Bu kadar alttan muayene normal mi ?

Evaart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2021
110
13
48
34
Arkadaşlar merhaba.34. Haftadayim. Dün normal kontrole gittim. Nst de sanci çıktı. Doktor önce alttan cihazla baktı. Sonra Birtane uzun tek kullanımlık plastik bir aletle baktı. Elle bakti sonra da.Dedi açılma yok. Tabi benim tek bacakta siyatik sinirsel agri var. Yürüyemiyorum. Sanci agri var. Canım çok acıdı. Serum taktirdi. Tekrar nst yaptı bu sefer sanci cikmadj. Yine alttan elle baktı.beni merkeze hastaneye acile sevk etti. Orda doktor dedim 4 kere alttan bakıldı diye. Açılma yok dedim. İlla benimde görmem lazım dedi. Alttan bakti elle. Dediki bir parmak açılmavar dıştan.sonea cihazla baktı. Resmen dün acidan Canım çıktı.bacagim daha kötü oldu. O kadar alttan bakmaya 1 parmak açıklık olması bana artik normal geldi. Yani her nst de sanci olduğunda böyle hep alttan mi bakılacak. Bu iyi degl diye duydum

Benim erken doğumu tetikleyen bir seferlik alttan muayene sebeb oldu bir santim acilmasi sonrası suyum geldi durduramadılar bebegim geldi ve melek oldu bence yaptırmayın artık

Evet açılmayı el muayenesi ile ölçüyorlar.
Sancı çıktıktan sonra düzenli olarak kontrol edilir.

Erken haftada sanciyla beraber acilmada varsa bebek icin ciger gelistirici yaparlar. Muayene olmadan bunu anlayamayamazlar.

Reactions: Jou
Tamam da benim anlattığım sekilde bu kadarina gerek var mı. Önceki doktor bakmış zaten defalarca. 3 kere baktı açılma yoktu. Merkeze gittik. Açılma var 1 parmak dedi bence defalarca baktıkları icin bu Açılma oldu

Açılma yoktu ki defalarca baka baka en sonunda 1 parmak açılma oldu

Doktordan iyi bilemeyiz ki. Yapılması gereken neyse yaparlar içiniz rahat olsun.

Malesef kontrol etmeleri lazim bende acilma 1parmakdan o tarafa gitmedi ne kadar kontrol etselerde elle falan baksalarda acilma olmadigi icin sezeryan oldum suyum geliyodu çunki sancidan kivrilsamda son ana kadar olmadi

Ortada su yok birsey yok. Bu kadar aletle elle defalarca bakılması bana normal gelmiyor açıkçası.

Bende nst ye girdim sancı cıktı neyse alttan acılma varmı bakıldı tekrar ertesi gün sabah akşam bakıldı ve dun yine bakıldı bırakın artık dicektım valla 4 gündür biraz sancı var dıe hastaneye yatış yapıldı ne die bu kadar alttan bakılıyor anlamadım.
Kafam takıldı stres oldum nst de takibim oluyor

Ya ben sezaryen olacağım zaten. Ben de anlamadım. Canimdan can çıktı acidan zaten. Yani acilma yok zorla acitiracaklar dedim. Zaten en sonunda o kadar bakmaya 1 parmak açılma çıktı

Ya ben sezaryen olacağım zaten. Ben de anlamadım. Canimdan can çıktı acidan zaten. Yani acilma yok zorla acitiracaklar dedim. Zaten en sonunda o kadar bakmaya 1 parmak açılma çıktı
O doktor açılma yok olarak görmüş gidene kadar açıklık oluşabilir. 2 saate ne olacağımızın garantisi var mı? Ayrıca tüm doktorlar aldıkları hastaya sıfırdan bakmak zorunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…