• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar çok ilaç deneyip yine de iyi olamayan ya da iyi olan var mı

kkforumkimkim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2023
1.022
170
43
34
Merhaba ıkı senedır depresyonla mücadele edıyorum bu süreçte selectra efeksor Paxera Rexulti Ativan trancobuskas Rıvoclon remeron zestat rexapin hepsini denedım ama fayda etmıyor doktor en son Paxera lamıctal Ativan ve remerona ek fulsac yazdı içmedim yoruldum artık bir umut işiği yok mu

Merhaba ıkı senedır depresyonla mücadele edıyorum bu süreçte selectra efeksor Paxera Rexulti Ativan trancobuskas Rıvoclon remeron zestat rexapin hepsini denedım ama fayda etmıyor doktor en son Paxera lamıctal Ativan ve remerona ek fulsac yazdı içmedim yoruldum artık bir umut işiği yok mu
ilaçlarınızı hep aynı doktor mu düzenliyor ?

Bu bir yandan iyi ama bir çok yandan kötü bir şey. Bence bir süre aynı doktorla sürdürmeyi deneyin. Hastalığınızın tüm evrelerini kendisi takip ederse çözüm kolaylaşabilir. Çünkü şöyle mesela ilk kez gittiğimiz bir uzmana öykümüzü anlatıyoruz kullanıp fayda görmediğimiz ilaçlarımızı söylüyoruz ama yaptığı ilk şey bir önceki ilacınızın tanısı için verilen farklı marka ilaç vermekle başlıyorlar genelde. Ben uzun süre farklı konularda çok fazla psikiyatri tedavisi deneyimlemiş biri olarak gözlemlediğimi söylüyorum elbette sizinki illa ki böyle olmuştur diyemem ama imkanınız varsa bir süre tek doktorun takip etmesini deneyin derim. Bir de çok geçmiş olsun umarım kısa sürede kendinizi daha iyi hissersiniz.

Bu bir yandan iyi ama bir çok yandan kötü bir şey. Bence bir süre aynı doktorla sürdürmeyi deneyin. Hastalığınızın tüm evrelerini kendisi takip ederse çözüm kolaylaşabilir. Çünkü şöyle mesela ilk kez gittiğimiz bir uzmana öykümüzü anlatıyoruz kullanıp fayda görmediğimiz ilaçlarımızı söylüyoruz ama yaptığı ilk şey bir önceki ilacınızın tanısı için verilen farklı marka ilaç vermekle başlıyorlar genelde. Ben uzun süre farklı konularda çok fazla psikiyatri tedavisi deneyimlemiş biri olarak gözlemlediğimi söylüyorum elbette sizinki illa ki böyle olmuştur diyemem ama imkanınız varsa bir süre tek doktorun takip etmesini deneyin derim. Bir de çok geçmiş olsun umarım kısa sürede kendinizi daha iyi hissersiniz.
Bazı insanların sabrı yok hemen iyi olayım istiyor ilaca şans vermeden başka ilaca geçiyor.Arkadaş için söylemiyorum ama ben büyük ihtimalle sorunun kendisinde olduğunu düşünüyorum.

İki senede bukadar ılacı nezaman kullandınız . Yok artık

ben çok araştırırım esketamin diye bir tedavi var valıklı bir yakınımıza uygulandı çok hızlı toparladı doktoru da çok iyiydi

Bunca ilaç denenmiş, deneme süreleriniz nasıldı? Devlet hastanesine gittiniz sanırım, başından beri aynı doktor görmüş olsa bu kadar değişmezdi sanki ilaçlar... Bir de yatış önerilmedi mi?

Var, ben. 19 yıldır 30 küsür antipsikotik kullandım ama kadınlığım bitti, obez oldum, yan etkileri yüzünden ilaçların acillik oldum, sonuç sıfır. Ben de maalesef çoğunlukla devlet hastanesindeki doktorlara gittim ve doktorlar da ilaçlar da çok değişti. Param yoktu napiyim? Şimdi özele gidiyorum ama ayda 1 de gitsem yine de çok uçuk doktor ücretleri. Doktorlara da ilaçlara da güvenim kalmadı. 2 kere de kliniğe yatırıldım, kabus gibiydi, mahkumlar gibi gün saydım çıkabilmek için, detay veremicem şimdi ama insanlık ölmüş. Şimdiki doktorumla da konuştum bu eğer bi hastalıksa eğer ilaçlarla iyileşebilecek bi şey değil, öyle olsa 19 senede bi gelişme olurdu. İnsanların özellikle de ana babanın veremediği sevgi, ilgi ve şefkati maddesel şeyler telafi etmiyo ne yazık ki...

İlaçları değiştirmek yerine bir süre daha kullanmak veya dozu arttırmak daha mantıklı geldi zamanında bende kullandım 1,5 yılda doz arttırma düşürmeyle iyileştim

Ben sadece ilacla cozulebilecegini dusunmuyorum psikolojik sikintilarin sorun her ne olursa olsun mutlaka terapide almak gerekiyor dusunce ve duygularinizi regule etmeden, etmeyi ogrenmeden 100 tane ilac icseniz faydasi yok

Babam Xanax ve prozac kullanmıştı. Etkisini nasıl görmezsiniz? Beyinde az salgılanan serotonin hormonunu regule eder antidepresan ilaçları. Ben bir dönem minör depresyon için Cipralex kullandım. O nispeten daha hafif.

Naçizane fikrim bunun için psikoterapi almanız. Öfke duyuyorsunuz, ben de aynı şekilde anneme karşı duyuyordum. Ama zamanla çözdüm içimde. Biz ana-babamızdan mesul değiliz. Onlar bizden mesul. Biz onları seçmedik. Kendi önünüze bakın. Geçmişi değiştiremezsiniz ama takılıp kaldığınız müddetçe geleceğinizi de değiştiremeyeceksiniz.

bende depresyon yoktu panik atak vardı ondan işine yarar tavsiyede bulunamayabilirim. ama ilaçlar işe yaramıyorsa terapiyle atlatmaya çalış. bendede ilaçlar işe yaramamıştı. paxil kullanıyordum etki etmemişti. ağır ilaçlar kullanmaktanda korkuyordum kullanmamıştım. duruguzel hanım çok güzel yazmış. bencede deneyin

Bu kadar ilaç bir arada alınıyor muymuş?! İnanılmaz. Fulsac'a gelince seni ne durdurdu? diyesim geldi kusura bakmayın🤗 Yaşiniz kaç merak ettim? İnsan gençlik çağında çok sabırsız ve karamsar olabiliyor. İlaçları kullanmaya devam ederken bir ortam değişikliğini deneyin imkan varsa.

Bu kadar ilaç bir arada alınıyor muymuş?! İnanılmaz. Fulsac'a gelince seni ne durdurdu? diyesim geldi kusura bakmayın🤗 Yaşiniz kaç merak ettim? İnsan gençlik çağında çok sabırsız ve karamsar olabiliyor. İlaçları kullanmaya devam ederken bir ortam değişikliğini deneyin imkan varsa.
34 yaşındayım hepsi aynı anda kullanılmadı ikili uçlu gruplar halinde farklı zamanlarda kullanıldı

İzzet güllü nün kitabını ve videolarını izleyin.

Back
X