açıköğretime koyan sisteme.

Çocuk gelişimi 2 yıllık yani önlisans bitirdikten sonra Dgs ile tamamlama oluyor.

Ama 2 yıldır olan bir durum var. 2014 yılı ve öncesi Çocuk Gelişimi önlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama olanağı sağlandı
300 350 kontenjan idi. Ve diploma puanı ile oldu bu lisans tamamlama. 3.64 ile kapadı.

Edit: ygs ye girip ygs5 puanıyla lisans tamamlama yapan arkadaşım da oldu.
Üniversite ile görüşerek önlisans mezunu olduğunu, aldıgı dersleri muaf ettirip ettiremeyeceğini sordu. Üniversite onay verince bu şekilde lisans tamamlama yaptı suan hala okuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…