Bu işler nasıl oluyor

Merhaba arkadaşlar
yYeni mezun bir öğretmenim. Mezun olduktan sonra ihtiyacım olduğu için ücretliye başvurdum. Ancak geri dönüşler olmadi ,olmuyor. :KK43:
Ancak şu duruma sitemim var: isletme mezunu olan bir çok kisi nasıl öğretmen olabiliyor? Bölümü dışındaki branşlarda öğretmenlik nasıl yapılabiliyor? Hepsini gectim, ücretli öğretmen olmak için bile illa tanıdık mi olması gerekiyor? Yeni mezun olarak ve işsiz olarak kendimi bir işe yaramaz olarak görüyorum. Şuan milletvekili kızının(!) evinde temizliğe başlayacağım aylık olarak. Bu durum beni çok üzüyor. Çünkü ben 5 yıl emek verdim hemen atama olsun demiyorum, hakkım olandan fazlasını da istemiyorum. Acaba ben mi abartıyorum. Bu işler nasıl oluyor?
canım sabret ve kpssyi ihmal etme öyle ya da böyle olacak ücretli mevzuunda da torpil sağolsun o yüzden işletme okuyan öğretmen öğretmen işsiz

Ne denir ki. Ben de bekliyorum iş arıyorum sürekli. Olmuyor. İlla torpil olacak, elin kolun olacak bir yerlerde. O milletvekili ne mezunu, kızı ne mezunu acaba? Herkes yolunu tutmuş gidiyor.

Ah bu ulke :KK43:
Cok mu zor acaba ihtiyac disinda universite girislerini durdurmak? Etraf mezun issizlerle dolu olunca mutlu oluyorlar herhalde. Bir ulke yonetiminin oturup buna el atmasi lazim. Mesela kac doktor lazim,o kadarlik kontenjan acilacak. Kac tane sinif ogretmeni lazim? O kadarlik kontenjan acilacak. Hepsi bu. Bu kadar basit ama olmuyor,olamiyor.
Unuversite girişi durunca gene kazanamadım başlığı açılacaktı.. sorun değişmezdi ...

bu forumda bu serzenişe çok denk geliyorum, bu işletme mezunu ücretli öğretmenleri gerçek hayatta tanıyan var mı? yoksa söylenti mi?.
Tanıyorum. Bizzat kendim :)
Birkaç sene önceydi, şu an utanarak hatırlıyorum.
Ücretli öğretmenlik denen sistem komple kalkmalı ancak ondan önce formasyonsuz kişiler öğretmenlik yapmamalı.
Ben başvurdum ertesi hafta aradı bir okul müdürü.
Gelebilir misiniz pazartesi diye.
Eyvallah gittim hop elime tutuşturdular 30 saatlik program. Gittim girdim sınıfa inanın daha ders planı denen şeyden haberim yok, ne işlesem diye düşünüyorum.
Sonra sonra öğrendim yıllık plan denen bir şey varmış off tam rezalet...

Torpille öğretmen ataması oluyor diyen gençlik 90 yılları yaşamamış.. kpss öyle yada böyle torpillin önüne bir nebze geçti de garibanın evladida atanmaya başladı hiç kusura bakmayın.. kpss bu formda atananlar torpillemi atandınız lütfen yazın...öncelikle 30 yıl önce okuyan azdı.. herkes akrabasını istediği ise sokuyordu.lise mezunu arasan bulunmuyordu...şimdi okuma oranı arttı.. artsinda..devamlı atama hiç bir ülkede zaten olamaz..devlet kapısı diye hangi avrupada bu kadar zorlama var...gelelim çözüme...öyle bir özel sektör alanı olusmaliki haklar verilmeliki devlet kapısı garanti görülmemeli.. inanın kardeşim özel sektörde kazancı çok çok iyi..şimdiden maşallah güzel birikimler yaptı.. ben memurum.ne birikim ne doğru düzgün mal varlığı.. genede babam oğlum devlete geçeydin der..işte zihniyet bu..özelde yıllık gaz parası veriliyor..üç ayda bir ikramiyesi var...bayramlarda gene öyle.....ha çıkarılırsa tazminatım emekli olmama yeter diyip gayet kafası rahat..bizim ülkede sorun şu asgari ücretliye yol parası verilsin hiç değil yolu bedavaya gelsin.yemek parası verilsin.su elektrik faturası indirimli olsun

Yani denge olsun..işçilerede öyle imkan verilsinki niye aranamadım diye üzülmesin.. Bence yapılacak olan bu..yoksa her ülkede gelir dengesizliği vardır olacaktır ama bu dengesizlik uçuruma dönüşmemeli...

Hocam öncelik her zaman işin eğitimini almış kişidedir ancak malum tanıdığı olan ne bitirdiğine bakılmadan öğretmenlik yapıyor.Ne yazık ki öğretmenliğin eğitim gerektiren, profesyonel bir meslek olduğunu anlamıyorlar.Harcanan meslektaşlarımız, harcanan öğrenciler kalıyor geriye. Ücretli öğretmen alımını şeffaf yapan nerdeyse yok gibi.Sorun sizde değil. Umarım en kısa zamanda atamanız gerçekleşir de çocuklarınıza kavuşursunuz.

Ben de sıkın dişinizi demeye geldim. Mezun olduğunuz alan itibariyle ataması cok olan bir alandasınız şanslısınız. Iyi bir puan alırsanız gayet de atanırsınız. Ben atanmadan önce ücretli öğretmenlik yapmak durumunda kalmıştım. Insan kendini kadroların arasında kötü hissediyor.

bu forumda bu serzenişe çok denk geliyorum, bu işletme mezunu ücretli öğretmenleri gerçek hayatta tanıyan var mı? yoksa söylenti mi?

ücretli öğretmenlik başvuruları ilçe mem'lere yapılmıyor mu, alınmaz ama diyelim ki alındı işletme mezunu sizinle aynı branş için başvurduğunu nereden biliyorsunuz? o adamın yasal hakkı ise girer yani keşke o hak verilmese bile öğretmen olmayanlara ama verilmiş ve insanlar haklarını kullanıyorlar.

size tavsiyem milli eğitim bakanına mail atmanız. twitterı kendisi takip etmiyor fakat kendisine atılan mailler konu konu ayrılıp kendisine iletiliyor. gerçekten bahsettiğiniz gibi bir mağduriyet varsa ben ilgileneceğini düşünüyorum. sistemi şu an tabi ki değiştirmez fakat belki de başvurduğunuz mem'ler ile ilgilenir.

Şehir efsanesi değil tam bir gerçek. Hatta ben iki yıllık mezuna denk geldim, Eğitime ayrılan bütçe komedi, ucuza kaçak işçi çalıştırmak gibi bir şey bakanlığın yaptığı.

Torpille öğretmen ataması oluyor diyen gençlik 90 yılları yaşamamış.. kpss öyle yada böyle torpillin önüne bir nebze geçti de garibanın evladida atanmaya başladı hiç kusura bakmayın.. kpss bu formda atananlar torpillemi atandınız lütfen yazın...öncelikle 30 yıl önce okuyan azdı.. herkes akrabasını istediği ise sokuyordu.lise mezunu arasan bulunmuyordu...şimdi okuma oranı arttı.. artsinda..devamlı atama hiç bir ülkede zaten olamaz..devlet kapısı diye hangi avrupada bu kadar zorlama var...gelelim çözüme...öyle bir özel sektör alanı olusmaliki haklar verilmeliki devlet kapısı garanti görülmemeli.. inanın kardeşim özel sektörde kazancı çok çok iyi..şimdiden maşallah güzel birikimler yaptı.. ben memurum.ne birikim ne doğru düzgün mal varlığı.. genede babam oğlum devlete geçeydin der..işte zihniyet bu..özelde yıllık gaz parası veriliyor..üç ayda bir ikramiyesi var...bayramlarda gene öyle.....ha çıkarılırsa tazminatım emekli olmama yeter diyip gayet kafası rahat..bizim ülkede sorun şu asgari ücretliye yol parası verilsin hiç değil yolu bedavaya gelsin.yemek parası verilsin.su elektrik faturası indirimli olsun

Yani denge olsun..işçilerede öyle imkan verilsinki niye aranamadım diye üzülmesin.. Bence yapılacak olan bu..yoksa her ülkede gelir dengesizliği vardır olacaktır ama bu dengesizlik uçuruma dönüşmemeli...

Ne güzel yazmışsınız. Bir de çalışma saatlerini düzenleseler ömür boyu bıkmadan çalışırız.

Unuversite girişi durunca gene kazanamadım başlığı açılacaktı.. sorun değişmezdi ...
Ben bu bölümü severek isteyerek okudum. Giriş durunca kazanmama gibi bir durum da olmazdi. En azından başka bölüm okurdum. Bir-çok bölüme puanım da yetiyordu. Sadece sevdiğim bolumu okumak istedim. Bedeli bu olmamalıydı.

Back
X